2021. június 14.
Időpont
8 nap
Időtartam

Az Égei-tenger közepén fekvő Míkonosz szigetére indulunk. A labirintusszerű óváros fehérre festett házai között barangolva fedezzük fel a kikládi sziget minden elbűvölő báját. Az aranyló októberben még fürödhetünk a tengerben egy túra után, de áthajózunk a megszentelt Délosz szigetére világörökségi görög romokat nézni, – fedezd fel ezeket az édeni égei tájakat a Csamborgo Adventuresszel. (Jelen utunk a 2020 októberi út áthelyezése). 

Túravezető:  Barna Béla – max. létszám: 12 fő

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest (BUD) – Athén (ATH)
INDULÁS IDEJE 2021. június 14., hétfő
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás 2 ágyas szobákban aparthotelben
a hajózást Míkonoszról oda-vissza Délosz szigetére
a belépőjegyeket a déloszi romokhoz
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA repülőjegy árát
a repülőtörlés miatti Athén-Mikonosz-Athén komphajót és a plusz éjszakákatt az első, illetve az utolsó két éjszakán (Athén v. környéke)
az athéni reptér és Rafina kompkikötője közötti taxit
az étkezéseket és a szárazföldi közlekedést a szigeten
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Indulás, repülés Athénba

2021. június 14., hétfő Az eredeti közvetlen repülőjegyeket többször törölte a wizzair, ezért az átfoglalást a Bécs-Mykonosz helyett a Budapest-Athén járatra tudtuk legkedvezőbben átfoglalni, majd újabb járattörlések miatt Bécs-Ahénra, s miután májusra azt is törölték, ezért júniusi időpontban újra Budapest-Athén járatunk van.  Hajnali 4.50-re kell Ferihegyre érnünk, 06:55-kor indulunk a Wizzair W6 2441-es járatával, mely 09:55-kor landol Athén (ATH) repülőterén. Már ezen a napon elindulunk Rafina (RAF) kikötőjéből a Golden Star Ferries;  onnan pedig egy többórás komputazással (16.30-21.00) az esti órákban érünk Míkonosz szigetére. Elfoglaljuk a szállásunkat egy apartmanban, kétágyas szobákban, ahol a következő 1+4 éjszakát töltjük és innen járjuk be a sziget látnivalóit.
1

1. nap – Mykonosz plusz nap pihenésre

2021. június 15., kedd A repülőjárat törlése miatt az egyik plusz napot Míkonosz szigetén iktatjuk be.
2

2. nap – Míkonosz szigetkör

2021. június 16., szerda Kristálytiszta kék víz, fehérre meszelt épületek, ez Míkonosz. A sziget a legenda szerint a Herkules által legyőzött óriások megkövesedett testéből alakult ki. Ennek a szigetnek szinte minden zegét és zugát felfedezzük: sétálunk Míkonosz város labirintusszerű utcáin, megnézzük az az Alevkantra-tengerparton a híres „Kis Velence Negyedet”. És természetesen a Panagia Paraportiani nevű különleges templomot is lefotózzuk: aszimmetrikus alakja, építészeti stílusainak kombinációja, valamint az Égei-tengerre való rálátás miatt ez a fehérre meszelt templom az egyik legtöbbet fényképezett hely a görög szigetvilágban. Ezt követi a Kato Mili, amely egy hét szélmalomból álló sor a sziget fővárosában: ezek a szalmával fedett szélmalmok Mykonos híres látnivalói, a XVI. században a velenceiek építették őket.
3

3. nap – Az isteni fény szigete, Délosz

2021. június 17., csütörtök Reggeli jeges kávénk után kisétálunk a negyedórányira lévő kikötőbe, ahonnan egy hajókirándulást teszünk Délosz szigetére. Déloszt az ókorban szent helyként tartották számon, a görög mitológia szerint ez volt Apolló, a Napisten szülőhelye. De nem csak ő: a görög Artemisz istennő, a vadászat istennője, Zeusz és Létó leánya, Apollón ikertestvére a Délosz szigeti Künthosz (Cynthus) hegyén született, amelyre természetesen mi is felsétálunk. A lakatlan sziget legszebb látnivalói közé tartozik a Szent Kikötő, az Oroszlán-terasz, a Kleopátra Ház és a Dionüszosz Háza, de megnézzük a romterület görög szobrokat és vázákat bemutató múzeumát is. 1990-ben az UNESCO felvette Déloszt a Világörökség listájára! Itt kávézunk egyet, majd visszahajózunk a csodálatos Égei-tengeren Míkonoszra.
4

4. nap – Míkonosz

2021. június 18., péntek Míkonosz nagyon könnyen bejárható sziget, hiszen kb. 12 kilométer hosszú és 10 kilométer széles. Felfedezhetjük nyugodt öbleit, kieső tengerpartjait is, de ha bulizni támad valakinek kedve akkor azt a sziget bulizós strandjain, például a Paradise vagy a Super Paradise strandokon megteheti. Míkonosz ugyanis bulisziget is, talán már Ibizánál és Mallorcánál is trendibb. A sziget kedvelt kikapcsolódási helye a milliárdosoknak is, csak hogy példákat említsünk, a szigeten saját helyet nyitott Lindsay Lohan színésznő, de nyaralt itt Megfordult itt Leonardo DiCaprio is. Ugyanakkor az benne a csodálatos, hogy bringára is pattanhatunk és elbiciklizhetünk mondjuk egy eldugott kis borászathoz, isteni finom görög bort inni.
5

5. nap – Míkonosz-Athén komphajózás

2021. június 19., szombat Délelőtt még egy utolsó szippantás az égei tenger sós levegőjéből, délután pedig az Égei-tengeren visszahajózunk Athénba. A kompunk 12:00-kor indul Míkonoszról és 15:45-kor köt ki Rafinában. Innen tömegközlekedünk Athén belvárosába. Az ez esti szállás nincs az alapprogramban, plusz szállás Athénban, az Omonia tér közelében.
6

6. nap – Athéni városnéző sétás plusz nap

2021. június 20., vasárnap A wizzair járattörlése(i) miatt csak hétfőn tudunk hazarepülni, de így nyertünk Athénban vagy a környékén egy teljes egész napot, amit pihenésre vagy athéni városnézésre tudunk felhasználni. Az ez esti szállás nincs az alapprogramban, plusz szállás Athénban, az Omonia tér közelében. 
7

7. nap – Athén-Budapest hazarepülés

2021. június 21., hétfő A wizzair sokadik módosítása miatt a 26-i járatot törölték, így ezen a napon tudunk hazajönni. Az eredeti programtól eltérően a repülőjárat törlése miatt a délelőtti órákban repülünk Athénból Budapestre. Reggel nyolcra kell az athéni reptéren lennünk. A repülőnk (járatszám:  W6 2442) 10:25-kor indul Athén (ATH) repteréről és 11:30-kor érkezik meg Budapestre.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    38680.- forintot
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Athén – Budapest útvonalon.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 58020 Ft-ot 2021. május 14-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.