2022. szeptember 27.
Időpont
8 nap
Időtartam

Szóval: Crna Gora vagy Montenegro mindkét neve Fekete hegy-et jelent, s valóban: a kicsiny, mindössze 13812 km² területű köztársaság a Dinári-hegység 2000 m fölé tornyosuló vad, karsztos hegyvidékén terül el; legmagasabb pontja a Durmitorban 2522 méter. Itt túrázunk 3 napot, majd három napra lemegyünk a 293 km hosszú montenegrói tengerpartra, azon belül is az Adriai-tenger egyik legszebb részére, a Kotori-öböl környékére. Ahol középkori UNESCO világörökség városkák macskaköves utcáin is sétálhatunk, olykor túrák után pedig a tengerben csobbanunk. Csapatunk a Wizzair repülőjáratnak köszönhetően mindössze másfél órás repüléssel éri el Montenegrót, országon belül pedig egy kényelmes privát busz lesz a miénk egy hétig.

Figyelem! Utazásunk árát 390 ft (HUF) / 1 euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 30. napon ezt túllépi, árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Túravezető:  Barna Béla – Tervezett maximális létszám: 14 fő +  túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Podgorica (TGD) reptere
INDULÁS IDEJE 2022. szeptember 27., kedd 08.05-kor BUD Ferihegyről
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás 2-3 személyes apartmanokban
4 reggeli és vacsora a hegyekben
3 éjszaka szállás a tengerparton
a privát kisbuszos utazást Podgorica repterétől repteréig
egy sziapia konyak az út elején
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Podgorica – Budapest viszonylatban
belépőket
étkezést
egyágyas felár erre az útra: 83000.- forint
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Montenegróba, Ostrog kolostor

2022. szeptember 27., kedd Indulás Budapest 2B terminálról 08:05-kor a Wizzair W62231-es járatával, ami 09:25-kor landol Podgorica (TGD) repterén. Érkezéskor transzfer a szállásra, rögtön be a hegyekbe. Útközben, ha marad a repülőjárat menetrendje, megnézzük Ostrog kolostorát (Манастир Острог). Ostrog a Balkán egyik leghíresebb zarándokhelye, különleges a sziklákba vágott fehér kolostor fekvése is. Innen a söréről híres Nikšić városán át utazunk a hegyekbe, a montenegrói hegyi turizmus 1600 lakosú fővárosába, Žabljak (Жабљак) faluba, 1500 méter tengerszint feletti magasságba. Szállás: hegyi panzióban (4 egymást követő éjszakát töltünk itt). Szállás: Žabljak.

1

1. nap – Žabljak, Durmitor, Fekete-tó

2022. szeptember 28., szerda Az 1980-ban az UNESCO Világörökségi Listára felkerült Durmitor Nemzeti Park 390 km²-es területén minden van, amitől nagyot dobban a túrázók szíve: mély szurdokok, magas hegyek, gleccsertavak és nagyon gazdag állat- és növényvilág. A mai nap folyamán egész napos túrát teszünk a Durmitor Nemzeti Parkban. Žabljaktól nem messze találjuk a Durmitor Nemezti Park legszebb és legnagyobb tavát, a Fekete tavat (Crno Jezero, Црно Језеро). Szállás: Žabljak.


2

2. nap – Žabljak, Durmitor, Bobotov kuk

2022. szeptember 29., csütörtök A Durmitor-hegység a Balkán-félsziget fő gerincét képező Dinaridák három övezete közül a középsőben, az ún. Magas-Karsztban emelkedik, ez Crna Gora és az egész Dinári-hegység legmagasabb hegysége (Bobotov kuk, 2522 m). Vagy erre, vagy a Savin kuk csúcsúra teszünk egész napos túrát ezen a napon. Szállás: Žabljak.


3

3. nap – Žabljak, Durmitor, Tara kanyon, Dobrilovina

2022. szeptember 30., péntek Egy lenyűgöző folyóhoz kirándulunk ma, egy közel 100 km hosszú kanyonhoz, melyet sokan a világ második legmélyebb kanyonjának tartanak, a Grand Canyon után. A Tara kanyon legmélyebb pontja 1300 méter mély! Akinek kedve van a zipline-t is kipróbálhatja a folyó fölött átsuhanva. Ha marad időnk s energiánk megnézhetjük a XVI. századi Dobrilovina Ortodox kolostort is. Szállás: Žabljak.


4

4. nap – Rijeka Crnojevića, Lovćen, utazás a Kotori-öbölbe

2022. október 1., szombat Elhagyjuk a hegyvidéket, hogy a hegyek és tengerek jegyében a tengerparton is legyünk kicsit. Először megállunk még a Skodrai-tónál, pontosabban egy fotómegállót tartunk a Rijeka Crnojevića (Ријека Црнојевића) legszebb kilátójánál, mely szinte minden insta-posztban szerepel a Montenegro-fanok oldalain. Innen a Lovćen- hegységbe megyünk, majd leereszkedünk a világ egyik legszebb tengeröblébe. Szállás: Perast.

5

5. nap – Perast, hajókirándulás

2022. október 2., vasárnap Az öböl egyik legszebb fekvésű városa a középkori Perast. Fakultatív hajókirándulást tehetünk a városka előtt az öbölben álló szigetek közül a Szirti Madonna-szigetre. Szállás: Perast.

6

6. nap – Kotor óvárosa

2022. október 3., hétfő Egész napos tartózkodás az UNESCO Világörökséghez tartozó Kotor óvárosában. Szállás: Perast.

7

7. nap – Hazarepülés

2022. október 4., kedd Délután egy körül kell Podgorica (TGD) reptéren lennünk, ahonnan a repülőnk (wizzair, W6 2232) 15:45-kor indul és 17:05-kor landol Budapest – 2B terminál (BUD) kifutóján. Természetesen más járatokkal is lehetséges a repülés, ez csak irányadó, a túravezetőknek ezekre a járatokra van meg a repjegye.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (109360.- HUF).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Podgorica – Budapest útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (164040.- HUF) július 27-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.