2022. február 5.
Időpont
14 nap
Időtartam

A Zöld-foki szigetek Afrika (Szenegál) partjainál, az Atlanti-óceánban meseszép túraparadicsom. Ha már túl vagy Azorin vagy Madeirán, vagy még nem vagy túl, de akarsz valami nagyon eredetit. Két szigeten kirándulunk, Santo Antão meseszép túraparadicsomában 7 napig élvezkedünk, São Vicente drámai atlanti partján is túrázunk. 

Trópusi túraparadicsom, ahol még tényleg nem járnak tömegek, és beütheted a keresőbe, hogy hány túraszervező visz ide utat. A csoport maximális létszáma: 14 fő.

Túravezető: Barna Béla

 

Portugál beutazási és tranzitálási szabályok ide kattintva érhetők el.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Odaút Bécs-Lisszabon-São Vicente -Lisszabon- Bécs (jelen állás szerint 400.000.- forint fölött a teljes útra a TAP jegye!)
INDULÁS IDEJE 2022. február 5., indulás Bécsből, február 6., Lisszabonból
AZ ÁR TARTALMAZZA 12 éjszaka szállást 9 reggelivel a Zöld-foki szigeteken
2 éj tranzitszállás Lisszabonban
kompjegy oda-vissza São Vicente – Santo Antão – São Vicente
összes szárazföldi transzfert São Vicente és Santo Antão szigetein
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegyek árát
a lisszaboni közlekedést, taxizást
a reggelin kívüli étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Repülés Bécsből Lisszabonba

2022. február 5., szombat Indulás TAP Air Portugal TP1273-as számú járatával Bécsből (19.40) Lisszabonba (LIS), ahol 22.10-kor landolunk. A túra garantált, a túravezetőnek erre a járatra megvan a repjegye. Tranzitszállás egy lisszaboni guesthouseban, a reptérhez közel.

1

1. nap – Délelőtt Lisszabon, majd repülés São Vicente szigetére

2022. február 6., vasárnap Lisszaboni éjszakánk után közvetlen gépünk (TP1557) délután 13.25-kor indul Lisszabonból, egyenesen Saõ Vincente (VXE) szigetére, ahol 16:40-kor landolunk. A portugál hangulatú Mindelo a szigetek második legnagyobb városa, egyben legnagyobb kikötője. Az este folyamán rövid ismerkedés São Vicente (portugálul Ilha de São Vicente) szigetével, melynek éghajlata trópusi és száraz, a hőmérséklet egész évben kb. 24 °C. Séta a szigetek felfedezőjének szobrához. Szállás mindelói vendégház kétágyas szobáiban, reggelivel.

2

2. nap – Monte Verde és Calhau óceánpartja

2022, február 7., hétfő A sziget két helyére is túrázunk ma, délelőtt a tetejére (Monte Verde, 750 m), délután pedig a tengerparton Baia das Gatas és Calhau között sétálunk végig. De micsoda part! (lásd a galériában, vagy ide kattintva). Túra után fürdés Calhauban: az óceán hőmérséklete errefelé sokkal melegebb, mint akár a Kanárin, 22-25 °C! Szállás mindelói vendégház kétágyas szobáiban, reggelivel.

3

3. nap – Mindelo – Porto Novo hajózás az óceánon

2022., február 8., kedd Mindelóban kisétálunk a komphoz (8:00) és átkelünk a legszebb szigetre, egy igazi túraparadicsomba! A kikötőből transzfer a sziget északi oldalára, ahol egymás után öt éjszakát töltünk. Szállás Ribeira Grande közelében egy világvége melletti vendégházában, reggelivel.

4

4. nap – Corda – Xoxo – Ribeira Grande

2022., február 9., szerda Reggeli után irány fel Corda, ahonnan leereszkedünk Xoxo faluba. Ez (is) a sziget egyik legszebb túrája, a vulkán tetejérl le az óceánpartra Xoxon át. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel (hét egymást követő éjszakát töltünk itt!).

5

5. nap – Óceánparti túra: Cruzinha - Ponta do Sol

2022., február 10., csütörtök Reggeli után elmegyünk Chã de Igrejába, és onnan visszagyalogolunk az óceánparton Ponta do Solba egy 14,5 kilométeres (7-8 órás) túrával. Cruzinha után nem sokkal elérjük talán az egész sziget legtöbbet fényképezett elhagyatott faluját (Cha de Mar): ha itt nem lesz insta-képed, akkor sehol. Itt amúgy végig durvaszép óceánparton megyünk 8 kilométert, a drámaian szép nagyon nem írja le a látványt. A túra végén Forminguinhas, Corvo és Fontainhas falvak kínálnak ismét csak szép fotó díszletet. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel.

6

6. nap – Cova de Paúl - Vila das Pombas-túra Paúl völgyében

2022. február 11., péntek Reggeli után transzferrel felmegyünk az 1166 m magasan fekvő Cova de Paúl kráterébe, ahonnan egy fantasztikus ösvényen Cha de Manuel dos Santoson át legyalogolunk az óceán partján fekvő Vila des Pombas városába. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel.

7

7. nap – Pico da Cruz túra

2022. február 12., szombat A gyönyörű sziget egy újabb túraútját fedezzük fel ezen a napon. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel.

8

8. nap – Tartalék túranap, pihenés

2022. február 13., vasárnap A gyönyörű sziget egy újabb túraútját fedezzük fel ezen a napon. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel. 
9

9. nap – Tartalék túranap, pihenés

2022. február 14., hétfő A gyönyörű sziget egy újabb túraútját fedezzük fel ezen a napon. Szállás Ribeira Grandéban egy vendégházában, reggelivel.
10

10. nap – Kompozás Santo Antão-São Vicente, Cesaria Evora Múzeum

2022. február 15., kedd Felkelünk a hegyi szállásunkon, transzfer Porto Novóba, onnan 9.00-kor átkompozunk Mindelóba. Ha van kedvünk és időnk, megnézzük a Cesaria Evora Múzeumot. Szállás a város mellett, egy tengerparti egyszerű aparthotelben, ahol három egymást követő éjszakát töltünk.
11

11. nap – São Vicente óceánpart, Baía de Fateixa

2020., február 16. szerda São Vicente, városnézés, vagy óceánparti pihenés, esetleg ha van még erőnk és kedvünk akkor egy többórás túra Baía de Fateixa partvidékére. Szállás a város mellett, egy tengerparti egyszerű aparthotelben.

12

12. nap – São Vicente

2022. február 17., csütörtök Délelőtt egy rövid városnézés a Zöld-foki Köztársaság második legnagyobb városában, vagy pihenés az óceánparton. Szállás a város mellett, egy tengerparti egyszerű aparthotelben.
13

13. nap – Saõ Vincente -Lisszabon repülés

2022. február 18., péntek Hajnal ötre kell VXE repterén kinn lennünk, 07:15-kor indul a gépünk (TP1554) Saõ Vincente (VXE) repteréről, déli 12:15-kor landol Lisszabonban. Félnapos városnézést csaphatunk, tranzitszállás este Lisszabonban.
14

14. nap – Hazautazás

2022. február 19., szombat Délben kell a reptéren lennünk, a TAP TP1272-es járatával repülünk tovább, ami 14:25-kor indul Lisszabonból és 18:55-kor landol Bécsben.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    119200.- forintot
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Bécs – Zöld-foki szigetek – Bécs útvonalon
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 178800 Ft-ot 2021. december 5-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.