2024. július 12.
Időpont
6 nap
Időtartam

Füves tetejű házak, viking világ, északi mítoszok, skandináv stílus, hatalmas óceánból kiálló mini-sziklaország, túrázók paradicsoma. Ez a hátborzongatóan gyönyörű tájék, túlvilági ködből és az Atlanti-óceánból kiemelkedő pengeéles zöld hegyek egyszerűen ellenállhatatlanok, tarts velünk ide 2024 júliusában.  

Az Atlanti-óceán északi részén, Izland felé félúton elhelyezkedő vulkanikus eredetű Feröer-szigetek (Faerøer) Dánia önkormányzattal rendelkező részét alkotják. Túránk a Grönland út folytatása, egyben, de külön-külön is mindkettőre lehet jelentkezni. 

Túravezető: Barna Béla  – A túra maximális létszáma 14 fő + 2 túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Találkozó Koppenhága (CPH) vagy Vagar (FAE) repülőterén
INDULÁS IDEJE 2024. július 12., péntek  – Kérlek, érkezz legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt.
AZ ÁR TARTALMAZZA 5 éjszaka szállást egy 4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban)
a kompjegyeket Kalsoy szigetére
a túraengedély díját Trælanípan sziklájához
sziapia és csúcscsoki
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát
a szárazföldi utazást, autóbérlést a Feröer-szigeteken
egyéb belépőjegyeket, a Trælanípan kívüli túraengedélyeket
az étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Dánián át Feröerre

2024. július 12., péntek Ez az utazásunk hivatalosan a koppenhágai  repülőtérről indul július 12-én. Budapestről célszerű Dániába utazni már 11-én, ekkor érkezik ide Grönlandról is a csapat egy része, akik a Scandinavian Airlines SK1777-es járatával repülnek tovább Koppenhágából 11:00-kor és 12:15-kor landolnak FAE Sorvagur repterén. Természetesen egyben is megvehető a Budapest – Vagar (FAE-Tórshavn) – Budapest jegy másik légitársaságokkal, ekkor egyeztetve kinn a Feröer-szigeteken találkozunk majd, július 12-én este. Szállás:  4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban) – mind az 5 feröeri éjszakán, innen járjuk be a szigeteket.

1

1. nap – Gásadalur, Múlafossur vízesés

2024. július 13., szombat Egész napos gyalogtúra a képeslapokon túlmutató Gásadalur környékén: igen-igen, itt van az az ikonikus vízesés, a Múlafossur, melyet a Feröer-szigeteken szoktak fotózni. És egy másik is, vízesés és egy ikonikus szikla, a Trælanípan. Szállás:  4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban).


2

2. nap – Kalsoy: Kallur világítótorony és a fókanő szobra, Klaksvík

2024. július 14., vasárnap Kalsoy (dánul Kalsø) szigete Eysturoy és Kunoy között fekszik, területe 30,62 km², teljes lakossága 95 fő. A sziget végén az ikonikus Kallur világítótorony áll, ez nagyon sok feröeri fotón jelenik meg. Sőt: bizony van itt egy James Bond emlékmű is, meg egy fókanő szobor. És bizony itt van esélyünk lundát is fotózmi. A szigetre egyébként Klaksvík városából kompozunk át, mely labdarúgócsapatáról, a KÍ Klaksvíkról és a Ferencváros elleni meccsről híresült el. Szállás:  4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban).


3

3. nap – Fossá, Tjørnuvík- Saksun gyalogtúra

2024. július 15., hétfő A Streymoy-sziget legészakibb részére indulunk, útközben fotószünet a Fossá-vízesésnél, majd gyalogtúrázunk egyet Tjørnuvík faluból 500 méter szintet emelkedve, majd újra leereszkedve Saksun faluba, egy feröeri viszonylatban is fantasztikus fekvésű faluba, itt megnézzük a Dúvugarðar Skanzen mesebeli házikóit is. Szállás:  4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban).

4

4. nap – Fakultaív nap, hajókirándulás, fővárosi séta

2024. július 16.,kedd Mivel igencsak változékony és változatos a feröer-szigeteki időjárás, ezért olykor előfordulhat, hogy fel kell cserélni túrákat, esetleg változtatni rajtuk. Erre az esetre van ez az esőnap, amit pihenőnapnak is tekinthetünk, de ha minden klappolt idáig, akkor egy fakultatív hajókirándulást is tehetünk, illetve a délután folyamán könnyed séta a fővárosban: parlament, Feröeri Nemzeti Múzeum, Skansin erőd, sétálóutca stb. Szállás:  4 hálószobás fővárosi apartmanban (2-3 ágyas szobákban).

5

5. nap – Tórshavn – Budapest repülés

2024. július 17., szerda Egy lehetséges opció a hazautazásra: az Atlantic Airways FAE Sorvagurból 12:45-kor induló járata 16:20-kor landol CDG Párizs Charles de Gaulle repterén, majd 4 óra 45 perc csatlakozás után az Air France AF1694-es számú járata 21:05-kor indul és 23:15-kor landol Budapesten.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    393.- eurót
  3. Velünk egyeztetve vedd meg a repjegyet Budapest – FAE (Tórshavn) – Budapest útvonalon.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 589 eurót 2024. május 12-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.