2022. április 26.
Időpont
5 nap
Időtartam

Anglia legkülönlegesebb grófságában, a cornwalli Lelant városkából származó brit írónő, Rosamunde Pilcher (1924-2019) a Kagylókeresők című regényével futott be. Cornwallt, ahol legtöbb romantikus regénye játszódik, közkedvelt úti céllá tette, ezért eredünk mi is a nyomába: furcsa táj ez a hosszúra nyúlt partvonalú, változatos sziklákkal övezett, festőien szép öblökkel megtört partvonalú grófság. Túrázunk a világ végén (Land’s End), túrázunk Anglia legdélebbi pontjára, sétálunk a Szent Ágnes parti túraútvonalon, egy hídon átmegyünk Arthur király várába (Tintagel), nézünk világítótornyot és csodaszép nyáreleji brit-kelta vidéki bukolikus tájat.

Túravezető: Barna Béla A túra időpontjában a repülőjáratok indulásának függvényében lehetséges plusz/mínusz 1-2 nap.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS London Heathrow
INDULÁS IDEJE 2022. április 26.,  – London Heathrow
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás (2 éj *** csillagos szállodában, 2 éj vendégházban)
4 reggelit
az összes szárazföldi utazást reptértől reptérig (mikrobusz bérleti díj, benzinköltség, parkolás, útdíjak)
szervezést
és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát
belépőjegyeket
az étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Londonba

2022. április 26., kedd Indulás 07:10-kor Budapestről a Liszt Ferenc Repülőtér 2A Terminálról a British Airways BA0865-ös járatával London Heathrowba (Terminal 3), ahol 08:55-kor landolunk. Londonból még egy 239 mérföldes (385 kilométeres, négy- ötórás) transzferre van szükségünk ahhoz, hogy eljussunk a Világ végére (Land’s End), szállás elfoglalása várhatóan az esti órákban. Az első két éjszakát Newquay-ben, egy háromcsillagos szállodában töltjük.
1

1. nap –Arthúr király vára Tintagelben és Szt. Ágnes-túraútvonal

2022. április 27., szerda Newquayből a part menti úton fel Tintagelbe, a drámai fekvésű, sziklákra épült várromjához látogatunk. A festői romokhoz egy hídon megyünk át, Arthúr király nyomában. Közben világítótorony-nézés (Godrevy Lighthouse) és St. Agnes Heritage Coast tengerparti túraútvonalon fedezzük fel Cornwall partjait.
2

2. nap – Túra a világ végére (Land's End)

2022. április 28., csütörtök Newquayből St. Ives, hangulatos művészvároskájába látogatunk, illetve Lelant városába, mely Rosamunde Pilcher (1924-2019) szülővárosa. Felkeresünk az út folyamán több regényes helyszínt is, illetve műveiből közel 100 tévéfilm készült, azok forgatási helyszíneiből is keresünk fel néhányat. A városkák után elindulunk Anglia legnyugatibb pontjára, a Land’s End-re – a „világ végére”, itt túrázunk egyet a drámaian szép tengerparti sziklákon; akik a tündöklően türkiz óceán és a mohás túraösvények szerelmesei, azoknak kötelező sétálnia itt. Szállás Penzancéban, egy vendégházban.
3

3. nap – St. Michael’s Mount sziget és Anglia legdélebbi pontja

2022. április 29., péntek Penzancéból indulva a mai délelőttön megtekintjük Penzance-t, illetve ellátogatunk a St. Michael’s Mount szigetre, ahol felkeressük a Benedek-rendi apátságot és a kastélyt. Igen, kevéssé ismert titkos hely a St Michael’s Mount: egy mesebeli kastély és egy zordonszép kápolna ül a Szent Mihály domb tetején, a sziget csak apály idején közelíthető meg száraz lábbal. Híres francia társa helyett ez sokkal unikálisabb, s kevesebb a turista is. A Kelta-tengerben lévő sziget után még mindig tenger: túrázunk egyet Anglia legdélebbi pontján (Lizard Point) fekvő sziklákhoz is.
4

4. nap – Hazarepülés Londonból

2022. április 30., szombat Esetleges látogatás a Glastonbury Tor dombnál, ami az ország egyik legspirituálisabb helye, ismerkedés Avalon legendájával. Délelőtt elindulunk London felé. Este hat körülre kell a reptérre (London Heathrow) érni, a British Airways BA0870 járata 20:45-kor indul és éjfél után kicsivel 00:15-kor landol BUD 2B terminálon.
burst

Jelentkezés menete:

– Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
– A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
106000.- forintot

– Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – London – Budapest útvonalon.

A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 159000 Ft-ot 2022. február 26-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.