2020. szeptember 8.
Időpont
8 nap
Időtartam

Buja babérerdők, ananász- és teaültetvények, insta-sztorikból világhírűvé vált krátertavak, mártózások forróvizes hévforrásokban és tavakban, óceánparti sziklák, túrák királyi kilátóhoz (Vista do Rei) – az Azori-szigetek (Açores) főszigetének fő természeti csodáihoz csámborgunk el, végigtúrázzuk egy hét alatt a sziget legszebb tájait – gyere és fedezd fel ezeket a szép atlantikumi tájakat a Csamborgo Adventures-szel.

Túravezetők: Barna Béla és Novák Richárd. Ricsi több évig élt Portugáliában, beszél portugálul és mindent tud az azori kövekről. A túra maximális létszáma 16 fő. A galériában szereplő képeket Novák Richárd készítette, fejécfotó: Nuno Bicho.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest (BUD) illetve Ponta Delgada
INDULÁS IDEJE 2020. szeptember 8.  – Kérlek, érkezz legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt.
AZ ÁR TARTALMAZZA az összes szárazföldi utazást reptértől reptérig
7 éjszaka szállás egy botanikus kertben lévő hotel kétágyas szobáiban7 reggelit
szervezést és magyar nyelvű geo-túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát (ez 2019 őszén 50-80 ezer forint volt)

egyéb belépőjegyeket
az étkezést
Utasbiztosítás

Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, érkezés São Miguel szigetére

2020. szeptember 8., kedd Indulás várhatóan Budapestről 8:40-kor a Lufthansa járatával, majd müncheni és lisszaboni átszállást követően 18:25-kor landolunk Ponta Delgada (Azores Portugal) repterén (mivel a TAP törölte a közvetlen budapesti járatát, amire az eredeti jegyünk szólt). Természetesen ezen kívül is lehet utazni, olcsóbb jegyek mostanában a Ryanair londoni és lisszaboni átszállásával érhetők el. Érkezés São Miguel szigetére, majd landolás után a botanikus kertben lévő hotelünkbe megyünk, a következő hét éjszakát itt töltjük, innen csillagtúrázzuk be a szigetet. A szállásunk 2 ágyas szobákban lesz, reggelivel.
1

1. nap – Ponta Delgada, lávabarlang, ananászültetvény

2020. szeptember 9., szerda Ponta Delgada, az Azori-szigetek (Açores) fővárosa, népessége 69 ezer fő. 1444-ben fedezték fel a portugálok. A rövid séta alatt megtekintjük a városkaput, a város főterét, és kilátogatunk a kikötőbe. A sziget vulkanikus eredete nagyon sok helyen tetten érhető, ezért kezdjük utunkat egy lávabarlangban, amit 10 perces kocsiúttal érünk el. A világon nagyon kevés kiépített lávabarlang található, melyek közül ez a lávabarlang az egyik legszebbik. A föld alatti látványosságok után a föld feletti látnivalók sora következik, ellátogatunk Ponta Delgada egyik botanikus kertjébe, ahol a zöld 50 árnyalata mellett csodás, szubtropikus növényekben gyönyörködhetünk. A növényekből nem volt elég, így egy rövid autóúttal megnézzük hogyan termelik az azori ananászt, melyet helyben meg is kóstolunk. Az üvegházakba betekintve láthatjuk a növények különböző fázisait a fiatal egyedektől a virágzókon át egészen az érett ananászokig. Édes, finom gyömölcsös pillanatok után következzen a nap kulináris fénypontja, ahol különböző tengeri herkentyűket kóstolunk meg vacsora közben, és ezt az ízkavalkádot finom azori borokkal öblítjük le.
2

2. nap – Sete Cidades hegyi tavai, Mosteiros

2020. szeptember 10., csütörtök Reggelink elfogyasztása után útnak indulunk a sziget legtöbbet fotózott krátertavaihoz, melyek Sete Cidades település közelében találhatók. A gátakkal elválasztott tavak egyike zöld, a másik meglepő módon kék színű. Megállunk egy szép hegyi tavacskánál, ahonnan könnyed, 10 perces sétával érjük el a kilátópontot, ahonnan a két tó gyönyörűen megfigyelhető. A kivételes szelfik és fotók elkészítése utána utunk Sete Cidades falucskába vezet, melyet egy 8km-es lefelé vezető túrával érünk el, ahol elfogyasztjuk az ebédünket is. Ebéd után megnézzük Mosteiros szikláit, melyeket a parttól több száz méterre az óceánban csodálhatunk meg.
3

