2020. november 6.
Időpont
3 nap
Időtartam

A Bakonyerdő legmagasabb hegyére, a Kőris-hegyre (709 m) megyünk fel kéktúrázva ezen a hétvégén. Két éjszakányi szállásunk egy prémium helyen, a kéktúra útvonalán fekvő, erdőben eldugott jó minőségű 3 csillagos szálloda lesz, ahol félpanziós ellátást kapunk – gyere és fedezd fel a bakonyi vadont a Csamborgo Adventures-szel: nem csak a Világban, a Bakonyban is otthon vagyunk. #slow #green #local

Novemberi hétvége a kéktúra jegyében, nagyon jó szállással és félpanzióval, 5 pecsét megszerzése, 35 kilométer két nap alatti gyaloglással.  A túra kutyabarát.  A túra max. létszáma: 18 fő

Túravezetők: Asszonyi Evelin, Fekete Mona és Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Borzavár – Városlőd
INDULÁS IDEJE 2020. november 6-án, péntek esti tali Bakonybélben
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállás jó minőségű 3 csillagos szállodában
félpanziós (svédasztalos reggeli + vacsora) ellátás
sziapiát, csúcscsokit, túramagvakat
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre (telekocsikkal próbáljuk megoldani)
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Érkezés a Bakonyerdő közepébe

2020. november 6., péntek Indulás Budapestről (vagy bárhonnan) munka után, érkezés Bakonybélbe a délutáni, esti órákban (Budapestről a szállás 137 km, 1 óra 50 perc autóval), a telekocsikat próbáljuk összehangolni. A Bakony egyik legszebb részén fekvő kiránduló- és üdülőközpont az 1500 lakosú Bakonybél. Szent István király sógora, Boldog Günther szerzetes hatására 1018 táján bencés apátságot alapított. 1023-1030 között remeteként élt itt Szent Gellért, mielőtt csanádi püspök lett. Gellértről az a helyi legenda egyébként, hogy amikor 1023-ban Szent Gellért éppen a kunyhója felé tartott, egy szarvasborjút talált. Elvitte a házába az elárvult kisállatot, és attól kezdve ő nevelte. Néhány nap múlva egy sebzett farkas is feküdt a kunyhó előtt. Szent Gellért a farkast is beengedte és néhány hét alatt meggyógyította. A farkas soha nem bántotta a szarvast, sőt, a legenda szerint összebújva aludtak esténként. A szálláson egy nagyon finom vacsora vár minket! Ha korábban érkezel, pingpongozhatunk, biliárdozhatunk is, de van szauna meg egyebek. Szállásunk a kéktúra útvonalán fekvő, erdőben eldugott jó minőségű 3 csillagos szálloda lesz, ahol félpanziós (svédasztalos reggeli + vacsora) ellátást kapunk.
2

2. nap – Csúcson a Bakonyban: a Kőris-hegy

2020. november 7., szombat A szállodából a svédasztalos reggeli után elutazunk Borzavárba, ahonnan egy egész napos túrára indulunk. Borzavárról először a Bakony tetejére kapaszkodunk fel: a 7,5 kilométer alatt 390 méter szintet emelkedünk. Innen a Kőris-hegyről 8 kilométert ereszkedünk Bakonybélig, a pályaszállásunkig. A Bakony egyébként hat, egymástól jól elkülöníthető természetföldrajzi kistájra osztható: 1. Északi-Bakony (más néven Öreg-Bakony vagy Magas-Bakony, sőt nevezik Pápai-Bakonynak is), 2. Déli-Bakony, 3. Balaton-felvidék, 4. Tapolcai-medence, 5. Keszthelyi-hegység, 6. Pannonhalmi-hátság vagy Sokoró. A mi túraterepünk az Északi-Bakony (1) a várpalota-veszprém-devecseri törésvonaltól (a 8-as út) északra Veszprémvarsány-Gic-Pápateszér vonaláig terjed. Keletről a Móri-árok és a Mezőföld, északnyugatról a Kisalföld határolja. A táj a devecseri törésvonalból hirtelen emelkedik ki. 300 m magasan elterülő platóján kupolaszerűen ülnek a hegyek. Közülük a legmagasabb a Kőris-hegy (709 m).
3

3. nap – Bakonybél-Városlőd

2020. november 8., vasárnap Ismét egy bőséges vasárnapi reggeli, hogy legyen erőnk az előttünk álló szép szakaszhoz: 19 kilométer séta a gyönyörűséges novemberi erdőben Városlődig. A két nap alatt egyébként 5 kéktúra-pecsétet szerzünk be.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél 16846.- forintot.
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 25269 Ft-ot 2020. szeptember 6-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.