2024. május 4.
Időpont
8 nap
Időtartam

Igen, lesznek hegyek és tengerek, sőt, régi történetek is – de idén csavartunk egy nagyot a programon, eljutunk olyan helyekre is, ahová csoportot eddig még nem vittünk. Raftingozunk vadregényes kanyonban, túrázunk hegygerincen és lagúnában, Albánia kevéssé ismert, gyönyörű nemzeti parkjaiban. Megmártózunk két tengerben, bejárjuk UNESCO világörökségi városait, sétálgatunk a macskaköves utcákon és hagyjuk, hogy magával ragadjon a körülöttünk élő történelem, a színek és fűszeres illatok kavalkádja és az a valami, amit albán életérzésnek hívnak.

Túravezető: Marosfalvi Zsófia Maximális létszám 13 fő!

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Tirana repülőtere
INDULÁS IDEJE 2024. május 4., szombat
AZ ÁR TARTALMAZZA az összes közlekedést repterétől reptérig kényelmes 14 személyes busszal
7 éjszaka szállás
7 reggeli
sziapia albán konyak és csúcscsoki
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
helyi asszisztencia
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát
egyéb belépőjegyeket
a további étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap –Indulás, repülés Budapestről Tiranába

2024. május 4., szombat Budapestről a Wizz Air  W62234-3s járata 19:55-kor indul és 21:25-kor landol Tiranában (TIA). Megérkezést követően találkozunk helyi vezetőnkkel, kisbuszba szállunk és elfoglaljuk tiranai szállásunkat.
2

2. nap – Karavasta-lagúna, a borzas gödény otthona

2024. május 5., vasárnap Reggeli után egy pár órás túrára indulunk  a Divjaka-Karavasta Nemzeti Parkba, amely magában foglalja Albánia legnagyobb lagúnáját. A védettségét 2007-ben elnyerő lagúna érdekessége, hogy a tengertől csak egy aprócska földnyelv választja el, így sós és édesvízi állatfajokban egyaránt gazdag. Híres madármegfigyelő hely, többek között a park címerállatának a borzas gödénynek legnyugatibb fészkelőhelye. Ha szerencsénk van, készíthetünk is egy fotót Johnny-val a gödénnyel tollászkodás közben, majd délután tovább utazunk az “Ezerablak városába”, Beratba. Az UNESCO Világöröksége címet elnyerő város híres gazdag történelméről, és a becenevét is adó látképéről. Szállás: Berat.

3

3. nap – Habok hátán az Osumi-kanyonban

2024. május 6., hétfő Reggeli után irány “Európa Grand Canyonja”, az Osumi-szurdok. Gyönyörű kék víz alattunk, égbeszökő sziklafalak felettünk, mi pedig gumicsónakokban szeljük a folyót. A mai nap fő programja a rafting túra az Osumi-kanyonban. Este visszatérünk Beratba, és ha még lesz erőnk, felmegyünk a várba csodafotókat készíteni. Szállás: Berat.
4

4. nap – Gjirokaster

2024. május 7., kedd Reggeli után egy 2,5 órás hosszabb utazással érkezünk meg  Gjirokasterbe, Albánia egy másik UNESCO Világörökségi városába. Az elmúlt napok fizikai megterhelései után lazábbra vesszük a programot, megnézzük Gjirokaster várát, bejárjuk macskaköves, sikátoros óvárosát, fotózunk és természetesen ellátogatunk a híres bazárba is. Szállás: Gjirokaster

5

5. nap – Peshtura-vízesés és strandolás a tengerparton

2024. május 8., szerda A mai napon ismét felkerekedünk és elutazunk Tepelena régióba, a híres-hírhedt Ali Tepeleni pasa szülőföldjére. A rettegett hős több írót és költőt megihletett, alakja még Jókai Mór: A janicsárok végnapjai című regényében is szerepel.  A régióban található a kristálytiszta és csodaszép kék vizű Peshtura vízesés, amit egy könnyebb túrával érünk el. A délutánt Dhermi tengerparti városkájában töltjük, sétálgatunk, strandolunk és a parton heverészve élvezzük a Jón-tenger morajlását. Szállás: Dhermi
6

6. nap – Panoráma út a Llogara Nemzeti Parkban

2024. május 9., csütörtök Reggeli után egész napos túrára indulunk a Llogara Nemzeti Parkba. A túra során meghódítjuk a hegység legmagasabb csúcsát a 2018 m magas Qorra-csúcsot, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az alattunk elterülő Jón-tengerre, Vlora-öbölre és az Akrokerauni-hegyvidékre. Szállás: Vlora.

7

7. nap – Vlora, két tenger határán

2024. május 10., péntek Ismét egy pihentetőbb napot tartunk, strandolunk Vlora homokos tengerpartján, sétálgatunk a városban. A mai napba még belefér egy opcionális hajótúra Vlorában, vagy zipline-ozás Tirana mellett. Szállás: Tirana
8

8. nap – Tirana, utazás haza

2024. május 11., szombat Búcsút veszünk Albániától, délelőtt 11:50-kor indulunk Tirana (TIA) repteréről a Wizz Air W62234-es járatával és 13:20-kor érkezünk meg Budapestre.


Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    396 eurót
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Tirana – Budapest útvonalon. A túra garantáltan indul, a túravezetőknek erre a járatra van meg a repülőjegyük:
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 594 eurót 2024. március 4-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.