2023. február 8.
Időpont
5 nap
Időtartam

Forró dézsafürdő és kutyaszánozás, égig érő havas fenyők között sétálunk a havas Hargitára, a Keleti-Kárpátok ikonikus szép hegyére és ellátogatunk a Gyimesekbe is.  Szalmazsákon csúszkálunk, igazi téli móka Erdélyben és mindehhez egy helyi születésű túravezető – gyere és fedezd fel a havas Csíkországot, Székelyföld keleti végeit: a Csamborgo Adventures számára a túrát a Zsókaland dolgozta ki.

Túravezető: Császár Zsóka A túra maximális létszáma 16 fő (minimum 5 fő jelentkezése esetén indul)

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest/Eger
INDULÁS IDEJE 2023. február 8., szerda
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás panzióban
4 bőséges reggeli, kávéval
4 vacsorát
sziapia, forraltbor és csúcscsoki
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást (telekocsikat szeretnénk szervezni)
az esetleges sütögetést, kutyaszánozást és szekerezést
egyéb belépőjegyeket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Utazás Székelyföldre

2023. február 8., szerda. Az odautazás napján 8-10 órás úttal érdemes számolni. Nagyjából 3 óránként megállunk és pihenőt tartunk. Alapvetően telekocsis rendszerben gondolkodunk, viszont aki úgy érzi, hogy inkább repülővel szeretne jönni, arra is van lehetőség a Wizz Air Budapest-Marosvásárhelyig közlekedő járatán. Estére érkezünk a szállásunkra, ahol házias vacsorával várnak minket. Vacsora után pálinka, séta a faluba, ismerkedés jöhet szóba.


.

1

1. nap – Csicsói-Hargita 1755 m, szalmazsákozás

2023. február 9., csütörtök A nap fő témája a gyermeki énünk kibontakoztatása a Hargitán és minden eszközt bevetünk, ami ezen segíteni tud. A délelőttöt csúcstámadással indítjuk és meghódítjuk a Csicsói-Hargita 1755 m magas csúcsát. A túra csupán szintemelkedésben okozhat nehézséget, hosszúságban nagyon kellemes. Égig érő havas fenyők között sétálunk majd, a csúcson pedig, ha egy kis szerencsénk van (márpedig lesz), akkor teljes panorámában gyönyörködhetünk a Csíki-medencére, a Csíki-havasokra, illetve a Hargita teljes vonulatára. A kis túránkra magunkkal visszük a csúszóalkalmatosságot is, ami ebben az esetben részemről szalmazsákot jelent. (A szalmazsák gyerekkorom kedvenc téli mókaeszköze: egyszerű vastag műanyag cementes zsákról van szó, amit szénával vagy szalmával jól teletömködök és azzal csúszunk befelé a lejtőn.)

2

2. nap – Sósvizes forró dézsafürdő és kutyaszánozás a Hargitán

2023. február 10., péntek Ezen a napon se fogunk unatkozni: kutyaszánas fogatokon robogunk a Hargita-Délhegy részén. Gyönyörű huskyk repítenek majd minket a könnyű szánon a gyergyói fenyvesek alatt. 🙂 Amíg a csapat egyik része kutyafogatokat hajt, addig a másik része lelkesen szurkol, forralt bort kortyolgatva. Délutánra egy forró sósvizes dézsafürdőben melegítjük fel esetlegesen a hidegtől elgémberedett végtagjainkat.
.


.

3

3. nap – A gyimesek varázslatos vidéke

2023. február 11., szombat A gyimesek varázslatos vidékét járjuk be lovas szánon vagy szekéren, attól függően, milyenek a hóviszonyok. Aranyos csángó településeken keresztül szekerezünk egy csodaszép kis piknikezőhelyre, ahol szalonnát, kolbászt nyársalunk, helyi pityókás házikenyeret ropogtatunk, és melengető italokat kortyolgatunk. A vacsora után filmet vetítünk, a székely idősek szerelmi történeteiről, amely igazán mókás, megmosolyogtató, de bájos és mélységeket feltáró is egyben. 🙂
.

4

4. nap – Hazaút, Korond

2023. február 12., vasárnap Hazautazás. Általában még megállunk Korondon, Farkaslakán, imitt-amott szuveníreket vásárolni. Ha időnk és kedvünk tartja, meglátogathatjuk a Szovátán a Medve-tavat. Estére érünk haza.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    115.- eurót
  3. Konzultálj a túravezetőkkel.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 174 eurót 2022. december 9-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

Az út  túravezetője: Császár Zsóka (Zsóka)
Zsóka Székelyföld, azon belül is a Hargita megyei Madéfalva szülöttjeként az erdők, mezők szerelmese. Kalandos úton került Egerbe, ahol természetesen turizmust tanult, amit Lisszabonban és Budapesten továbbfejlesztett. Az utazások mellett a szülőföldje, a lovaglás, a tánc és maga az élet is a hobbija, a főzés sem áll tőle távol, mindenek mellett a zakuszka és a vinette nagymestere is, ehhez persze nem könnyű hozzájutni, de elmeséli neked a saját receptjét. Szeret vendégül látni és szereti az embereket, így adott volt, hogy szeretett szülőföldjét, a Csíki havasok világát megismertesse mindenkivel, aki csak az útjába kerül. Évek óta túravezet már csoportokat Zsókaland néven medvelesre, kutyaszánozásra, sajtkészítő műhelybe. A túrázás mellett az utóbbi időben a női energiák és a coaching került tevékenységének fókuszába.