2022. május 21.
Időpont
1 nap
Időtartam

Egynapos kaland Egerből indulva a Bükk hegység első via ferratáján! Felsőtárkányban, a szépséges Tárkányi-tó közelében, a Szikla-forrással szemben 2021 nyarán épült ki a BALANCE TRAINING & OUTDOOR szervezésében a tarkanyferrata, melyen izgalmas traverzek, fel- és lemászások, valamint egy 23 m hosszú függőhíd teszik felejthetetlenné az itteni élményedet. A ferrata előtt pedig Árpival, akinél jobban kevesen ismerik a Bükköt, tesztek egy kb 27 km-es bringatúrát az Ördög-körön, a ferrata után pedig 12 km vissza Egerbe.   

Via ferrata és bringázás május egy szép szombatján a szépséges Bükkben Egertől Felsőtárkányig.  A túra max. létszáma: 12 fő

Túravezető: Kájel Árpád, (Árpi kirándul) aki egyben a Csámborgótúrák és a tarkanyferrata.hu túravezetője is

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Eger, Egészségház utca
INDULÁS IDEJE 2022. május 21., szombat, találkozó 9.00-kor
AZ ÁR TARTALMAZZA a francia Petzl cég által gyártott professzionális eszközök bérlését (kantár, beülő, sisak és via ferrata kesztyű)
csúcscsokit
képzett via ferrata túravezető segítségét
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
ebéd a Pöttyösben
az esetleges kerékpárbérlést (nagyjából 3500 forint)
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Via ferrata Tárkányban

2022. május 21-én, szombaton reggel 9.00-kor találkozó Egerben az Egészségház út 13. előtt: Bicó bicikli kölcsönző: kerékpárok átvétele, kölcsönzési díj 3500 Ft. Indulás 9.30. Ördög kör bringázás: 39 km 400 méter szintemelkedés, kb, 3 óra. Érkezés Felsőtárkányba: kb 12.30-kor. Pihenés, ebéd a Pöttyösben, majd ferráta felszerelések átvétele. 14.00 Ferrátázás 16.00 óráig a Bükk hegység első via ferratáján! Felsőtárkányban, a szépséges Tárkányi-tó közelében, a Szikla-forrással szemben 2021 nyarán épült ki a tarkanyferrata, melyen izgalmas traverzek, fel- és lemászások, valamint egy 23 m hosszú függőhíd teszik felejthetetlenné az itteni élményedet. Ott a helyszínen beöltözünk a francia Petzl cég által gyártott professzionális cuccokba (kantár, beülő, sisak és via ferrata kesztyű), majd nekiindulunk a gyönyörű útnak. 17.00: indulás vissza Egerbe, 18.00 Kerékpárok leadása a kölcsönzőben.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    11900.- forintot

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

Túravezető: Kájel Árpi

Árpi 1988-ban látta meg a Tátrát először, akkor jégkorongozóként vett részt egy nemzetközi kupán Poprádon. Itt, ahogy meglátta a téli Tátra csúcsait, eldőlt, hogy nagy a vonzalom a hegyek iránt. Akkor még nyáron nem voltak jégpályák, így volt ideje kiugarni a Tátrába. A sors úgy hozta, hogy egyedül vágott bele a kalandba, de talán így még nagyobb volt az élmény, fejesugrás az ismeretlenbe.
Aztán szépen sorban jöttek a hegyek, kirándulások és a hosszabb kerékpártúrák, a Szlovák Paradicsomtól a Mont Blancig, Velencétől Nordkappig. Mindenevő, jólérzi magát a Nagy-Eged lankáin és a Gerlachfalvi-csúcsra vezető Karcsmar folyósóban, vagy éppen valamelyik gleccseren a magasabb hegyeken. A biciklizés örök szerelem, a túrakerékpározástól a mountabike-ozásig. Sokan azt mondják, GPS van a fejében, nem riad meg attól, ha éjszaka sötétben kell megmászni valamelyik csúcsot vagy megtalálni egy elhagyott kunyhót az erdő közepén. Elmondása szerint ez nem igaz, hiszen Ausztráliában nem működött rendesen a “beépített” GPS, de ez lehet, csak déli égtájnak volt köszönhető. Árpi, amikor nem kirándul, szeret és tud fotózni, hangosítani, neki köszönhetjük az online közvetítéseket is.