2022. szeptember 16.
Időpont
8 nap
Időtartam

A görögországi idilli Ithaka (Ιθάκη) szigetére hajózunk először a Jón-tengerben Odüsszeusz nyomában, onnan át a meseszép Kefalóniára (Κεφαλονιά), ahol kirándulunk és csónakázunk is meseszép barlangban, és persze gyönyörű strandokon is fürdünk, így a világhírű Mirtosz-öbölben is. Innen szintén továbbhajózunk Lefkáda szigetére, ahol szintén átadjuk magunkat a görög életérzésnek, fürdünk a tengerben, sziklákhoz és világítótoronyhoz kirándulunk, kávézunk, gyroszozunk. Akkor is velünk tarthatsz, ha csak nyaralni szeretnél, vagy csak néhány kirándulásra eljönni.

Figyelem! Utazásunk árát 370 ft (HUF) / 1 euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 30. napon ezt túllépi, árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Túravezető: Császár Zsóka és Barna Béla – Tervezett maximális létszám: 14 fő +  túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Preveza reptere
INDULÁS IDEJE 2022. szeptember 16., péntek 10.10-kor BUD Ferihegyről
AZ ÁR TARTALMAZZA 7 éjszaka szállás 2-3 személyes stúdiókban, apartmanokban
a kisbuszos-autós utazást Preveza repterétől Preveza repteréig, kb. 4-500 kilométernyi utazás
egy sziapia ouzo az út elején
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Preveza – Budapest viszonylatban
belépőket és a kompjegyek árát
étkezést
egyágyas felár erre az útra: 83000.- forint
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Repülés Görögországba

2022. szeptember 16., péntek Indulás Budapestről 10:10-kor a Ryanair FR7770-es járatával, ami 12:55-kor landol Preveza városának repterén (PVK). A túra garantált, erre a járatra a túravezetőnek már megvan a repjegye! Innen 80 kilométert utazunk, Astakos kikötőjébe ahonnan komppal hajózunk át Ithaka kies szigetére. Érkezés az esti órákban. Szállás 2-3 személyes stúdiókban; két éjszakát töltünk ezen a szálláson.

1

1. nap – Ithaka, Odüsszeusz és Pénelopé nyomában

2022. szeptember 17., szombat Az idilli Ithaka (görögül Ιθάκη) egy kicsiny, mindössze 96 km² területű sziget: hossza 23 km, de legnagyobb szélessége csak 6 km. A Ithakát Odüsszeusz otthonával azonosítják, akinek a szigetre való visszatéréséről szól az Odüsszeia. Egész napos túránk során felkeressük Arethusza kútját és a Nimfák barlangját is, túravezetőnk pedig térképpel a kezében elmeséli nektek Odüsszeusz útvonalát s kalandjait. Világvégi kirándulás ez, érintetlen tájon keresztül, csodás tengeri kilátással. Szállás Ithakában.
2

2. nap – Kefalónia

2022. szeptember 18., vasárnap Ithakából áthajózunk Kefalóniába. A legnagyobb jón-tengeri szigeten is sokat kirándulunk évszázados olajfák és mediterrán sziklák világában. És útközben is van lehetőség strandolásra is. Szállás Kefalónia szigetén, egyszerű 2-3 ágyas apartmanban, 3 egymást követő éjszakát töltünk itt.


3

3. nap – Kefalónia, Aszosz és Mirtosz-öböl

2022. szeptember 19., hétfő Görögország egyik legszebb és legtöbbet fényképezett strandját a Mirtosz-öbölben találjuk, igen, fürdünk itt egy jót. Ebben az öbölben is forgatták Nicolas Cage és Penelope Cruz főszereplésével a Corelli kapitány mandolinja (Captain Corelli’s Mandolin) 2001-ben bemutatott amerikai romantikus háborús film tengerparti jeleneteit. Utána továbbmegyünk egy tündérszép helyre, Görögföld sokak szerint egyik legszebb fekvésű falujába, Asszoszba. Strand, éttermek itt is, illetve az 1595-ben épült velencei vár magasodik egy különös hegyfokra épült, érintetlen kis halászfalu, Asszosz fölé, ide is felmegyünk. Szállás Kefalónia szigetén.


4

4. nap – Meliszáni-barlang, Drongoráti-barlang

2022. szeptember 20., kedd Ma érdekes kirándulást teszünk a kiváló akusztikájáról híres Drongoráti-barlangba és az onnan nem messze található Meliszáni-barlangba, ahol az Argosztolinál elnyelt tengervíz gyönyörű, föld alatti tavat létrehozva bukkan fel. A régészeti leletek tanúsága szerint a barlang a Pán-kultusz szentélye lehetett. Szállás Kefalónia szigetén.

5

5. nap – Lefkáda, Vasziliki

2022. szeptember 21., szerda Ismét, immár harmadjára is hajózunk, Kefalóniáról Lefkáda szigetére, Vasziliki halászfaluba, ennek közelében lesz a következő két éjszakai szállásunk. Szállás Lefkáda.

6

6. nap – Lefkáda, Dukátó-fok, világtótorony

2022. szeptember 22., csütörtök Egész nap élvezhetjük a tengert, vagy teszünk egy kirándulást a sziget déli partjához, a fantasztikus fehér mészkősziklákhoz: a 72 méter magas szirtről a legenda szerint Szapphó a tengerbe vetette magát. Megnézzük a világítótornyot, az Apollón templom csekély maradványait, majd még fürdünk kicsit. Este búcsúvacsora. Szállás Lefkáda.

7

7. nap – Hazarepülés

2022. szeptember 23., péntek Reggel 8-9 körül elhagyjuk szállásunkat, délelőtt 11:20-ra kell Preveza (PVK) repterére kiérnünk, ahonnan a repülőnk (ryanair FR7771) 13:20-kor indul és 14:05-kor landol Budapest Ferihegy kifutóján.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (109360.- HUF).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Preveza – Budapest útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (164040.- HUF) augusztus 16-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.