2023. szeptember 21.
Időpont
8 nap
Időtartam

Ciprus a helyszíne az utóbbi év legszebben megírt regényének, Elif Shafak Az eltűnt fák szigete című könyvének. A boldog füge nyomába eredünk egyhetes ciprusi mediterrán utunkon, bejárjuk a sziget keleti részét és átmegyünk kétszer a török részre is. Megnézzük Salamis romjait, de a világ legnagyobb szellemvárosát is, és végigstrandoljuk a sziget szépséges öbleit. A szerelem és szépség istennője Aphrodité a görög mitológia szerint Ciprus szigetén, Petra tu Rumiunál lépett partra, amit máig Aphrodité sziklájának neveznek, ezt is megnézzük és természetesen itt is strandolunk.

 

Túravezető:  Barna Béla Tervezett maximális létszám: 14 fő + 1 túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Lárnaka reptere
INDULÁS IDEJE 2023. szeptember 21., csütörtök
AZ ÁR TARTALMAZZA 7 éjszaka szállás tengerparthoz közeli, belvárosi aparthotel kétágyas szobáiban
kisbuszbérlés, török-ciprusi autó-biztosítás
a szárazföldi közlekedést repterétől reptérig (kivéve a 5. és 6. nap fakultatív kirándulásait)
a török-ciprusi belépők (Salamis és Szent Barnabás)
egy sziapia ouzo az út elején
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Lárnaka – Budapest viszonylatban
a 6. és 7. nap fakultatív kirándulásait
a belépőket
étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Larnakába

2023. szeptember 21., csütörtök Indulás Budapestről 18:15-kor az Aegean Airlines A3879-es számú járatával Athénba (ATH), ahol 21:10-kor landolunk. Rövid átszállás után ATH Athén E Venizelos repteréről 23:35-kor továbbrepülünk az Aegean Airlines A3910-es járatával, mely éjfél után, 1:10-kor landol LCA Lárnaka repterén. Érkezéskor transzfer a szállásra.

1

1. nap – Aphrodité sziklája, Petra tu Rumiu

2023. szeptember 22., péntek A szerelem és szépség istennője Aphrodité volt. Neve születésére utal, ugyanis az „aphrosz” szónak görögül „hab” a jelentése, illetve ógörögül Aphrodité (Ἀφροδίτη) fordítása az, hogy: „a habokból kiemelkedő”. A görög mitológia szerint Ciprus szigetén, Petra tu Rumiunál lépett partra, amit máig Aphrodité sziklájának neveznek. Strandolunk egy jót a sziklánál, ezzel indítjuk egyhetes ciprusi mediterrán utunkat.

2

2. nap – Famaguszta, a világ legnagyobb szellemvárosa

2023. szeptember 23., szombat A világ egyik leghíresebb üdülővárosát egyik napról a másikra elfoglalták 1974-ben és egy szögesdróttal elzárt, szigorúan őrzött katonai terület lett, amelyet az ENSZ tisztségviselőin és a török hadseregen kívül senki sem kereshetett fel: így lett a Famagusta déli, Varószia (törökül Maraş) nevű városrészéből a világ egyik leghíresebb és legnagyobb szellemvárosa. A mai napon átmegyünk az Észak-Ciprusi Török Köztársaságba (határátkelés!), majd teszünk egy sétát a szellemvárosban, utána pedig a középkori székesegyházból kialakított Lala Musztafa pasa mecsetet nézzük meg.

3

3. nap – Salamis romjai és Szent Barnabás-kolostor

2023. szeptember 24., vasárnap Salamis volt a legfontosabb ősi város Cipruson, romjai még ma is lenyűgöző látványt nyújtanak, a romváros mellett pedig strandolunk egyet. Előtte vagy utána megnézzük a Szent Barnabás-kolostort és Ikon múzeumot is.

4

4. nap – Greco-fok, tengeri barlangok, Konnosz-öböl

2023. szeptember 25., hétfő Ciprus keleti partvidékén, a Greco-foktól északra, Protarász városától délre találjuk a Konnosz-öblöt. Egész nap a környéket járjuk és fürdünk.

5

5. nap – Pihenőnap vagy fakultatív kirándulás a szigeten

2023. szeptember 26., kedd Egész napos pihenés vagy kirándulás a sziget messzebb fekvő tájaira (fakultatív).

 

6

6. nap – Pihenőnap vagy fakultatív fővárosi kirándulás Nicosiába

2023. szeptember 27., szerda Egész napos pihenés vagy kirándulás a sziget fővárosába, Nicosiába (fakultatív).

7

7. nap – Lárnaka-Budapest repülőút

2023. szeptember 28., csütörtök Reggel fél 6-ra kell Lárnaka (LCA) repterére érnünk, ahonnan a repülőnk (Aegean Airlines A3911) 7:35-kor indul és 9:20-kor landol ATH Athén repterén, majd egy 7 órás csatlakozás után az Aegean Airlines A3878-as járatával 16:30-kor továbbindulunk és 17:30-kor landolunk BUD Budapest kifutóján.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (352 EUR).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Lárnaca – Budapest útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (528.- EUR) július 21-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.