2024. január 6.
Időpont
11. nap
Időtartam

Salsa, rum, szivarok, cuba libre? Ez Kuba és sok minden más! Visszarepülünk az időben legalább 40 évet hogy átérezzük egy hazánkban már letűnt rendszert egy karibi országban, ahol ez még maga a valóság! Kuba természeti szépségei, látnivalói páratlanul egyedülállóak a világon. Lada, Zil, és UAZ robog a pálmafák árnyékában, forrón süt a trópusi napsugár, életigenlő, ám nehéz körülmények között élő emberek mosolyognak egy egészen egyedi és különleges atmoszférájú országban. Kuba befogadásához sok nyitottság szükséges, és a jól megszokott eddigi dolgaink elengedése. Gyertek, vibráljunk együtt az országgal és a zenével, fedezzük fel Kuba csodálatosabbnál csodálatosabb tájait!

 

Túravezető: Novák Richárd és Barna BélaTervezett maximális létszám: 16 fő+  2 túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS José Martí International Airport (HAV)
INDULÁS IDEJE 2024. január 6.
AZ ÁR TARTALMAZZA 9 éjszaka szállás casa particular
2 éjszaka szállás Varadero all inclusive
a közlekedést Havanna reptértől reptérig
a lovaglást Vinalesben
sziapia, csúcscsoki
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyet (Budapest- Havanna -Budapest)
a repülőtéri transzfert, ha nem a csoporttal érkezel vagy indulsz
a belépőket, és a fakultatív programok költségeit
az étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Havannába

2024. január 6., szombat Indulás Kubába: a túravezető a KLM reggeli járatával 6:30-kor indul Amszerdamba, ahonnan 11.20-kor indul tovább a KL 757-es járatával Panama City-be, majd a KL 3046-os járatával 18:49-kor indul Havannába. Érkezés Havannába 21.29-kor.

1

1. nap – Havannai városnézés

2024. január 7., vasárnap A főváros központjában a washingtoni kapitóliumhoz nagyon hosonlító épület helyezkedik el, innen a szélrózsa különböző irányaiban találjuk Havanna legszebb nevezetességeit. A zegzugos utcákat, és azok izgalmas látnivalóit, történelmi nevezetességeket, a híres szivargyárat, és a helyi ízeket egész napos városnézés keretén belül vesszük górcső alá. Fakultatív programként lehetőség nyílik 40-50 éves oldtimerek üléseiről megnézni a főváros látványosságait.

2

2. nap – Vinales, kúpkarsztok, dohányföldek

2024. január 8., hétfő Elutazunk Vinales-ba, a világ talán legismertebb szivarjának, a kubai szivar alapanyagaiul szolgáló dohányföldek közelébe. A csodálatos kilátásról a trópusi kúpkarsztok és zöldellő erdők impozáns látványa gondoskodik, ám mielőtt belecsöppenénk a Vinales-völgyi forgatagba, útközben megállunk egy természetes kis tó közelében, ahol túrázunk és gyönyörködünk a kilátásban, valamint Kuba őshonos madaraiban. Útba ejtünk egy orchideáktól hemzsegő botanikus kertet, és kis szerencsével kolibrit is láthatunk. Este érkezünk Vinales-be, ahol néhány évvel ezelőtt még meteoritok is hullottak az égből.

3

3. nap – Vinales, szivarfarm, botanikus kert

2024. január 9., kedd Délelőtt megnézzük a helyi trópusi botanikus kert szebbnél szebb növényritkaságait, majd a már fáradt tagjainkat az egyik helyi szivarfarm hintaszékében pihentetjük meg, és megsimerkedünk a dohánytermesztés és a szivarkészítés fortélyaival. Szivarfüsttől átitatott ruháinkat ki kell szellőztetni, úgyhogy néhány rumos koktél elfogyasztása után túrázunk egyet, és megnézünk egy szép barlangot, ahol a világon csak itt élő denevéreket is láthatunk.

4

4. nap – Lovaglás a trópusokon

2024. január 10., szerda Lovaglós túra a Vinales-völgyben, délután szabad program, és naplementenézés egy csodálatos kilátóhelyről.

5

5. nap – Barlang, lomkorona sétány és óceán

2024. január 11., csütörtök Az egész napunk utazással és érdekesebbnél érdekesebb látnivalók megfigyelésével és élmények átélésével telik, ugyanis megnézünk néhány Vinales-közeli fura műemléket, egy barlangot, valamint bejárunk egy lombkorona tanösvényt is. A fáradtságunkat leküzdendő, megmártózunk az óceánban egy gyönyörű fehérhomokos parton.

6

6. nap – Krokodilfarm, sznorkelezés a Disznó-öböl közelében

2023. január 12., péntek Átszeljük a fél országot bérelt autókkal, megnézünk egy gyönyörű tavat, és a partján sétálva elmélkedünk a kubai krokodilokról. Szerencsénkre biztonságos távolságból láthatunk is jó néhányat egy krokodilfarmon, majd alámerülünk (nem a krokodilok közé), és sznorkelezünk egyet a Disznó-öböl közelében hogy a vízi élővilág csodálatos sokféleségét is felfedezhessük. Ha időnk engedi megmártózunk az óceánban egy pálmafás parton, majd elfoglaljuk a szállásunkat Paya Girón-ban.

7

7. nap – Cienfuegos, Trinidad

2024. január 13., szombat Tovább haladunk Cienfuegos irányába, ahonnan a városnézés után 1 órányi autóúttal jutunk el Trinidadba. A szállás elfoglalása után bejárunk egy tanösvényt ahol a környék különleges növény- és állatvilágát tekintjük meg, majd a városnézés után a beach-en koktélozunk és zárjuk a napot a naplementével.

8

8. nap – Túrázás, Che Guevara, Varderooo

2024. január 14., vasárnap Az egész napot túrázással töltjük, megnézünk néhány szép erdei túraösvényt és vízesést, majd a sziget teljes keresztmentszetén átverekedve magunkat megérkezük Varaderoba, ahol all inclusive szállásunk vár. Útközben útba ejtjük Che Guevara mauzóleumát is.

9

9. nap – Varadero trópusi partja

2024. január 15., hétfő Szabad programunk van, lehet lazítani, összegezni az elmúlt napok történéseit, és élvezni a forró téli napsütést és a kellemesen meleg óceán habjait.

10

10. nap – Havanna újra

2024. január 16., kedd Utazunk Havannába, ahol eltöltünk még egy napot és egy éjszakát.

11

11. nap – Hazaindulás

2024. január 17., szerda A túravezető 22:50-kor indul az AF 817-es járatával Párizsba.  (Éjszaka a repülőn) .
12

12. nap – Hazaérkezés

2024. január 18., csütörtök Párizsba érkezés 13:55-kor, onnan az Air France AF 1694-es járatával indulás Budapestre 19:25-kor. Érkezés Budapestre 21:40-kor.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    604.- eurót
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Havanna – Budapest útvonalon.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 906 eurót 2023. november 5-ig. Kártyás fizetés nem lehetséges!!

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.