2023. május 25.
Időpont
4 nap
Időtartam

Az Eurovelo 6 európai hosszútávú bringaútjának egyik legizgalmasabb szakaszát járjuk be a bajorországi Passautól az apátságáról híres Melkig. Végig a Duna mentén halad az út, könnyű terepen, nagyon kevés emelkedővel és szinte végig kiépített kerékpárutakon. Utunkat a folyó mellett a történelem, barokk óvárosok, várak, apátságok és csodás panoráma színesíti.

Túravezetők: Marosfalvi Zsófi és Telek Ákos –  tervezett létszám: 12 fő. Hiányzás a munkahelyről: 2 nap

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest-Passau vonattal oda, Melk-Budapest vonattal vissza
INDULÁS IDEJE 2023. május 25, csütörtök reggel
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás: 2 éj panzióban és 2 éj hotelben reggelivel
3 reggelit
technikai segítséget
szervezést
magyar nyelvű kerékpáros túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a Budapest-Passau és Melk-Budapest vonatjegyet és a kerékpárszállítás díját
az esetleges kerékpárbérlés árát, ha nem sajáttal jössz
a fel nem sorolt étkezéseket és belépőket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Passau

2023. május 25., csütörtök Megérkezés a bajorországi Passauba vonattal. A város az osztrák határ mellett három folyó, a Duna, az Ilz és az Inn találkozásánál fekszik. Közvetlenül a Duna partján lévő szállásunk már a kora délutáni óráktól elfoglalható, de este is lehet érkezni. Bemelegítésként, ismerkedés gyanánt délután együtt vagy fakultatívan felfedezzük Passau óvárosát és a Veste Oberhaus csodálatos panorámáját. A vonatút Budapestről kb. 5 és fél órát vesz igénybe, egy átszállással kell számolni.

1

1. nap – Passau - Exlau

2023. május 26., péntek A kanyargó Dunát követve, hol a jobb, hol a bal partját járjuk, pár kilométer elteltével átlépjük az osztrák határt. De se a nyelv, se a pénznem, de még a Duna sem változik, lehet észre sem vesszük. A nagy tekerésben szünetet tartva felsétálunk egy kis magaslatra, ahol a Duna leggirbegurbább kanyarulatát nézzük meg a magasból. Majd a természet közelében lévő szállásunkon, a Duna partján fejezzük be napunkat. Napi táv: 53 km.

2

2. nap – Exlau - Enns

2023. május 27., szombat Finom reggeli után kísérjük tovább a Dunát, kell neki is a jó társaság. Átkelünk rajta kompon, vízerőművön és hídon is. Barokk óvárosi hangulatban megpihenünk Ottensheimben, aztán Linz barokkos főterét is megcsodáljuk, végül Ennsben elfoglaljuk a szállásunkat, és ha nagyobb bennünk a kíváncsiság, mint a fáradtság, akkor Enns barokk belvárosát is felkeressük. Napi táv: 65 km.

3

3. nap – Enns - Ybbs an der Donau

2023. május 28., vasárnap Kiadós reggeli után átkompozunk Mauthausba, mert még nem unjuk a történelmi belvárosokat. Aztán hosszabb út veszi kezdetét egészen Greinig. Itt megállunk, kalóriát pótlunk természetesen a barokk óvárosban, majd megnézzük Ausztria legrégebbi nem katonai céllal épült kastélyát és onnan a panorámát. Aztán a csapat újra kompra száll, hogy a duna túlpartján csendes, széles úton haladjon tovább Ybbs-ig. Amennyiben van kedvünk, útközben egy 15 perces sétával egy olyan vár romjait nézzük meg, aminek ura borkóstoló formájában szedte be a dunai kereskedőktől a vámot, kizárólag minőségellenőrzés céljából. Napi táv: 59 km.

4

4. nap – Ybbs an der Donau - Melk

2023. május 29., hétfő Szinte még be sem melegszünk, és már meg is érkeztünk Ybbs óvárosába, ahol barokk hangulatban megreggelizünk és indulunk is tovább végcélunk felé. Közben megállunk Pöchlarnban egy kis frissítőre és rapid óvárosnézésre. Melkbe érkezve, utunk utolsó barokk belvárosában, az apátság hatalmas épületének árnyékában elbúcsúzunk a Dunától és az Eurovelo 6-tól, vonatra szállunk, hogy Budapesten újra találkozzunk velük. Napi táv: 28 km.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva!
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    220.- eurót!
  3. Velünk konzultálj az odajutásról, és hogy van-e biciklid!
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 330 eurót 2023. március 25-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.