2023. november 26.
Időpont
5 nap
Időtartam

Az Arab-öböl északnyugati zugában elterülő, 17800 km² kiterjedésű dúsgazdag olajsejkség 1961-ben lett független. Kuvait nevét legtöbben akkor jegyezték meg, amikor 1990. augusztus 2-án az iraki csapatok megszállták Kuvaitot: Irak elnöke, Szaddám Huszein lerohanta a kis államot, majd az Öbölháború során az Amerikai Egyesült Államok által vezetett koalíciós hadsereg kiűzte az iraki csapatokat Kuvaitból. Becslések szerint a világ kőolajkészletének 10%-a itt található. Ha a nem túl sokak által látogatott országra kíváncsi vagy, akkor gyere el velünk a novemberi szürkeségből pár napra Kuvaitot megnézni. Felmegyünk felhőkarcolók tetejére, nézünk mecsetet, bóklászunk bazárban és sétálunk az Arab-öböl promenádján.

 

Túravezető:  Barna Béla Tervezett maximális létszám: 10 fő + 1 túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Kuvait reptere
INDULÁS IDEJE 2023. november 26., vasárnap
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás Kuvaitban
a közlekedést a reptérről a szállásra és vissza a reptérre
a Kuwait Towers belépőjét
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Abu Dhabi  – Kuwait – Abu Dhabi – Budapest viszonylatban
egyágyas felár: 97.- EUR
vízum: magyar állampolgárok az országba vízummal léphetnek be, ezt elektronikusan és 5 kuvaiti dínárért lehet igényelni
egyéb belépőket, esetleges Abu Dhabi városnézést
étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Budapestről Abu Dhabiba

2023. november 26., vasárnap Indulás Budapestről a Wizz Air W62357-es számú járatával 13:00-kor. Bő ötórás repülés után 21:40-kor landolunk Abu Dhabi repterén. Éjszakai várakozás a reptéren.


1

1. nap – Repülés Abu Dhabiból Kuvaitba

2023. november 27., hétfő Indulás Abu Dhabiból a Wizz Air W62983-as számú járatával 06:30-kor. Kétórás repülés után 07:25-kor landolunk Kuvaitváros (KWI) repterén. Érkezéskor transzfer a szállásra.


2

2. nap – Kuwait Towers - Kuvait

2023. november 28., kedd A kis város-állam legismertebb látnivalója az 1979-ben épült, 187 méter magas Kuwait Towers, ide megyünk fel ennek éttermébe és kilátójába, ahonnan jó kis panoráma nyílik Kuvaitra és az Arab-öbölre. Kuvait egyik leghangulatosabb tengerparti sétánya a Marina Beach, itt is sétálunk.


3

3. nap – Bazár, nemzeti múzeum, nagymecset

2023. november 29., szerda A Kuvaiti Nemzeti Múzeum mellett ma megnézzük a bazárt (Szuq Al-Murarakija) és a nagymecsetet is, valamint a Kuvaiti Tengerészeti Múzeumot. Itt több hagyományos kuvaiti dhow-hajó nyitva áll a nagyközönség előtt, mint például a Fateh Al-Khayr és az Al-Hashemi-II, amelyek a valaha épített legnagyobb fából készült dhow-ként kerültek be a Guinness-rekordok könyvébe.


4

4. nap – Hazarepülés, Abu Dhabin keresztül

2023. november 30., csütörtök Reggel hatra kell KWI Kuwait repterére érnünk, ahonnan a repülőnk 08:00-kor indul és 10:40-kor száll le Abu Dhabiban. Itt esetleges lehetőség Abu Dhabi városnézésre. Abu Dhabiból a (Wizz Air W62358) 22:15-kor indul és éjfél után (péntek, december 1.) 01:20-kor landol Budapest repterén.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (235.- EUR).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Bécs – Kuwait – Bécs útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (353.- EUR) szeptember 27-ig.

Kártyás fizetés nem lehetséges!! Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.