3. nap – Caldeira Velha, Lagoa do Fogo, Salto do Cabrito

2020. szeptember 11., péntek Reggeli után a sziget közepe felé vesszük utunkat, ahol struccpálmák és idilli, különböző virágzó és zöld növényekkel benőtt paradicsomi környezetben egy forróvizes hévforrásban mártózunk meg, és megtekintjük a védett területet és a sziget kialakulását bemutató látogatóközpont kiállítását. Ha megszáradtunk, buszra pattanunk és elmegyünk e sziget egyik legszebb vulkanikus krátertaváig, melynek a partjára le is túrázunk. Továbbindulunk, és egy folyómeder oldalában túrázva eljutunk egy szép vízeséshez, ahonnan rövid pihető után az utóvulkáni működést bemutató kültéri látogatóközpontba érünk. Lábunk alatt forr a víz, fortyog és füstöl a talaj, a sziklák. Itt újabb tanúbizonyságot szerezhetünk arról, hogy a sziget földtani értelemben még mindig aktív. Ebédünket is itt fogyasztjuk el. Az azori emigráció múzeumát nézzük meg Ribeira Grande-ban, valamint a fekete homokos partra is lemegyünk, ahol fürdési lehetőség kínálkozik a bevállalósak részére. A napot azori steakvacsorával zárjuk a sziget leghíresebb steak éttermében.
4

4. nap – Santa Iria kilátópont, Porto Formoso teaültetvény, Maia dohánymúzeum, babérerdők

2020. szeptember 12., szombat Napunkat a Santa Iria kilátóponttal kezdjük, ahonnan csodás látvány tárul elénk a sziget északi oldalára. Nagyjából fél órás út következik Európa egyetlen teaültetvényéhez, ahol a teacserjék közt járhatunk, megillatozhatjuk a növények kellemes virágait és elfogyaszthatunk pár csészével a helyi élénkítő italból. Ha már teleittuk magunkat, szükség lesz ételre is. Utunk a Maré Cheia étteremhez visz, ahol a környék frissen fogott legízletesebb tengeri halait kóstolhatjuk meg. Ebédünk elfogyasztása után Maia településre utazunk, ahol az azori dohánytermesztés múltjába és jelenébe kapunk bepillantást. Dohányillattal átitatott ruházatunkat a településről induló, és ide visszaérkező közel 8 km-es túrán szellőztetjük ki, ahol a tájhasználatot, babérerdőket, és néhány kilátópontról az óceánt figyelhetjük meg.
5

5. nap – Nordeste

2020. szeptember 13., vasárnap A hét legaktívabb napja lesz, délelőtt és délután is túrázni fogunk. A két túra közben a sziget egyik ikonikus települését (Nordeste) is megnézzük, ahol elfogyasztjuk ebédünket is.
6

6. nap – Iszapfortyogók Furnas

2020. szeptember 14., hétfő Az utolsó napon a sziget leghíresebb, a vulkánossággal összefüggő természeti jelenségeit csodáljuk meg Furnasban. Iszapfortyogók, forrásban lévő minigejzírek, kénes, záptojásszagú kigőzölgésekben gyönyörködünk. A fura földkupacokban pedig az ebédünk fog főni, ugyanis ebédre a bolygónk hője segítségével megfőzött disznóságokat kóstolhatjuk meg. Az ebéd elfogyasztásának feltétele a tó körüli közel 3 órás túra megtétele, melynek során különböző szemszögekből figyelhetjük meg a Furnas-i krátertavat. Délutáni lazulás és levezetés képpen megcsodáljuk a Terra Nostra park kivételesen szép botanikus kertjét, majd forró fürdőt veszünk egy narancssárga színű rozsdás forróvízű tóban, ahol ellazítjuk fáradt tagjainkat.
7

7. nap – Hazautazás Lisszabonon át

2020. szeptember 15., kedd Hazautazás lisszaboni átszállással. Ponta Delgadából 8:30-kor indulunk a tervek szerint és lisszaboni majd frankfurti (FRA) átszállást követően 23:15-kor landolunk Budapesten

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    101000.- forintot
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet Ponta Delgadába. Mivel a TAP 2020 október végéig nem üzemelteti a közvetlen budapesti járatát, ezért próbálunk 2 átszállásos jegyre átfoglalni.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 151000 Ft-ot 2020. július 8-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.