Különleges túrák a világ legszebb helyein – harmóniában az úti céllal– ez a Csamborgo Adventures. Kis létszámú csoportokkal (8-14 fő) a világ azon tájaira utazunk, ahol harmóniában van az emberi és a természetes. A városok, falvak világa harmóniában él a körülvevő hegyekkel, tengerpartokkal. Szeretjük a szemlélődést, szeretünk mesélni az adott hely minden érdekességéről. Alázatosak és nyitottak vagyunk a világgal, próbálunk felelősségteljesen utazni. A peripatetikus séta eszménye áll közel hozzánk, szeretünk sétálni a természetben, jókat beszélgetni, megmutatni egy sziklát és elmondani a keletkezésén kívül a kultúrtörténeti vonatkozásait is.

Nem divatból választunk úticélt sem: a világ bármely pontjára, vagy bármely túraösvényére viszünk csapatot, ahol jól érezzük magunkat, vagy úgy érezzük, tudunk mutatni olyan pillanatot a térben, ami kilóg az időből: legyen az egy alföldi földút, egy mátrai séta, egy cserháti kéktúra, egy görög vagy skandináv szigettúra.

Szívesen mutatjuk meg kis csoportjainknak a felvidéki, erdélyi vagy kanadai fenyveseket, az indonéz vulkánokat, az alpesek világát, a kaukázusi és himalájai és kirgiz lejtőket, a jordán, üzbég vagy ománi sivatagot, az amerikai vadnyugatot vagy a srí lankai, borneói, costaricai őserdőket. Természetesen a természeten kívüli látnivalókat is megmutatjuk: ha arra járunk persze nem hagyjuk ki Hong Kong vagy Vancouver felhőkarcolóit, élvezzük az ősi romvárosokat, a görög romokat, a viking erődöket, buddhista sztúpákat, a székelykapukat és a különleges kis múzeumokat, várakat és templomtornyokat, kávézókat és tetőteraszokat, sétálóutcákat vagy akár tengerparti bárokat is. A lényeg, hogy csámborgásunk a világ legszebb helyein – legyen harmóniában az úti céllal – és önmagunkkal.

Ismerj meg minket!

Lini lételeme és szívügye gyerekkora óta a sport és a mozgás; testnevelő-edző szakon végzett először az egri Eszterházy Károly Egyetemen, majd a Testnevelési Egyetemen testnevelő-gyógytestnevelő szakon; diplomája után az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium testnevelő tanára lett. Emellett mellékállásban dolgozott atlétika-edzőként és túravezetőként: vitt csoportokat a Himalájába és Kirgizisztánba is. Önállóan is járt már Ázsia sok országában (Omán, India, Kína, Grúzia, Jordánia, Malajzia, stb). Természetesen a hazai tájakat is nagyon szereti, 2018-ban elvégezte a vándortábor-vezetői képzést is. Sok kedvenc terepe van, de mostanában azokat a nem repülős túrákat szereti, ahol kutyája (vizslája!), Rufusz is csatlakozik hozzá.
Béci tudatos utazó, aki nem önmagát keresi, hanem geográfusként tudja, hol vannak a világ legjobb helyei, s ezeket ismeri és ismerteti meg. Ez is a végzettsége, a Szegedi Tudományegyetemen szerzett földrajz-kommunikáció szakos végzettséget, illetve már akkor elvégzett egy országjárás-vezetői évet is: csoportokat már 1994 óta visz a világ különböző szegleteibe, cikkei pedig 1990 óta jelennek meg országos turisztikai lapok és magazinok hasábjain, több utikönyv (Alacsony-Tátra, Grúzia és a Kaukázus) szerzője. 1999-től 2015-ig az egri főiskolán volt tanár, majd négy évig utazási irodáknak dolgozott és vitt csoportokat Kirgizisztántól Borneóig, Laosztól Ománig sok-sok országba. 2019-től a Csamborgo Adventures Ltd. túravezetője. A csámborgás számára azt jelenti: bejárni a világ eldugott, legszebb és legkellemesebb kis túrahelyeit, írni róla egy cikket vagy egy könyvet, aztán pedig túravezetőként megmutatni a jó helyeket jó embereknek.
Másfélmillió lépés Monával, avagy ő az, aki gyerekkorában már a legendás Rockenbauer Pállal túrázott. A Kiskunsági homokról indult, majd miután Szegeden elolvasta a fél világirodalmat, Egerbe költözött a Mátra és a Bükk közé. Amikor nem magyart és angolt tanít gimiseknek az egri Gárdonyiban, akkor akár két gyerekével, férjével és barátaival együtt a hegyeket járja. Kedvencei között vannak a Tátrák-Fátrák-Mátrák, a Himalája, ha pedig választhatna, az Észak-Olasz tavak alpesi-mediterrán vidékén vagy a görög szigeteken mozogna még többet. Ahogy iskolai szünet kezdődik, túrát vezet, de egész évben igen nagy háttérmunkát végez a túraszervezében: angol szakos tanárként profin levelez a costai ricai hostelektől a srí lankai buszos cégeken át bárkivel.
Imi földrajz-testnevelés szakos tanárként dolgozik egy egri iskolában. A természet iránti érdeklődése gyerekkora óta végig kíséri a mindennapjait. Profi fotós: eleinte azért fotózott, hogy az utazásai során megörökítse élményeit, emlékeit. Az évek során azonban rangos nemzetközi és hazai versenyeken is szerepeltek „falon” fotói. Fotós jelzéssel ellátott túráinkon ő ad eligazítást a fényviszonyok rejtelmeibe és segít tudatosan keresni a megörökíthető szépségeket. Imi sok helyen megfordult már Kínától Amerikáig, de azt vallja, nem az a lényeg, hogy mennyi helyen járt, hanem hogy mennyi mindent látott ott. A legszívesebben olyan helyeket keres fel, ahol működő, vagy szunnyadó vulkánok társaságában lehet: rengeteg csoportot kalauzolt már Izlandra, Új-Zélandra, vagy az USA nemzeti parkjaiba is.
Dr. Lakó Judit túravezető
Jutka gyerekkora óta tájfutóként járja a hazai és külföldi erdőket, a sport iránti rajongása a továbbtanulásában is meghatározó volt, csakúgy, mint a kultúra és a minőségi szabadidőeltöltés fontosságának szeretete. Testnevelés-művelődésszervezés szakon végzett, majd némi gyakorlati tapasztalatszerzés után az Eszterházy Károly Egyetemen helyezkedett el, először a Közművelődési Tanszéken dolgozott, később áthívták a Sporttudományi Intézetbe, ahol jelenleg intézetigazgató-helyettes. PhD fokozatát is a sport és kultúra területét érintő témáról írta, jól mutatja ez is a két területhez fűződő szoros kapcsolatát.

