2023. augusztus 9.
Időpont
5 nap
Időtartam

Három fantasztikusan szép hegyre kirándulunk fel a három svájci őskantonban: a Pilátusra, a Rigire és a Mythenre (vagy a Fronalpstockra) is. Svájc ikonikus hegyei eléréséhez hajókázunk a szintén legszebbek közé tartozó Vierwaldstättersee víztükrén. 
Túravezető: Barna Béla – Maximális létszám: 12 fő. 

 

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest (BUD) repülőtere, Zürich (ZRH) reptere
INDULÁS IDEJE 2023. augusztus 9., 12:40 – Kérlek, érkezz legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt.
AZ ÁR TARTALMAZZA négy éjszaka szállást 2-3 ágyas szobáknban egy luzerni villában
négy kontinentális reggeli
a MT. PILATUS kirándulás kabinos felvonó- és a világ legmeredekebb hegyivasútjának siklójegyeit a Kriens–Pilatus Kulm (kabinos felvonó) – Pilatus–Alpnachstad (fogaskerekű sikló) útvonalon
szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegy árát
a helyi, Svájcon belüli tömegközlekedést, hajózást a Vierwaldstättersee-n, a Rigi fogaskerekűs kirándulást és egyéb felvonózásokat
egyéb belépőjegyeket
az étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Zürichbe

2023. augusztus 9-én, szerdán 14.40-kor elindulunk Budapest Ferihegyről a Swiss LX 2255-ös számú járatával, mely 16:20-kor landol Zürich repterén. Zürichbő egyórányi útra van a Vierwaldstätti-tó partján fekvő szállásunk. Szállás Luzern városában egy svájci kis villa 2-3 ágyas szobáiban, kontinentális reggelivel.

1

1. nap – Grosses Mythen vagy Fronalpstock túra

2023. augusztus 10., csütörtök Az egész napot kirándulással töltjük. Svájc területének (41284 km²) kétharmadát az Alpok 3000-4000 m magas hegyláncai foglalják el. A Mythen (1899 m) messzire magasodó mészkőszirtjét nem magassága, hanem jellegzetes, kettős cukorsüvegre emlékeztető formája avatja nagyszerű heggyé, az őskanton Schwyz mellett. Ha úgy adódik, a Fronalpstock hegyre is elmegyünk. Szállás Luzern városában egy svájci kis villa 2-3 ágyas szobáiban, kontinentális reggelivel.

2

2. nap – Pilátus-túra (Tomlishorn, 2132 m)

2023. augusztus 11., péntek Egész napos kirándulás a Pilátus hegyre. Legendás hegy a Pilátus, az a rege fűződik hozzá, hogy a Krisztust keresztre feszíttető Pontius Pilatus lelke itt bolyong száműzetésben a hegyet hasogató vad szurdokok közt. A középkorban Frakmont néven említették a hegyet a luzerni kolostor Benedek-rendi atyái, ami a latin fractus mons – tördelt, szaggatott hegy – torzítása. Csak később kapott másik latin nevet: Pileatus – „sapkás” -, valószínűleg a tavasz végéig kitartó hósüvegéről. Luzern „házi hegyéről” Kriensből (492 m) háromszakaszos, kabinos drótkötélpálya jár a csúcsra. Az első állomás a Krienseregg (1031 m), a második a Fräkmüntegg (1415 m) míg a célállomás a Pilatus Kulm (2070 m). A Kulmtól néhány perc alatt felmehetünk az Esel kilátócsúcsra (2120 m), mely a Pilatus második legmagasabb csúcsa. A Pilatus-hegyre kúszik fel a világ legmeredekebben közlekedő fogaskerekű siklója is: a helyenként 48 százalékos meredekségű hegyoldalon halad Alpnachstad és a Pilatus Kulm között (a vasúthossz 4618 m), a tervek szerint ezzel lefelé ereszkedünk majd a hegyről. Szállás Luzern városában egy svájci kis villa 2-3 ágyas szobáiban, kontinentális reggelivel.

3

3. nap – Rigi-túra (1797 m)

2023. augusztus 12., szombat Az ikonikus Rigi tetejére indulunk reggel: az 1798 méteres Rigi Svájc leghíresebb kilátóhegye. A Rigi neve a bércei közt megbúvó, régi Mária-kegyhely, a „Regina montium” nép rövidítése. A „hegyek királynője” szigetszerűen ékelődik a Zugi-, Vierwaldstätti- és a Lauerzer-tavak közé. Legmagasabb pontja a Rigi-Kulm (1797 m), erre kirándulunk fel egész nap (menetidő 3 óra fel, összidő 8-9 órás túra). Szállás Luzern városában egy svájci kis villa 2-3 ágyas szobáiban, kontinentális reggelivel.

4

4. nap – Luzern városnézés és hazaút

2023. augusztus 13., vasárnap Hazaút. Délután háromkor kell a zürichi repülőtéren lenni. Előtte városnézés (Luzern és/vagy Zürich). 17:35-kor indul haza a Swiss LX 2258-as járata, mely 19:10-kor landol BUD Ferihegyen.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    282 eurót.
  3. Vedd meg a repjegyet Budapest – Zürich – Budapest útvonalon.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 423 eurót 2023. június 9-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.