2020. augusztus 20.
Időpont
4 nap
Időtartam

Alpesi álom – vágytál már arra, hogy abban a menedékházban aludj, ahonnan a túrák indulnak? Hogy csak felkelj, s indulj az alpesi sziklák, havasi rétek világába? Idén nyáron nagyon sok alpesi tájat hanyagolnunk kell, de Szlovénia, az Alpok napos oldala elsőként nyitotta meg határait, így az augusztusi hosszú hétvégén egy négynapos hegyi örömködésre indulunk, végigtúrázzuk két teljes túranapon a Kamniki-Alpok legszebb ösvényeit – gyere és fedezd fel ezeket a szép alpesi tájakat a Csamborgo Adventuresszel.

Túravezető: Barna Béla A túra maximális létszám 14 fő; ennyi szabadság kell hozzá: 0 nap.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest – Kamnik
INDULÁS IDEJE 2020. augusztus 20., csütörtök reggel
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállás egy völgyi klasszikus menedékházban, 2-3 ágyas szobákban
egy finom apfelstrudelt
és egy alpesi sajtfalatkát
szervezést
és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást (telekocsikkal szervezzük)
étkezéseket és a felvonó árát (17 euró)
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap –Indulás, Kamnik

2020. augusztus 20., csütörtök Indulás Budapestről a kora reggeli órákban (a Budapest-Kamnik távolság 445 km, ötórás autóút). Kamnikban városnézést csapunk: a 10 ezer lakosú kisváros középkori jellegét mind a mai napig megőrizte; csatangolunk a keskeny utcákon, késő gótikus házak és árkádok között, majd az 585 m magas Krniška-hegyen álló Öregvárat (Stari grad) is megnézzük. Innen már csak 14 kilométer a szállásunk az út végén, Kamniška Bistricában. A következő 3 éjszakát itt töltjük, innen csillagtúrázzuk be a környező hegyeket. A szállásunk 2-3 ágyas szobákban lesz..
2

2. nap – Kamniška Bistrica, egész napos túra

2020. augusztus 21., péntek Ha megnézed a képgalériában a képeket, akkor úgy érzed, ez a hegység a Kamniki-Alpok egy gyöngyszem, miért nem hallottam eddig róla? Nos, Szlovénia meseszép ország, rengeteg sokcsillagos természeti látnivalóval (Bled, Bohinj, Bovec, Júliai-Alpok, barlangok, vadvizek) de a túraszervezők nagy része, ugyanazokat az ösvényeket járja, mi most egy kicsit olyan helyet is próbálunk előtérbe tolni, ami önmagában lenyűgözi a hegyek szerelmeseit. A hegyi menedékházunkból egész napos túrára indulunk a hegységben. A Kamniki-Alpok (szlovénül Kamniško-Savinjske Alpe, németül Steiner Alpen) az Alpok hegyvonulata Észak-Szlovéniában közvetlenül az osztrák határ mentén, nevét pedig Kamnik (németül Stein) városkáról kapta. A Kamniki-Alpok két és fél ezer méteres csúcsokkal koronázott hegymasszívum; legmagasabb csúcsa a Grintovec, amely 2558 méter magas, de összesen 28 olyan csúcsot találunk a hegységben, amelynek a magassága meghaladja a 2000 méteres magasságot, néhány példa: a Kočna (2539 m), a Skuta (2532 m), a Mrzla (2202 m) és a Brana (2253 m).
3

3. nap – Kamniška Bistrica, Velika Planina

2020. augusztus 22., szombat A hegyi menedékházunkból újabb egész napos túrára indulunk a hegység túraútjain. A szépséges, alpesi túrázás nyarad egyik legharmonikusabb élménye lesz. A Velika Planinára egy felvonóval jutunk fel a havasi legelők és hegyipásztorok világába, de ha úgy adódik egy „incredible” szurdokvölgyet (Predaselj) is felfedezünk.
4

4. nap – Ljubljana a főváros, hazaút

2020. augusztus 23., vasárnap Az ország fővárosa a Borostyánkő-út mentén kialakult „osztrákos” jellegű, 320 ezer lakosú Ljubljana (németül Laibach) az első világháború után kapott egyetemet, ezután vált a szlovén kultúra s tudomány fellegvárává, kiemelkedő ipari centrumává. A délelőtt folyamán teszünk egy sétát a fővárosban, majd hazautazás.

Jelentkezés menete:

– Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
– A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
27480.- forintot

– A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 41220 Ft-ot 2020. június 20-ig.

Az utazás árát 360 HUF / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.