2023. augusztus 31.
Időpont
5 nap
Időtartam

Vilnius Európa egyik legszebb és legjobb állapotban lévő barokk városa, de felkeressük a Galvė-tó által körülvett Trakai-t is, mely korábban sokáig a Litván Nagyfejedelemség központja volt, a vár pedig a fejedelmek rezidenciája.

 

Túravezető:  Barna Béla Tervezett maximális létszám: 12 fő + túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Vilnius reptere
INDULÁS IDEJE 2023. augusztus 31., csütörtök
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállást vilniuszi, óvárosi hotelben
4 reggelit
a Vilnius – Trakai – Vilnius vonatjegyet
Trakai várába a belépőt
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Vilnius – Budapest viszonylatban
Trakaion kívüli egyéb belépőket
étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Vilniusba

2023. augusztus 31., csütörtök Indulás Budapestről 13:00-kor az airBaltic BT 492-es járatával Rigába (RIX), ahol 16:00-kor landolunk. Vagy a reptéren várakozunk, de 2-3 órás sétát tehetünk Lettország fővárosban, Rigában is, megnézhetjük például a Feketefejűek házát. Átszállást követően az airBaltic BT 349-es járatával 23:15-kor szállunk fel és 23:59-kor landolunk Vilnius (VNO) repterén. Transzfer a szállásra.

1

1. nap – Vilnius városnézés

2023. szeptember 1., péntek Litvánia, hivatalosan Litván Köztársaság (Lietuvos Respublika, Lietuva) 65300 km² területű, 2,8 milliós balti állam. Területe 65300 km², népessége 2,8 millió fő. Litvánia fővárosában, Vilniusban van Európa egyik legnagyobb alapterületű óvárosa. Barokk, reneszánsz és gótikus épületeket, színes templomokat csodálhatunk meg, hangulatos sikátorokban és középkori, macskaköves utcákon bolyonghatunk. Gediminas-torony, amely nem csak Vilnius, de Litvánia szimbóluma is. A várhegy teteje egy siklóvasúton érhető el, vagy gyalogosan egy macskaköves utat követve. A toronyból csodálatos kilátás nyílik az Óvárosra és a katedrálisra. Vilnius történelmi központja az UNESCO világörökségi listán (kulturális/1994) szerepel.

2

2. nap – Trakai vára

2023. szeptember 2., szombat A Galvė-tó által körülvett Trakai korábban sokáig a Litván Nagyfejedelemség központja volt, a vár pedig a fejedelmek rezidenciája. A Vilniustól 25 kilométerre nyugatra fekvő, korábban erődítményként, védelmi célokat szolgáló épületkomplexum ma a 82 km²-es Trakai Történelmi Nemzeti Park része, történelmi és építészeti műemlék, melyet a litvánok ősi államiságuk szimbólumaként tisztelnek. Trakai város, mely egy tórendszer közepén, egy hosszúkás félszigeten található, legfőbb nevezetessége a 14. században épült piros téglás vára, amely egy kis szigeten áll. Szállás: Vilnius.

3

3. nap – Vilnius városnézés folytatása

2023. szeptember 3., vasárnap Megnézzük az erődmaradványon álló vilniusi katedrális 57 m magas harangtornyát, betérünk a Borostyán Múzeumba megkövesült gyantákat nézni, benézünk az 1579-ben alapított egyetemre is, kávézunk a balti napsütésben.
4

4. nap – Vilnius-Budapest repülőút

2023. szeptember 4., hétfő Reggel hétre kell Vilnius (VNO) repterére érnünk, ahonnan a repülőnk (airBaltic BT342) 09:10-kor száll fel és 10:00-kor landol Riga (RIX) kifutóján, gyors átszállás után airBaltic BT491-es járata 11:25-kor indul Rigából és kétórás repülőút után 12:20-kor landolunk BUD Budapest kifutóján.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (150 EUR).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Vilnius – Budapest útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (225.- EUR) június 31-ig. Kártyás fizetés nem lehetséges!

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.