2021. február 27.
Időpont
1 nap
Időtartam

A Börzsöny egyik gyöngyszemét barangoljuk be. Túránk kiindulópontja Nagymaros lesz, ahonnan először a Szent Mihály-hegyre kapaszkodunk fel, gyönyörködünk az elénk táruló kilátásban, majd leereszkedünk a Remete-barlanghoz. A kezdetben természetes sziklaüregeket később emberi kéz formálta lakásokká, bencés szerzetesek vonultak remeteségbe, alakítottak ki kápolnát és lakótereket. A barlanglakásoktól gyönyörű panoráma tárul elénk, alattunk a Duna kanyarog, szemközt a Visegrádi-hegység vonulatai a Fellegvárral. A túrát a Dunakanyar egy kedves ékszerdobozában, Zebegényben zárjuk.

A túra max. létszáma: 8 fő

Túravezető: Marosfalvi Zsófi A túra képeit Barna Béla készítette.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Nagymaros
INDULÁS IDEJE 2021. február 27-én., szombaton
AZ ÁR TARTALMAZZA csúcscsokit
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Nagymaros - Remete-barlang - Zebegény

2021. február 27-én (szombat) a Börzsöny egyik gyöngyszemét barangoljuk be. Túránk kiindulópontja Nagymaros lesz, ahonnan először a Szent Mihály-hegyre kapaszkodunk fel, gyönyörködünk az elénk táruló kilátásban, majd leereszkedünk a Remete-barlanghoz. A kezdetben természetes sziklaüregeket később emberi kéz formálta lakásokká, bencés szerzetesek vonultak remeteségbe, alakítottak ki kápolnát és lakótereket. A barlanglakásoktól gyönyörű panoráma tárul elénk, alattunk a Duna kanyarog, szemközt a Visegrádi-hegység vonulatai a Fellegvárral. A túrát a Dunakanyar egy kedves ékszerdobozában, Zebegényben zárjuk, ahol felkeressük a méltán híres rétesezőt, majd vonatra szállva vissztérünk Budapestre. A túra kutyabarát. A túra hossza: 11 km (szintemelkedés 550 m)
Találkozó: 10 órakor Nagymaroson, a vonatállomáson. A vonat 9:07-kor indul a Nyugati pályaudvarról és 9:50-re érkezünk Nagymarosra. Aki kocsival érkezik, Nagymaroson az állomás környékén tud parkolni és a túra végén Zebegényből egy kb. 15 perces vonat úttal vissza tud utazni a kocsikhoz.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    2700.- forintot

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

A túrát Marosfalvi Zsófi vezeti.

Zsófi az Alpokalja szülötte, meghatározó élmény volt számára nagyszülei határmenti, erdőszéli kis háza Bozsokon, ott vált örök szerelemmé a túrázás, a gombászás és a természet szeretete. A gimnázium biológia tagozatáról egyenes út vezetett Gödöllőre, ahol elvégezte a környezetgazdálkodási-agrármérnök szak természetvédelem és tájökológia szakirányát. Az egyetemi évek alatt kezdett el érdeklődni a környezeti nevelés iránt, lelkes önkéntesként szervezett gyerekprogramokat és táborokat. Ez a szenvedélye azóta is tart, immár saját cégen keresztül valósítja meg ötleteit és szervez táborokat gyerekeknek. Zsófi az erdőben, hegyek között érzi a legjobban magát, legyen szó szervezett túráról vagy sátrazós kalandról, a lényeg az úton levés. Ha nem túrázik, akkor kenuval hódítja meg a hazai vizeket, gombát gyűjt és komfortosan érzi magát a hazai és európai via ferrátákon is.