2025. január 8.
Időpont
15 nap
Időtartam

Vietnam, Kambodzsa és Laosz utunk az Indokínai-félsziget esszenciáját kínálja: Európából először Thaiföldre érkezünk, ahol egy rövid bepillantást nyerünk Bangkok metropoliszának nyüzsgésébe, megnézzük a thai Királyi Palotát a Smaragd Buddhával. Innen rögtön továbbrepülünk Kambodzsába, ahol a világhírű Angkor monumentális romjai várnak ránk, Angkor Wat, Ta Prohm és sok más templom (UNESCO világörökség), de a Tonle Sap-tó úszó falvait is megnézzük. A világ egyik legszebb karsztvidéke, a Ha Long-öböl miatt utazunk Észak-Vietnamba, Ho apó mauzóleumát is megnézzük, majd egyik kedvenc országunk, Laosz következik, itt öt napot töltünk Luang Prabangban, az első Lao Birodalom fővárosában (UNESCO világörökség) és környékén, túrázva, kajakozva és biciklizve a vidéki laosz mesebeli harmóniájában.

 

Túravezető:  Barna Béla és Horváth Gábor Tervezett maximális létszám: 14 fő Fotók: Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Bangkok
INDULÁS IDEJE 2025. január 8.
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállás Bangkokban, kétágyas szobákban, reggeli nélkül
3 éjszaka szállás Kambodzsában, kétágyas szobákban, reggelivel
1 éjszaka szállás Vietnamban, Hanoiban, kétágyas szobákban, reggelivel
1 éjszaka szállás Vietnamban, hajón, kétágyas szobákban, reggelivel
4 éjszaka szállás Laoszban, kétágyas szobákban, reggelivel
1 éjszaka szállás Laoszban, egyszerű falusi homestayben
egynapos kirándulást Kambodzsában a Phnom Kulen Nemzeti Parkba
félnapos kirándulást Kambodzsában a Tonlé Sap tó úszófalujához
belépőt Angkor romvárosába Kambodzsában
kétnapos hajókirándulást a Ha Long öbölben
kétnapos trekkinget, biciklizést és kajakozást Laoszban
transzfert a szállodákba a repterekről (Bangkok, Siem Reap, Hanoi, Luang Prabang)
egy sziapiát az út elején, csúcscsoki
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest/Bécs-Bangkok – Siem Reap – Hanoi – Luang Prabang – Bangkok – Bécs/Budapest
vízumköltségeket: Vietnámba 55 EUR, Kambodzsába 36 USD – Laoszba 31 USD
egyéb belépőket, taxizásokat és étkezést
esetleges egyágyas felár xxx EUR
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Bangkokba

2025. január 8., szerda Indulás Budapestről (BUD, Terminal 2A) 16:45-kor az osztrák nemzeti légitársaság (Austrian, OS722) járatával, mely 17:35-kor landol Vienna International Airport (VIE) repterén. Két és fél óra van az átszállásra: Bécsből (Vienna International Airport, Terminal 3) 20:15-kor indulunk hosszú, sokórás repülésünkre (Austrian, OS15), mely másnap 12:20-kor landol Bangkokban (BKK). Éjszaka és délelőtt a repülőn.
1

1. nap – Bangkok délutáni és esti városnézés

2025. január 9., csütörtök Repülőnk tehát csütörtök déli 12:20-kor landol Bangkok (BKK) kifutóján. A 8 órás időeltolódás miatt délután „akklimatizálódunk”. Megnézzük azokat a bangkoki híres látnivalókat, amiket ez a fél nap enged. Este szállás Bangkokban, reptéri metróhoz közeli városi szálloda kétágyas szobáiban, reggeli nélkül.


