2020. október 6.
Időpont
5 nap
Időtartam

Az Égei-tenger közepén fekvő Míkonosz szigetére indulunk. A labirintusszerű óváros fehérre festett házai között barangolva fedezzük fel a kikládi sziget minden elbűvölő báját. Az aranyló októberben még fürödhetünk a tengerben egy túra után, de áthajózunk a megszentelt Délosz szigetére világörökségi görög romokat nézni, – fedezd fel ezeket az édeni égei tájakat a Csamborgo Adventuresszel.

Túravezető:  Barna Béla – max. létszám: 12 fő

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest Ferihegy (BUD) közvetlen járattal Míkonoszra
INDULÁS IDEJE 2020. október 6., kedd, 16:05
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás 2 ágyas szobákban aparthotelben
a hajózást Míkonoszról oda-vissza Délosz szigetére
a belépőjegyeket a déloszi romokhoz
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA repülőjegy árát (43000.- HUF, 2020 februárjában)
az étkezéseket és a szárazföldi közlekedést a szigeten
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Indulás, repülés Míkonoszra

2020. október 6., kedd Indulás Budapestről a 2B terminálról 16:05-kor, a Wizzair W6 2343-es járatával, mely 19:25-kor landol Mykonos (JMK) szigetének repülőterén (az út garantált, a túravezetőnek erre a járatra van meg a jegye!). A délelőtt folyamán kis séta, megisszuk első frappénkat, majd elfoglaljuk a szállásunkat egy apartmanban, kétágyas szobákban, ahol a következő 4 éjszakát töltjük és innen járjuk be a sziget látnivalóit.
1

1. nap – Míkonosz szigetkör

2020. október 7., szerda Kristálytiszta kék víz, fehérre meszelt épületek, ez Míkonosz. A sziget a legenda szerint a Herkules által legyőzött óriások megkövesedett testéből alakult ki. Ennek a szigetnek szinte minden zegét és zugát felfedezzük: sétálunk Míkonosz város labirintusszerű utcáin, megnézzük az az Alevkantra-tengerparton a híres „Kis Velence Negyedet”. És természetesen a Panagia Paraportiani nevű különleges templomot is lefotózzuk: aszimmetrikus alakja, építészeti stílusainak kombinációja, valamint az Égei-tengerre való rálátás miatt ez a fehérre meszelt templom az egyik legtöbbet fényképezett hely a görög szigetvilágban. Ezt követi a Kato Mili, amely egy hét szélmalomból álló sor a sziget fővárosában: ezek a szalmával fedett szélmalmok Mykonos híres látnivalói, a XVI. században a velenceiek építették őket.
2

2. nap – Az isteni fény szigete, Délosz

2020. október 8., csütörtök Reggeli jeges kávénk után kisétálunk a negyedórányira lévő kikötőbe, ahonnan egy hajókirándulást teszünk Délosz szigetére. Déloszt az ókorban szent helyként tartották számon, a görög mitológia szerint ez volt Apolló, a Napisten szülőhelye. De nem csak ő: a görög Artemisz istennő, a vadászat istennője, Zeusz és Létó leánya, Apollón ikertestvére a Délosz szigeti Künthosz (Cynthus) hegyén született, amelyre természetesen mi is felsétálunk. A lakatlan sziget legszebb látnivalói közé tartozik a Szent Kikötő, az Oroszlán-terasz, a Kleopátra Ház és a Dionüszosz Háza, de megnézzük a romterület görög szobrokat és vázákat bemutató múzeumát is. 1990-ben az UNESCO felvette Déloszt a Világörökség listájára! Itt kávézunk egyet, majd visszahajózunk a csodálatos Égei-tengeren Míkonoszra.
3

3. nap – Míkonosz

2020. október 9., péntek Míkonosz nagyon könnyen bejárható sziget, hiszen kb. 12 kilométer hosszú és 10 kilométer széles. Felfedezhetjük nyugodt öbleit, kieső tengerpartjait is, de ha bulizni támad valakinek kedve akkor azt a sziget bulizós strandjain, például a Paradise vagy a Super Paradise strandokon megteheti. Míkonosz ugyanis bulisziget is, talán már Ibizánál és Mallorcánál is trendibb. A sziget kedvelt kikapcsolódási helye a milliárdosoknak is, csak hogy példákat említsünk, a szigeten saját helyet nyitott Lindsay Lohan színésznő, de nyaralt itt Megfordult itt Leonardo DiCaprio is. Ugyanakkor az benne a csodálatos, hogy bringára is pattanhatunk és elbiciklizhetünk mondjuk egy eldugott kis borászathoz, isteni finom görög bort inni.
4

4. nap – Hazarepülés

2020. október 10., szombat Délelőtt még egy utolsó szippantás az égei tenger sós levegőjéből, délután hatra kell a reptéren kell lennünk. A repülőnk (járatszám: W6 2344) 19:55-kor indul Mykonos (JMK) repteréről és 21:15-kor érkezik meg Budapestre.

Jelentkezés menete:

 1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
 2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
  38680.- forintot
 3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Mykonosz – Budapest útvonalon. A túra garantáltan indul, a túravezetőnek már megvan a repjegye a következő járatokra:
  Odaút: 2020. október 6.
  Indulás: 16:05 Budapest, T2B járatszám: W6 2343
  Érkezés: 19:25 Mykonos (JMK)
  Visszaút: 2020. október 10., szombat
  Indulás: 19:55 Mykonos (JMK) járatszám: W6 2344
  Érkezés: 21:15 Budapest, T2B
 4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 58020 Ft-ot 2020. augusztus 6-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.