Különleges túrák a világ legszebb helyein – harmóniában az úti céllal– ez a Csamborgo Adventures. Kis létszámú csoportokkal (8-14 fő) a világ azon tájaira utazunk, ahol harmóniában van az emberi és a természetes. A városok, falvak világa harmóniában él a körülvevő hegyekkel, tengerpartokkal. Szeretjük a szemlélődést, szeretünk mesélni az adott hely minden érdekességéről. Alázatosak és nyitottak vagyunk a világgal, próbálunk felelősségteljesen utazni. A peripatetikus séta eszménye áll közel hozzánk, szeretünk sétálni a természetben, jókat beszélgetni, megmutatni egy sziklát és elmondani a keletkezésén kívül a kultúrtörténeti vonatkozásait is.

Nem divatból választunk úticélt sem: a világ bármely pontjára, vagy bármely túraösvényére viszünk csapatot, ahol jól érezzük magunkat, vagy úgy érezzük, tudunk mutatni olyan pillanatot a térben, ami kilóg az időből: legyen az egy alföldi földút, egy mátrai séta, egy cserháti kéktúra, egy görög vagy skandináv szigettúra.

Szívesen mutatjuk meg kis csoportjainknak a felvidéki, erdélyi vagy kanadai fenyveseket, az indonéz vulkánokat, az alpesek világát, a kaukázusi és himalájai és kirgiz lejtőket, a jordán, üzbég vagy ománi sivatagot, az amerikai vadnyugatot vagy a srí lankai, borneói, costaricai őserdőket. Természetesen a természeten kívüli látnivalókat is megmutatjuk: ha arra járunk persze nem hagyjuk ki Hong Kong vagy Vancouver felhőkarcolóit, élvezzük az ősi romvárosokat, a görög romokat, a viking erődöket, buddhista sztúpákat, a székelykapukat és a különleges kis múzeumokat, várakat és templomtornyokat, kávézókat és tetőteraszokat, sétálóutcákat vagy akár tengerparti bárokat is. A lényeg, hogy csámborgásunk a világ legszebb helyein – legyen harmóniában az úti céllal – és önmagunkkal.

Ismerj meg minket!

Lini lételeme és szívügye gyerekkora óta a sport és a mozgás; testnevelő-edző szakon végzett először az egri Eszterházy Károly Egyetemen, majd a Testnevelési Egyetemen testnevelő-gyógytestnevelő szakon; diplomája után az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium testnevelő tanára lett. Emellett mellékállásban dolgozott atlétika-edzőként és túravezetőként: vitt csoportokat a Himalájába és Kirgizisztánba is. Önállóan is járt már Ázsia sok országában (Omán, India, Kína, Grúzia, Jordánia, Malajzia, stb). Természetesen a hazai tájakat is nagyon szereti, 2018-ban elvégezte a vándortábor-vezetői képzést is. Sok kedvenc terepe van, de mostanában azokat a nem repülős túrákat szereti, ahol kutyája (vizslája!), Rufusz is csatlakozik hozzá.
Béci tudatos utazó, aki nem önmagát keresi, hanem geográfusként tudja, hol vannak a világ legjobb helyei, s ezeket ismeri és ismerteti meg. Ez is a végzettsége, a Szegedi Tudományegyetemen szerzett földrajz-kommunikáció szakos végzettséget, illetve már akkor elvégzett egy országjárás-vezetői évet is: csoportokat már 1994 óta visz a világ különböző szegleteibe, cikkei pedig 1990 óta jelennek meg országos turisztikai lapok és magazinok hasábjain, több utikönyv (Alacsony-Tátra, Grúzia és a Kaukázus) szerzője. 1999-től 2015-ig az egri főiskolán volt tanár, majd négy évig utazási irodáknak dolgozott és vitt csoportokat Kirgizisztántól Borneóig, Laosztól Ománig sok-sok országba. 2019-től a Csamborgo Adventures Ltd. túravezetője. A csámborgás számára azt jelenti: bejárni a világ eldugott, legszebb és legkellemesebb kis túrahelyeit, írni róla egy cikket vagy egy könyvet, aztán pedig túravezetőként megmutatni a jó helyeket jó embereknek.
Másfélmillió lépés Monával, avagy ő az, aki gyerekkorában már a legendás Rockenbauer Pállal túrázott. A Kiskunsági homokról indult, majd miután Szegeden elolvasta a fél világirodalmat, Egerbe költözött a Mátra és a Bükk közé. Amikor nem magyart és angolt tanít gimiseknek az egri Gárdonyiban, akkor akár két gyerekével, férjével és barátaival együtt a hegyeket járja. Kedvencei között vannak a Tátrák-Fátrák-Mátrák, a Himalája, ha pedig választhatna, az Észak-Olasz tavak alpesi-mediterrán vidékén vagy a görög szigeteken mozogna még többet. Ahogy iskolai szünet kezdődik, túrát vezet, de egész évben igen nagy háttérmunkát végez a túraszervezében: angol szakos tanárként profin levelez a costai ricai hostelektől a srí lankai buszos cégeken át bárkivel.
Imi földrajz-testnevelés szakos tanárként dolgozik egy egri iskolában. A természet iránti érdeklődése gyerekkora óta végig kíséri a mindennapjait. Profi fotós: eleinte azért fotózott, hogy az utazásai során megörökítse élményeit, emlékeit. Az évek során azonban rangos nemzetközi és hazai versenyeken is szerepeltek „falon” fotói. Fotós jelzéssel ellátott túráinkon ő ad eligazítást a fényviszonyok rejtelmeibe és segít tudatosan keresni a megörökíthető szépségeket. Imi sok helyen megfordult már Kínától Amerikáig, de azt vallja, nem az a lényeg, hogy mennyi helyen járt, hanem hogy mennyi mindent látott ott. A legszívesebben olyan helyeket keres fel, ahol működő, vagy szunnyadó vulkánok társaságában lehet: rengeteg csoportot kalauzolt már Izlandra, Új-Zélandra, vagy az USA nemzeti parkjaiba is.