2

2. nap – Továbbutazás Kambodzsába

2025. január 10., péntek Kora hajnalban kimegyünk a bangkoki reptérre (BKK), ahonnan a Thai Airways TG588-as számú járatával 07:45-kor felszállunk BKK Bangkok Suvarnabhumi Intl. repterén, egyórás repülés után 8:45-kor landolunk Siem Reap Angkor (SAI) repterén. Kambodzsában, a Tonlé Sap-tól (Nagy-tó) északra található Délkelet-Ázsia egyik leghíresebb műemlékegyüttese, a Khmer Birodalom központja, a romváros Angkor. Már ezen a napon megkezdjük Kambodzsa és az ősi Angkor környékének felfedezését. Esti szállás Siem Reapben, az Angkor Wathoz közeli nyüzsgő kisvárosban; három éjszakát töltünk ugyanazon a szálláson. Belvárosi jó hotel, kétágyas szobák, reggelivel.

3

3. nap – Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon, Ta Prohm

2025. január 11., szombat A Világörökséghez tartozó ősi romvárosról kötet-ezreket és weboldaltömegeket írtak már össze, talán nagyságát az jelzi a legjobban, ha leírjuk, hogy becslések szerint területe akár az ezer km²-t is elérte, lakóinak száma pedig az egymillió főt (összehasonlításul: ekkoriban Londont mindössze ötvenezren lakták!). Angkor aranykora bő 600 évig tartott, egészen pontosan 802-től 1432-ig, ezen belül is az egyik legnagyobb virágkor VII. Dzsajavarman (Jayavarman) uralkodó idejére (1125-1218) esett; ezt a királyt egyébként mint a Nagy Építőt őrizte meg a történelmi emlékezet. Közel negyven évnyi uralkodása alatt ő egymaga több utat, hidat, szentélyt, templomot, iskolát és kórházat építtetett, mint az összes többi khmer uralkodó hatszáz év alatt együttvéve. Nevéhez fűződik például Angkor Thom, a Bayon vagy az Elefánt Terasz felépíttetése. És ő építtette Ta Prohm csodálatos világát is. Mindent megnézünk, ami belefér a napba, a híres Angkor Wat (angkor=város, wat=templom) fantasztikus romvárosában. Este szállás Angkorban: belvárosi jó hotel, kétágyas szobák, reggelivel.

4

4. nap – Phnom Kulen Nemzeti Park

2025. január 12., vasárnap Egy egész napos kirándulásra indulunk a Phnom Kulen Nemzeti Parkba. A Kulen-hegy vízeséseit és egyéb különleges látnivalóit, például egy sziklából faragott fekvő Buddha szobrot nézünk meg ezen a napon. Ha időnk s kedvünk engedi, az egyik legromantikusabb templom romjait, a Beng Mealea („Lótusz tó”) templomot is felkeressük. Este szállás Angkorban: belvárosi jó hotel, kétágyas szobák, reggelivel.

5

5. nap – Tonlé Sap-tó cölöpfalu, Kambodzsa-Vietnam repülés

2025. január 13., hétfő Angkor romvárosa után kihajózunk a Tonle Sap-tóra, ahol egy cölöpökre épült úszó falut nézünk meg. Délután 3 után kell kiérnünk Siem Reap Angkor (SAI, Terminal 1) repterére, ahonnan 17:55-kor indul a Vietnam Airlines VN 836-os számú járata, ami 19:50-kor ér földet Hanoi (HAN) Noi Bai repterén (Terminal 2). Transzfer a szállásra, Hanoi. Jó minőségű városi hotel, kétágyas szobákban, reggelivel.

6

6. nap – Hạ Long-öböl hajózás

2025. január 14., kedd A világ egyik legszebb karsztvidékére indulunk ma: Hanoiból kora reggel elbuszozunk a híres Hạ Long-öbölbe. Délelőtt átbuszozunk Észak-Vietnamon, majd hajóra szállunk, ezzel járjuk be a következő 24 órában az öblöt és szigeteit és ezen is alszunk, illetve megtanulunk főzni is. Megyünk barlangba, és persze kajakozunk is. A vízből kiálló szigeteket meg csak fotózzuk és fotózzuk, egynél ki is kötünk és felmegyünk a kilátójába is. Este szállás a hajón ringatózva.

