2021. június 13.
Időpont
6 nap
Időtartam

Füves tetejű házak, viking világ, északi mítoszok, skandináv stílus, hatalmas óceánból kiálló mini-sziklaország, túrázók paradicsoma. Ez a hátborzongatóan gyönyörű tájék, túlvilági ködből és az Atlanti-óceánból kiemelkedő pengeéles zöld hegyek egyszerűen ellenállhatatlanok, tarts velem ide 2021 júniusában.

Az Atlanti-óceán északi részén, Izland felé félúton elhelyezkedő vulkanikus eredetű Feröer-szigetek (Faerøer) Dánia önkormányzattal rendelkező részét alkotják. Lakossága 48 ezer fő, a fővárosé, Tórshavné 12 ezer.

Túravezető: Barna Béla A túra maximális létszáma 8 fő!

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Találkozó Koppenhága (CPH) repülőterén június 14-én
INDULÁS IDEJE 2021. június 14.,  – Kérlek, érkezz legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt.
AZ ÁR TARTALMAZZA a szárazföldi utazást a Feröer-szigeteken
a kompjegyeket Mykines szigetére
a túraengedély díját Mykines szigetén
3 éjszaka szállást egy sandaváguri vendégházban és 2 éjszaka egy tórshavni különálló belvárosi házban (2-3 ágyas szobákban)
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát (ez 2019.07.29-én 93022 HUF volt)

az esetleges koppenhágai tranzitszáállást
egyéb belépőjegyeket, a Mykenesen kívüli túraengedélyeket (“hiking fee”)
az étkezést
Utasbiztosítás

Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Koppenhágába

2021. június 13-án, vasárnap Budapestről célszerű Koppenhágába menni, ez az utazásuk hivatalosan a koppenhágai repülőtérről indul. Az éjszakát egy repülőtérhez közeli szállodában/hostelben célszerű eltölteni. Természetesen egyben is megvehető a Budapest – Vagar (FAE-Tórshavn) – Budapest jegy másik légitársaságokkal, ekkor egyeztetve kinn a Feröer-szigeteken találkozunk majd.
1

1. nap – Koppenhága-Feröer

2021. június 14., hétfő Találkozás valószínűsíthetően reggel 8.20-kor Koppenhága (CPH) repülőterén (Terminál 3), a Feröer-szigetekre (Vagar, Tórshavn) induló járat check-in pultjánál. A túravezető az Atlantic Airways RC-463-as, 10.20-kor induló járatával utazik, mely helyi idő szerint 11.35-kor landol Vagar (FAE) repülőterén. A szállásunk mindössze 7 és fél kilométerre van a reptértől, Sandavágur településen, egy vendégházban, ahol a következő 3 éjszakát töltjük.
2

2. nap – Gásadalur, Múlafossur vízesés

2021. június 15., kedd Egész napos gyalogtúra a képeslapokon túlmutató Gásadalur környékén: igen-igen, itt van az az ikonikus vízesés, a Múlafossur, melyet a Feröer-szigeteken szoktak fotózni. És egy másik is, vízesés és egy ikonikus szikla, a Trælanípan. Szállás Sandavágur.
3

3. nap – Mykines-sziget, Drangarnir, Tindhólmur

2021. június 16., szerda A szállásunktól egyórás autóútra fekvő Sørvágur kikötőjéből további egyórás hajóúttal (időjárástól függően!) megyünk a legfestőibbek közé tartozó feröeri szigetre, hogy jó pár órát ott túrázzunk, fő célunk pedig egy világítótorony lesz Mykineshólmur szikláján, ide egy tenger fölé épített vashídon megyünk át. Túra közben a gazdag madárvilág (lunda, szula, alka) fotózása, itt a legnagyobb esély arra, hogy lundát igazán közelről fotózz. Részletes cikket ide kattintva olvashatsz Mykinesről! A kompon állás közben is lesznek látnivalók: keressetek rá a Drangarnir és a Tindhólmur nevekre, leírni úgyis nehéz ezeket, a drámai meg lélegzetelállító szavak már elcsépeltek ezekre. Szállás Sandavágur.
4

4. nap – Tjørnuvík- Saksun gyalogtúra

2021. június 17., csütörtök A Streymoy-sziget legészakibb részére indulunk, útközben fotószünet a Fossá-vízesésnél, majd gyalogtúrázunk egyet Tjørnuvík faluból 500 méter szintet emelkedve, majd újra leereszkedve Saksun faluba, egy feröeri viszonylatban is fantasztikus fekvésű faluba, itt megnézzük a Dúvugarðar Skanzen mesebeli házikóit is. Szállás Tórshavnban, belvároshoz közeli panorámás apartmanban.
5

5. nap – Fakultaív nap, esetleg túra a Slættaratindurra

2021. június 18., péntek Mivel igencsak változékony és változatos a feröer-szigeteki időjárás, ezért olykor előfordulhat, hogy fel kell cserélni túrákat, esetleg változtatni rajtuk. Erre az esetre van ez az esőnap, amit pihenőnapnak is tekinthetünk, de ha minden klappolt idáig, akkor egy egész napos túrán akár a Feröer-szigetek legmagasabb csúcsára, a Slættaratindurra (886 m) is felmehetünk. Ha nem túrázunk, akkor a délután folyamán könnyed séta a fővárosban: parlament, Feröeri Nemzeti Múzeum, Skansin erőd, sétálóutca stb. Szállás Tórshavnban, belvároshoz közeli panorámás apartmanban.
6

6. nap – Tórshavn – Koppenhága repülés

2021. június 19., szombat Délelőtt repülés Koppenhágába: várhatóan kora reggel megyünk ki Vágar repülőterére, ahonnan 8.20-kor indul az Atlantic Airways járata Koppenhágába, ahol 11.25-kor landolunk. Egy rövid koppenhágai városnézés után a túravezető a ryanair 17.30-as járatával 19.20-kor landol Budapesten.   

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    131600.- forintot
  3. Vedd meg a repjegyet Budapest – Koppenhága – FAE (Tórshavn) – Koppenhága – Budapest útvonalon.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 197 400 Ft-ot 2021. április 13-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.