2020. szeptember 25.
Időpont
3 nap
Időtartam

A Bükk rejtekén egy vadászházban töltünk egy hétvégét: az erdő mélyén fekvő házból az Óriások asztalának szélén fekvő gyönyörű kövekre túrázunk fel, megnézzük az Őserdőt, átsétálunk a Bükk-fennsíkon, de megyünk ősemberbarlangba is és megnézzük, hogy az Istennyila domb alatt eredő Pénz-patakot hogyan nyeli el a föld – – gyere és fedezd fel a bükki vadont a Csamborgo Adventuresszel: nem csak a Világban, a Bükkben is otthon vagyunk. #slow #green #local 

Túravezető:  Barna Béla – Asszonyi Evelin – Fekete Mónika max. létszám: 18 fő

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS találkozás Répáshután e-mailben megjelölt helyen
INDULÁS IDEJE 2020. szeptember 25., péntek, munka után
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállás 2-4 ágyas szobákban vadászházban
2 reggelit
sziapia és csúcscsoki
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a telekocsis utazást Répáshutára
a 2 reggelin kívüli étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Érkezés a vadászházba Répáshutára

 2020. szeptember 25., péntek Indulás Budapestről (vagy bárhonnan) munka után, érkezés Répáshutára a délutáni, esti órákban. Fakultatív szalonnasütéskor elmeséljük, hogy Jakucs László geológus és barlangkutató (1926, Sarkad – 2001, Szeged), aki egyébként 1964-1991 között a szegedi tudományegyetem Természeti Földrajzi Tanszékének vezetője volt, fiatal geológusként 1950-ben a Bükköt kutatta, s itt a közelben vetette papírra a következő sorokat: „A Bükk csodálatos! Minél többet nézem, annál több arcát ismerem meg, minél mélyebbre hatolok titkainak kutatásába, annál több újabb rejtélyt állít elém.” Szóval a vadászházba folyamatosan lehet érkezni az esti órákban, ott várunk mindenkit. 
2

2. nap – Őserdő, Tar-kő, Bükk-fennsík

2020. szeptember 26., szombat Egész napos túra, a Bükk esszenciája: Őserdő, bükki kövek kilátásokkal, Bükk-fennsík. Gyönyörű ősz, mesélő erdő, nyugalom, mi kell még más?
3

3. nap – Pénz-pataki víznyelő, Balla-barlang, Répáshuta

2020. szeptember 27., vasárnap A patak egyszer csak eltűnik a föld alatt: ezt a helyet hívják Pénzpataki-víznyelőbarlangnak, mi pedig ezt nézzük meg nem messze a vadászházunktól, ébredés után. Ez után betérünk Répáshutára, mely egy kis község alig pár száz lakossal, s melyet a hajdani diósgyőri koronauradalomba telepített szlovák erdei- és üvegmunkások alapítottak a XVIII. század második felében. Az 560 méter magasan fekvő falu látnivalói közül a tájház ajánlható, a természeti látnivalók közül pedig a Balla-barlang inaktív forrásbarlangja, mely ősrégészeti leletei miatt fokozottan védett.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    7008.- forintot
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 10512 Ft-ot 2020. július 25-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.