7

7. nap – Hanoiból repülés Laoszba

2025. január 15., szerda. Hajón ébredünk, majd a félnapos program után délután érkezünk vissza Hanoiba. Délután ötre kell kinn lennünk Hanoi (HAN) repterén, ahonnan a Lao Airlines QV314-es járata 19:15-kor száll fel és 20:25-kor landol LPQ Luang Prabang repterén. Luang Prabang egész Laosz, sőt, talán egész Délkelet-Ázsia egyik legkedveltebb és leghangulatosabb városa: a mindössze 27 ezer lakosú város festői fekvését a Mekong és a Khan folyók összefolyásának, meg a várost körülölelő hegyeknek köszönheti. Esti transzfer a szállásra, szállás Luangprabangban.

8

8. nap – Kétnapos túra a laoszi dzsungelben, biciklizéssel, kajakozással

2025. január 16., csütörtök Reggel rögtön biciklitúrára és gyalogtúrára indulunk a dzsungelben, illetve rizsföldeken és zöldségkerteken is át, az éjszakát pedig egy hegyi faluban töltjük. Itt élhetjük át a leghangulatosabb laoszi vidéki hangulatot, harmóniát. A falu, ahol megszállunk érdekes néprajzilag is. Mindent összevetve, Laoszban a többségi laó népcsoportok és közvetlen thai rokonaik mellett a laoszi néprajzi tájképet főleg a mon-khmer etnikai csoporthoz tartozó khmu és az északi, tibeti tájakról származó hmong népek alkotják. Szállás egy lao homestayben.

9

9. nap – Laosz: gyalogtúra és Tat Sae vízesés

2025. január 17., péntek A hegyi faluból továbbtúrázva egy gyönyörű vízeséshez érünk, majd kajakkal ereszkedünk le a Khan folyón (vízállástól függ!). Innen transzfer vissza Luang Prabangba. Este szállás Luangprabangban.

10

10. nap – Laosz: Luang Prabang, Tat Kuang Si vízesés, medvemenhely

2025. január 18., szombat Folytatjuk a vidéki Laosz felfedezését, az egyik legszebb laoszi vízesés és medvemenhely a mai program, előtte 9 kilométer trekking. Este szállás Luangprabangban.

11

11. nap – Luang Prabang városnézés

2025. január 19., vasárnap Luang Prabang a laoszi buddhizmus szervezeti és spirituális központja. Laosz egykori fővárosában ébredünk ma is, az idilli városka buddhista templomai és sárga ruhás szerzetesei lesz a program, megnézzük a város gyönyörű templomait, az Arany Buddha másolatát. A sötétség beálltával a főutca kirakodóvásárrá és piaccá alakul, így búcsúzóul benézünk az éjszakai piacra, ahol a sok kézzel készített ékszer és kézműves ritkaság között bóklászhatunk, veszünk mangót a gyümölcsárustól, ilyenek. Este szállás Luangprabangban.

12

12. nap – Laoszból visszarepülünk Bangkokba

2025. január 20., hétfő Búcsúzunk Laosztól, reggeli után kimegyünk a reptérre. 12:15-kor indul a gépünk Luang Prabang (LPQ) repteréről. A Bangkok Airways PG 942-es számú járatával (egy kis Atr42-essel) landolunk 14:30-kor Bangkok Suvarnabhumi Intl (BKK) repterén.

13

13. nap – Hazarepülés Bangkokból

2025. január 21., kedd Délelőtt 11-re kell kinn lennünk Bangkok (BKK) repterén, ahonnan 13:20-kor indul a Swiss International Air Lines LX181-es járata Zürichbe, ahol 19:25-kor landol. Itt van egy nagyon hosszú 11 órás éjszakai várakozás. .
14

14. nap – Hazaérkezés

2025. január 22., szerda Tovább csak reggel 07:15-kor indul a gép Zürichből (Swiss International Air Lines, LX2250) és 08:50-kor landol Budapesten.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva. Előleg 1322 EUR – (vagy annak megfelelő forint napi árfolyamon).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest/ vagy Bécs – Bangkok – Budapest/ vagy Bécs útvonalon, illetve Bangkok – Siem Reap – Hanoi – Luang Prabang – Bangkok járatokra. A  túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 60%-ot, 1983 EUR-t november 8-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

EGYÉB TUDNIVALÓK

További tudnivalókat minden másról a túra előtt küldünk a résztvevőknek