2023. május 23.
Időpont
7 nap
Időtartam

A zöld ötven árnyalata – ezzel írhatnánk le az Azori-szigetek (Açores) nyugati világvégi és egyben legszebb tagjaira tett utunkat: Flores szigetén vízesések, óceánpart és krátertavak lesznek porondon, Faialon megnézünk egy nagyon fiatal vulkánt és igen, Pico szigetén a gyönyörű kúp alakú Pico vulkánt sétáljuk meg, ez egyben Portugália legmagasabb pontja is – végigtúrázzuk hat nap alatt 3 sziget legszebb tájait – gyere és fedezd fel ezeket a szép atlantikumi tájakat a Csamborgo Adventures-szel.

Ha van két heted egyben, az Azori kisszigetes túra folytatódik a Meseszép Madeira programmal! 

Túravezető: Barna Béla Tervezett maximális létszám: 14 fő + túravezető.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Funchal/Ponta Delgada
INDULÁS IDEJE 2023. május 30., kedd
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállás óceánközeli kis kőházakban Floresen
3 éjszaka szállás Faialon és Picón apartmanokban, két- háromágyas szobákban
a szárazföldi utazásokat a 3 szigeten
a Pico-túra engedélyét, Capelinhos földalatti látogatóközpont
egy sziapia, csúcscsoki
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegyeket a Budapest – Funchal/Ponta Delgada – Budapest viszonylatban
a szigetek közötti belső repüléseket (Ponta Delgada – Flores, Flores-Faial, Pico-Ponta Delgada)
egyágyas felár: 240 € (EUR)
a belépőket és fakultatív programokat
étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Azorira

2023. május 23., kedd Azori utunk önállóan is foglalható, de kombinálható az utána következő Madeira úttal, ezért a közvetlen járatnak köszönhetően a túravezetőnek Madeirára van meg a repjegye, de természetesen rengetegféle járatkombináció létezik. A túravezető Budapestről indul a Wizz Air W62397-es járatával 12:50-kor és bő ötórás repülés után 17:00-kor landol Funchal (FNC) repterén Madeira szigetén. Első éjszakánkat Madeirán töltjük, ahonnan másnap repülünk át São Miguel szigetén keresztül Floresre.

1

1. nap – Továbbrepülés Floresre

2023. május 24., szerda Madeiráról (FNC) 12:25-kor indulunk a SATA Air Acores S4163-as járatával, ami 2 óra 05 perces repülést követően 13:30-kor landol Ponta Delgada (PDL) repterén. Ponta Delgadában fél óránk van az átszállásra: 14:05-kor cuki kis gépünkkel (SATA Air Acores, SP508-as járat) 1 óra 25 perces repülés után végül 15:30-kor landolunk Flores-sziget (FLW) repterén, ahonnan a világ végére utazunk tovább, a 200 lakosú Fajã Grande településre. Három éjszakát töltünk itt. Szállás: Fajã Grande, kétágyas szobákban kis házikóban.

2

2. nap – Flores, a zöld 50 árnyalata - Poço Ribeira do Ferreiro

2023. május 25., csütörtök Nyilván leírhatjuk pontosan portugálul, hogy Poço Ribeira do Ferreiro (Alagoinha), de ez inkább a földrajzi névanyag tudósainak mond valamit. Inkább azt mondjuk, hogy valószínűleg ez a hely lesz az, amiért velünk tartasz a legnyugatibb Azori kisszigetre, hogy átéld a szépséget, átéld a zöld 50 árnyalatát, bár tuti több lesz. Zöld és vízesés, zöld hegyek és vízesés, Európa legnyugatibb pontján, de immár az amerikai kőzetlemezen. De tényleg nem írunk többet, nézzétek meg a képet, egész nap ilyen környezetben fogunk túrázni. Szállás: Fajã Grande, kétágyas szobákban kis házikóban.

3

3. nap – Flores, Fajã Grande és környéke

2023. május 26., péntek A zöld újabb ötven árnyalatát, óceánpartot és krátertavat és vízesést nézünk meg ma is mesebeli azori kőházainkból kiindulva a még mesebelibb tájon. Szállás: Fajã Grande, kétágyas szobákban kis házikóban.

4

4. nap – Floresről Hortába repülés (Faial), Vulcão dos Capelinhos

2023. május 27., szombat Reggel transzfer Santa Cruz vidékies repterére (FLW Flores-sziget), ahonnan a SATA Air Acores SP571-es járata 11:15-kor száll fel és 50 perc múlva, 12:05-kor már le is száll Faial szigetén, Horta (HOR) repterén. Délután a sziget nyugati felében fél évszázada létrejött vulkánt (Vulcão dos Capelinhos) és látogatócentrumát nézzük meg, avagy hogyan is keletkezett az ultra-Surtsey-típusú Capelinhos vulkán 1957-58-ban. Szállás Hortában egy éj, kétágyas apartmanokban.

5

5. nap – Átkompozás Faialról Pico-szigetre: Madalena

2023. május 28., vasárnap Horta az Azori-szigetek talán legszebb és legkellemesebb kisvárosa. Innen, Hortából ma átkompozunk Pico szigetre, Madalena városába. A Pico-sziget szőlőültetvényeinek tájképe 2004 óta az UNESCO világörökségének része. Szállás Madalenában, két éj, 2-3 ágyas apartmanokban.

6

6. nap – Azori és Portugália teteje: a Montanha do Pico (2351 m)

2023. május 29., hétfő Ma nagyjából ezer méter szintet fogunk túrázni 6-8 óra alatt kényelmesen: ezzel feljutunk 1200-ról 2351 méter magasra, a Pico szépséges vulkáni kúpjának tetejére, mely Portugália és egyben az Azori-szigetek és a Közép-Atlanti-hátság legmagasabb pontja is. Szállás Madalenában, két éj, 2-3 ágyas apartmanokban.

7
2023. május 30., kedd Reggel fél nyolcra kell Pico-sziget (PIX) reptéren lennünk, ahonnan a repülőnk (SATA Air Acores SP431) 09:25-kor indul és 10:20-kor landolunk Ponta Delgada (PDL) kifutóján. Másfél órás gyors átszállás után repülőnk (SATA Air Acores, SATA S4160) 12:05-kor indul el az Azori főszigetről és 14:45-kor landolunk Madeirán. A Budapestről indulók elvileg 18:20-kor landolnak Funchal (FNC) repterén.


Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (362.- EURO).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest/ vagy Bécs – Funchal – Budapest/ vagy Bécs útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (543.- EURO) március 23-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.