Az utazás szeretetét szüleitől kapta örökségül, hiszen a család számos országba látogatott el, egyik legemlékezetesebb közös kalandjuk a 80-as évekbeli háromhetes saját tervezésű görögországi túra volt, amit egy mustársárga Trabanttal jártak végig, számos izgalmas sztorit generálva ezzel.

Azóta a világ sok országában járt (Amerikától Új-Zélandig), mégis kedvenc hazai területe a Bükk, ahol heti rendszerességgel fut, túrázik, és szívesen tölti az éjszakákat az itt található ingyenes éjjeli szálláshelyeken, a Toldi-kunyhóban, vagy éppen a Cserepes-kői barlangszálláson.

Novák Richárd túravezető
Ricsi földrajz-környezetvédelem szakos tanárként környezeti neveléssel hivatásszerűen foglalkozik az állami természetvédelem berkein belül. Heves megye legnagyobb zöld civil NGO-jának alelnöke, imádja a természetet. Nemcsak a Föld, hanem az ég látnivaló is érdeklik, amatőrcsillagászként számos távcsöves csillagászati bemutatót tart szerte az országban. Több évig élt Portugáliában, angolul és portugálul beszél, magyarból középfokúja van csak. Geográfus mesterdiplomája megszerzése előtt dinoszaurusz lábnyomok tanulmányozásával is foglalkozott, szabadidejében túrázik, fotózik és az égbolt csodáit is szereti megörökíteni.
dr. Szabó Zsuzsa túravezető
Zsuzsa a Mátraalján (falu szélén :-)) nőtt fel, jelenleg magyar-történelem szakos tanárként dolgozik Egerben egy gimnáziumban. A hagyományok bűvöletében néprajz szakos diplomát is szerzett, majd gazdaságtörténetből pedig doktori fokozatot (PhD) a Debreceni Egyetemen.

Férjével együtt részesei az egri vár hagyományőrző csapatának, korhű öltözetben élik újra a 16. századi mindennapokat. Évek óta a Határtalanul! program iskolai pályázója, szervezője, több száz fiatalnak mutatta meg Szlovákia, Erdély és Kárpátalja természeti és épített kincseit.

Szabadidős elfoglaltságai között fontos szerephez jut a futás, de ez is szigorúan természetközelben, leginkább az egri Érsekkertben rója a köröket.

Sokfelé járt már, Ázsiától Amerikáig, de a hazai túraútvonalakat is rendszeresen látogatja.

Rúfusz
Rúfusz is több kollégájához hasonlóan mátraalji, egészen pontosan Gyöngyösön született 2018. július 2-án. A túrázást korán kezdte, első túrája háromhónaposan Eger ikonikus hegyére, a Nagy-Egedre vezetett. Végtelen mozgásigényének köszönhetően azóta is naponta járja az Eged alatti szőlőket, meg persze azért, hogy megsétáltassa kétlábú gazdáját, Linit. Rúfusz 2019-ben elvégezte az egri kutyaiskolát, de közben már túrákat vezetett a kéktúrán, a téli Kis-Fátrában (itt „vizslucsku” becenévre hallgatott). A Csámborgó Adventures cégnél 2019 januárja óta dolgozik, tulajdonképpen ő az első túravezető kutya. Az ösvényeken mindig neki kell elöl menni, kiszagol és felderít mindent, ha pedig GPS-trekkert tennénk rá, akkor az nagy valószínűséggel 3-szor annyi kilométert mutatna, mint a többi túrázónál.

Rúfusznak természetesen van útlevele, amit ki is használ. Járt már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, aludt liechtensteini szállodában és vezetett már túrát Szerbiában és Svájcban is.