2025. március 26.
Időpont
6 nap
Időtartam

Algarve. Pár nap portugál elvonulás a tengerparti sziklákra, ahol fel s le sétálgatunk, belekóstolunk a Fishermen’s Trail ösvényébe, csodáljuk a tenger, a természet erejét, a különösen különleges tengerparti sziklaformációkat, na meg barlangokat is felkeresünk. Túrák közben eszünk egy kis Pasteis de natát, nézzük az óceánt.

Túravezető: Barna Béla A túra maximális létszáma 14 fő  Fotó:  Barna Béci

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest Ferihegy (BUD) – Faro, Portugália (FAO)
INDULÁS IDEJE 2025. március 26., szerda
AZ ÁR TARTALMAZZA 5 éjszaka szállást 2-3 ágyas szobákban, tengerparthoz nagyon közeli hotelben
5 reggeli
belépő Sagresbe
a közúti közlekedést a program szerint Faro repterétől Faro repteréig (amennyiben a csoporttal és a túravezetővel repülsz)
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegyek árát (Budapest-Faro-Budapest)( kb. 300- EUR)
a hajókirándulást és/vagy kajakozást Denagilhoz – kb. 40 €/fő
a további étkezéseket és a belépőjegyeket
egyágyas felár: 175.- EUR
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Indulás, repülés Algarvéba, Carvoeiro

2025. március 26., szerda Indulás reggel Budapestről a 2A terminálról. Tervezett repülés: 06:1507:55 BUD Budapest –  Zurich  ( LX2253-as járat) majd 09:25 – 11:15  Zurich – Faro (FAO)  (Swiss  LX 8288). A repülőtérről a szállásunkra megyünk, ahol a következő 5 éjszakát töltjük és innen járjuk be  a környék  látnivalóit. Szállásunk a  reptértől 65 km-re fekvő Carvoiero  üdülőhely legeslegszebb tengerpartján, a parttól mindössze fél percre fekvő jó minőségű szállodában lesz, reggelivel.


1

1. nap – Sagres és a Szent Vince-fok

2025. március 27., csütörtök Tengerész Henrik (Henrique о Navegador, 1394-1460) portugál herceg, I. János portugál király és az angol főnemes hölgy, Lancasteri Filippa harmadik fia, sehogy sem akart beilleszkedni a királyi udvar hagyományos etikettjébe és intrikáiba. A maga útját akarta járni, a hajók és a hajózás érdekelte, ezért Portugália délnyugati partján, a Szent Vince-fokon, az Atlanti-óceánra néző Sagres lovagvárában rendezkedett be. A sagresi hercegi udvar semmiben sem hasonlított a kor hercegeinek udvartartásához. Henrik herceg udvarát, a lovagrend vagyonát a hajózás szolgálatába állította: roppant energiával látott ahhoz a hatalmas szervező munkához, amelynek eredményeként kialakította a világon az első tengerészeti akadémiát és obszervatóriumot Sagresben. Ezt a helyet keressük fel a mai napon a Szent Vince-fokkkal. Ha marad időnk, lenézünk a Praia da Bordeira strandjára is, a nyugati oldalon. Este szállás: Carvoeiro.


2

2. nap – Fishermen's Trail, Lagos, Ponta da Piedade

2025. március 28., péntek Ezen a napon ismét belevetjük magunkat az óceánpart élvezetébe. Az óceán látványa fantasztikus, döbbenetes és megunhatatlan és meseszép. A túraösvény zömében végig az óceán mellett kanyarog. Apropó ösvény, ez a híres Halászok útja, angolul Fishermen’s Trail, portugálul pedig Trilho dos Pescadores. A 226 kilométeres ösvény a nyugati parti Porto Covóban kezdődik, áthalad a Szent Vince-fokon, és a déli, algarvei Lagosban ér véget. Ezen gyalogolunk ma is egy kicsit, de mint az egész út során, nem túl sok szintemelkedésre számítsunk, ellenben elképesztően gyönyörű látványra. Lagosban van például a Ponta da Piedade, egy sziklás terület, mely az egész Algarve terület egyik leglátványosabb és leghíresebb helye: kis öblök, barlangok és sziklák világa ez, egyszerűen nézzétek inkább a képeket. Este szállás: Carvoeiro.


3

3. nap – Carvoeiro - Farol de Alfanzina - Algar de Benagil - Belvedere Arcos Naturais, Arco de Albandeira gyalogtúra

2025. március 29., szombat És lehet fokozni, ma szerintünk Portugália legszebb tengerpartján túrázunk végig, sziklahidak és sziklák és gyönyörű partok között, az Arco de Albandeira ívétől indulunk és a Benagil érintésével gyalogolunk haza a falunkba, Carvoeiróba. És azt mondtuk, hogy eszünk Pasteis de natát is túra közben?


4

4. nap – Pihenőnap, esetleges csónaktúra

2025. március 30., vasárnap Ma szabadprogram, ki-ki vérmérséklete szerint: szállodánktól 20 méterre van az óceánpart, ott is pihenhetünk, de természetesen lehet ma is zergéskedni, illetve, ha az óceán hullámzása engedi, akkor csónak vagy kajaktúrára is benevezni fakultatív, hogy megnézzük más perspektívából is a híres algarvei sziklákat.


5

5. nap – Hazarepülés Frankfurton át Budapestre

2025. március 31., hétfő A Lufthansa LH1499-es járata 15:25-kor indul Faro (FAO) repteréről és 19:30-kor landol Frankfurt repterén. Bő kétórás átszállás után 22:10-kor repülünk tovább a Lufthansa LH1342-es járatával Budapestre, ahol 23:45-kor landolunk.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    452 eurót vagy annak megfelelő forintot
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest/Bécs – Faro – Budapest/Bécs útvonalon. A túra garantáltan indul, a túravezetőnek már megvan a repjegye a programban szereplő járatokra.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 678 eurót 2025. január 26-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.