2022. augusztus 5.
Időpont
3 nap
Időtartam

Miről híres Kemence? Eláruljuk, nem az olvasztótégely, sütő és kerámia gyártásáról, sőt pékáru eladásban is meglehetősen gyér forgalomra tesz szert. Adott helyette egy helyes kis falu a szlovák határ szomszédságában és egy belevaló börzsönyi barangolás így nyár végéhez közeledve. Van itt vidáman robogó kisvasút, zegzugos völgyek, elfeledett aranybányák, várromok, csudaszép erdők és a régi vasút elmosott sínpályáin kalandozás, ígérjük, felejhetetlen lesz. Bázispontunk a Kőrózsa Panzió, ahol wellness részleg is üzemel finn szaunával, jakuzzival, szóval a fürdőruhát nem érdemes otthon hagyni.

A túra max. létszáma: 11+1 fő túravezető.

Túravezető: Marosfalvi Zsófi 

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Kemence
INDULÁS IDEJE 2022. augusztus 5. péntek
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállást reggelivel
csúcscsokit
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Érkezés Kemencére

2022. augusztus 5-én (péntek) munka után érkezés Kemencére. Szállásunk a Kőrózsa Panzióban lesz, 2-3 ágyas szobákban. Este már együtt vacsorázunk a szállásunkon.
2

2. nap – Vadregényes Csarna-völgy kisvasutazással

2022. augusztus 6. (szombat) reggeli után bevetjük magunkat az erdőbe, hogy egy igazán vagány túrát tegyünk; lesz csúcshódítás, salgóvárról távolba révedés, patakvölgyben kóborlás, a nyár profilfotója sínen üléssel, csillében táncolással és 15 km/h-val hajlobogtató suhanás a Börzsöny legcukibb kisvasútján.
A nap végén csobbanunk egyet a helyi strandon vagy wellnessezhetünk is a szálláson.  A túra hossza: 16 km, szintemelkedés kb 700 m.
3

3. nap – Túra a fura nevek vidékén

2022. augusztus 7-én (vasárnap) a tartalmas reggelit követően egy panoráma pontokban bővelkedő túrát teszünk a környéken és közben olyan szavakat memorizálunk, mint az Alsó/Felső-Bösönyő, Kis-Csörcsölye kút, Fatál-patak, vagy az igazán hangzatos és kissé múltba révedő Dosnyai munkásszállás. (Természetesen az út végén plusz csokiért a túravezető kikérdezi). A túra hossza: 16 km, szintemelkedés 700 m.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    39900.- forintot

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.