2024. július 20.
Időpont
8 nap
Időtartam

Túravezetőnk szerint a világ legszebb és legélhetőbb országába, Izlandra utazunk, ahol meglátogatjuk az ország ikonikus természeti csodáit, de belekóstolunk kicsit a felföldi vidékek szépségeibe is. Rövid ott tartózkodásunk során 2000 km-t fogunk utazni! Mivel utunk a főszezonra esik, s Izland az egész világon népszerű, jelentkezz minél előbb. A maximális létszám  csak 8 fő! Az út minimum 5 fő jelentkezésével indul.

Túravezető: Udvari Gábor

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Izland, Reykjavík repülőtere
INDULÁS IDEJE 2024. július 20., 9:40 – Kérlek, érkezz legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt.
AZ ÁR TARTALMAZZA utazás bérelt busszal végig Izlandon reptértől reptérig
7 éjszaka szállás
szervezés
sziapia és csúcscsoki
magyar nyelvű túravezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegy ára
belépőjegyek
étkezések a (szállásokon van konyha)
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap: Indulás

2024. július 20., szombat – Kiutazás és érkezés a Reykjaviktól 50 km-re lévő Keflavik repülőtérre. A következő járatokat ajánljuk az utazáshoz a Budapest-Izland járatra: BUD Budapest 9:40 KEF Reykavik Keflavik 14:35 (a repülés hossza: 6 óra 55 perc, zürichi átszálással) járatszám: SWISS LX2251 & LX8300. Mivel a landolás a többségnek éjfél után történik, igény szerint tudunk keflavíki hostelekben szállást szervezni a reggeli indulásig. Az indulás pontos időpontját az érkezésekhez fogjuk igazítani. Szállás: igény szerint foglalunk szállást  Keflavíkban, hostelekben.

1

1. nap: Nyugati régió

2024. július 21., vasárnap –Korán reggel egy könnyed túrára indulunk, meglátogatjuk Izland legmagasabb vízesését. A 4 órás kirándulás 425 m szintemelkedéssel és 7 km sétával jár, lehetséges, hogy 1-2 folyón mezítláb kell átkelnünk. Délután megmásszuk a Grábrók klasszikus vulkáni kúpját, majd meglátogatjuk a háafelli kecske farmot, ahol megismerhetjük a helyi gazdálkodást és helyi termékeket is vásárolhatunk. Szállás: Fossatún bungalóiban, 2×1 ágyas vagy franciaágyas elhelyezéssel. Az este folyamán, igény szerint meglátogathatjuk Deildartunguhver hőforrását, mely Európa legnagyobb vízhozamú hőforrása, valamint megmártózhatunk a mellé települt fürdőben.
2

2. nap: Kaldidalur

2024. július 22., hétfő –Célba vesszük Þingvellírt, mely a Világörökség része, a nemzet legjelentősebb történelmi emlékhelye, a világ első demokratikusan megválasztott parlamentjének helyszíne, ami történetesen az európai és az észak-amerikai kőzetlemezek határán alakult meg. Az út során meglátogatunk pár ikonikus vízesést (Hraunfossar, Barnafoss) és bejárjuk Víðgelmir lávabarlangját, mely az ország legnagyobbja. Amennyiben az útviszonyok és az időjárás engedi, célpontunkat az ország második legmagasabb hegyi útján érjük el, a Kaldidalur völgyben. Szállás: Flúðir, apartman, 2×1 ágyas szobákban. Igény szerint – pihenésképpen – ellátogatunk Hrunalaug hőforrásához, ahol természetes környezetben mártózhatunk meg a forró vízben.
3

3. nap: Geysír, Gullfoss és egy kis kóstoló a Felföldből

2024. július 23., kedd Gullfoss, az „aranyvízesés” Izland egyik legimpozánsabb vízesése, a Felföld peremének igazi zarándok helye. A Föld összes gejzírének névadója: Geysír és a kb. tízpercenként kitörő Strokkur (Köpülő) magasba törő vízoszlopát mint Izland legnevesebb természeti látnivalóját is lefotózzuk. Az ikonikus helyszínek után kietlen helyekre térünk, ahol kanyonokat és szebbnél szebb vízeséseket keresünk fel. A területen forgatták a Trónok harca sorozat több epizódját is. Szállás: Flúðir, apartman, 2×1 ágyas szobákban.

4

4. nap: Irány a déli part…

2024. július 24., szerda Elhagyjuk az Aranykör régióját és délnek vesszük az irányt. Betérünk Hvolsvöllur Láva Központjába, valamint – többek között – meglátogatjuk az ország két ikonikus vízesését, a Seljalandsfosst és a Skógafosst. A nap végén csodálatos kilátású helyeket látogatunk meg, és kis szerencsével találkozhatunk Izland egyik legismertebb madaraival, a lundákkal. Szállás: Kirkjubæjarklaustur régióban, önálló házunk lesz, 2×1 ágyas szobákkal.

5

5. nap: Fagyos célpontok

2024. július 25., csütörtök Teszünk egy rövid túrát a Vatnajökull Nemzeti Parkban, célpontunk a gyönyörű bazaltorgonás vízesés a Svartifoss. A kirándulás után közelről megnézhetjük a Svínafellsjökull gleccser nyelvét, majd gleccsertavakat (Fjallsárlón és Jökulsárlón) látogatunk meg, ahol megnézzük a jégárat, jéghegyeket valamint sétálhatunk a Diamond Beach-en. Szállás: Hvolsvöllur térségében, 2×1 ágyas bungalókban. Igény szerint, a világos éjszakában ismét vehetünk egy forró fürdőt Seljavallalaug szabadtéri medencéjében.
6

6. nap: Reykjanes-félsziget

2024. július 26., péntek Ezen a napon meglátogatjuk a dél-nyugati Reykjanes-félsziget nevezetességeit. Találkozunk az utóvulkáni működés csodáival, iszapfortyogókkal, és a csodálatosan kék fürdővel (Bláa Lónið). A napot egy könnyed túrával zárjuk, Reykjadalur melegvizű patakjait látogatjuk meg, ahol szabadon lehet fürdőzni a 30-40 fokos vízben, a természet lágy ölén. Szállás: Þorlákshöfn, hostel, 2×1 ágyas szobákban. Mivel jelenleg a Reykjanes-félsziget vulkanikusan különösen aktív, amennyiben éppen vulkánkitörés zajlik a térségben, módosíthatja a programot, valamint amennyiben lehetséges, a program átszervezésre kerül, megtekintjük az aktív vulkánt, mely minden bizonnyal felejthetetlen élmény lenne!


7

7. nap: Reykjavík

2024. július 27., szombat Utolsó, a szigeten töltött teljes napunkat a fővárosban Reykjavíkban töltjük és meglátogatjuk nevezetességeit.

8

8. nap: Hazautazás

2024. július 28., vasárnap – Este 20:00-ra kell lennünk a reptéren. A visszaútra éjfél után indulással sok lehetőség lesz, túravezetőnk a SWISS LX8303 & LX 2250 járatszámú, zürichi átszállásos járatával tér haza (a repülés hossza 6 óra 10 perc). KEF Reykavik Keflavik 0:40 BUD Budapest 8:50 Érkezés Budapestre vasárnap kora délelőtt.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át 766 euro-nak megfelelő forintot!
  3. Vedd meg a repjegyet a Budapest – Reykjavík – Budapest útvonalon!
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 1149 euro-nak megfelelő  forintot  2024. május 20-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha ide kattintasz: http://csamborgo.hu/rolam/utasbiztositas/