2024.december 6.
Időpont
4 nap
Időtartam

Albániát egyszerűen nem tudjuk megunni, Mikulás napján felkerekedünk, hogy egy hosszú hétvégét a balkán vadregényes országában töltsünk. Ha voltál már velünk, nem akadály, hiszen a túra ismét új helyekre visz, természeti és kulturális szépségekben egyaránt bővelkedik. Ellátogatunk az UNESCO világörökségi Ohridi-régióba, betérünk ortodox templomokba, sétálunk bazárokban, amiket annyira szeretünk és csodafotókat készítünk a téli tájról és az albán mindennapokról.

Túravezető:  Marosfalvi Zsófi és Horváth Gábor  Tervezett maximális létszám: 12 fő + 2 túravezető

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Tirana  reptere
INDULÁS IDEJE 2024. december 6., péntek
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállást reggelivel
a közlekedést Tirana repterétől Tirana repteréigtérig
két vacsorát és egy ebédet
welcome-drink, csúcscsokit vagy mikulást 🙂
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyeket a Budapest – Tirana –  Budapest – Budapest viszonylatban
egyágyas felár: 295.- EUR
belépőket
egyéb étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Repülés Tiranába

2024. december  6., péntek Indulás Budapestről (BUD)  19:30-kor a Wizzair járatával (W6 2233),  mely 21:00-kor landol Tirana repterén. A megérkezést követően találkozunk helyi vezetőnkkel, kisbuszba szállunk és elfoglaljuk tiranai szállásunkat.

2

2. nap – Lin, Pogradec, Korce

2024. december  7., szombat  Reggeli után elindulunk az albán-macedón határon fekvő Ohridi-tó, vagy ahol az albánok hívják a Pogradeci-tó, felé. Az Ohridi-tó a Balkán-félsziget legöregebb, mintegy 5 millió évvel ezelőtt keletkezett tava. Útközben megállunk egy kilátópontnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész tóra, és az Insta fotók elkészítése után már hamar elérjük utunk első célját Lin halászfalut. Linben, egy rövid sétával felmegyünk a félszigeten található kilátó pontra, hogy megcsodálhassuk az Ohrid-régiói UNESCO természeti-kulturális világörökségi helyszín albán oldalát. Ez a világörökségi helyszín benne volt a világon az első háromban, ami mind természeti, mind kulturális szempontból UNESCO védelem alá került 1980-ban. Lehetőség lesz a tó partján is egyet sétálni, mielőtt folytatjuk tovább utunkat Korcaba, ahol a napot a bazár és az ortodox katedrálist bejárásával, és persze egy jó vacsorával egy helyi étteremben zárjuk. Szállás: Korca (vagy Voskopoja).

3

3. nap – Voskopoja, Benje

2024. decemeber 8.,  vasárnap A délelőttöt Voskopojában töltjük és séta közben megnézzük az egykori Moschopolis néven létező, de azóta többször is teljesen lerombolt és ma már csak kb. 700 lakosú település hét megmaradt ortodox templomának némelyikét, és benézünk pl. az 1721-ben épült Szent Miklós-templomba (Kisha e Shën Kollit). Innen utunkat Benja felé folytatjuk, de útközben többször is megállunk fényképezni, gyönyörködni, és rövid pihenőt is tartunk. A benjai melegvízű források vize 22-28 fokos, a helyiek gyógyításra is használják. December lévén mi inkább a csodálatos folyóvölgyet és környezetet csodáljuk meg, de a bátrabbak fürdőruhát is hozhatnak magukkal. Szállás: Permet.

4

4. nap – Hazarepülés

2024. december 9., hétfő Reggeli után elindulunk a Divjaka-Karavasta Nemzeti Parkba, amely magában foglalja Albánia legnagyobb lagúnáját. A védettségét 2007-ben elnyerő lagúna érdekessége, hogy a tengertől csak egy aprócska földnyelv választja el, így sós és édesvízi állatfajokban egyaránt gazdag. Híres madármegfigyelő hely, többek között a park címerállatának a borzas gödénynek legnyugatibb fészkelőhelye: ha szerencsénk van, készíthetünk is egy fotót Johnny-val a gödénnyel tollászkodás közben. Ezután egy Durrësben eltöltött ebéd és könnyű tengerparti séta után búcsút veszünk Albániától, és elindulunk a tiranai reptér felé. A WizzAir W6 2234-es járatával 21:35-kor indulunk Tiranából és 23:10-kor érkezünk meg Budapestre.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el az előleget (316.- EUR).
  2. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest– Tirana – Budapest  útvonalon. A túravezetőnek a részletes kiírásban szereplő időpontokra van meg a repjegye.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a túra hátralévő összegét (474.- EUR) október 6-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.