2024.december 23.
Időpont
11. nap
Időtartam

Salsa, rum, szivarok, cuba libre? Ez Kuba és sok minden más! Visszarepülünk az időben legalább 40 évet hogy átérezzük egy hazánkban már letűnt rendszert egy karibi országban, ahol ez még maga a valóság! Kuba természeti szépségei, látnivalói páratlanul egyedülállóak a világon. Lada, Zil, és UAZ robog a pálmafák árnyékában, forrón süt a trópusi napsugár, életigenlő, ám nehéz körülmények között élő emberek mosolyognak egy egészen egyedi és különleges atmoszférájú országban. Kuba befogadásához sok nyitottság szükséges, és a jól megszokott eddigi dolgaink elengedése. Gyertek, vibráljunk együtt az országgal és a zenével, fedezzük fel Kuba csodálatosabbnál csodálatosabb tájait!

Túravezető: Császár Zsóka Tervezett maximális létszám: 12 fő. Az út minimum 6 fő jelentkezésével indul.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS José Martí International Airport (HAV)
INDULÁS IDEJE 2024. december 23.
AZ ÁR TARTALMAZZA 10 éjszaka szállást reggelivel
a közlekedést Havanna reptértől reptérig, amennyiben a túraveztővel utazol ki
a lovaglást Vinalesben
sziapia, csúcscsoki
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegyet (Budapest- Havanna -Budapest)
a repülőtéri transzfert, ha nem a csoporttal érkezel vagy indulsz
a belépőket, és a fakultatív programok költségeit, a vízumdíjat (Cuba Card)
az egyéb étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Havannába

2024. decmber 23., hétfő Indulás Kubába: a túravezető a Turkish Airlines esti járatával 20:10-kor indul Isztambulba,  ahonnan hajnali 1:55-kor indul tovább a Turkish Airlines  járata, Havannába 24-én reggel 7:15-kor érkezik a gép.

1

1. nap – Havannai városnézés

2024. december 24. kedd A reggeli érkezést, rövid pihenést követően elindulunk Havanna felfedezésére. A főváros központjában a washingtoni kapitóliumhoz nagyon hosonlító épület helyezkedik el, innen a szélrózsa különböző irányaiban találjuk Havanna legszebb nevezetességeit. A zegzugos utcákat, és azok izgalmas látnivalóit, történelmi nevezetességeket, a híres szivargyárat, és a helyi ízeket egész napos városnézés keretén belül vesszük górcső alá. Fakultatív programként lehetőség nyílik 40-50 éves oldtimerek üléseiről megnézni a főváros látványosságait. Szállás: Havanna.

2

2. nap – Vinales, kúpkarsztok, dohányföldek

2024. december 25., szerda Elutazunk Vinales-ba, a világ talán legismertebb szivarjának, a kubai szivar alapanyagaiul szolgáló dohányföldek közelébe. A csodálatos kilátásról a trópusi kúpkarsztok és zöldellő erdők impozáns látványa gondoskodik. Indián barlangok, csodás kilátóhelyek várnak bennünket délután, ha marad időnk bekukkantunk a botanikus kertbe is. Az éjszakát Vinales-ben töltjük.

3

3. nap – Vinales, lovaglás a trópusokon

2024. december  26., csütörtök Délelőtt lóra szállunk, ellátogatunk egy kávé és egy dohányültetvényre.  Megsimerkedünk a dohánytermesztés és a szivarkészítés fortélyaival. Szivarfüsttől átitatott ruháinkat ki kell szellőztetni, hogy este már egy zenés-táncos helyen pihenjük ki magunkat. szállás: Vinales

4

4. nap – Cayo Jutias

2024. december 27., péntek Cayo Jutias tengerpartjára autózunk ki, snorkelezés, pihenés. Szállás: Vinales.

5

5. nap – Disznó-öböl

2024. december 28., szombat Az egész napunk utazással és érdekesebbnél érdekesebb látnivalók megfigyelésével és élmények átélésével telik. Megállunk egy krokodilfarmon,  ahol biztonságos távolságból láthatunk néhány méretes példányt. Valamint megismerkedünk az indiánok életével egy indián faluban. Szállás: Playa Larga.

6

6. nap – Cienfuegos, Trinidad

2024. december 29., vasárnap Tovább haladunk Cienfuegos irányába, ahonnan a városnézés után 1 órányi autóúttal jutunk el Trinidadba. A szállás elfoglalása után bejárjuk a várost. Szállás Trinidad
7

7. nap – Trinidad és környéke

2024. december 30., hétfő A városi séta, kávézás mellett megnézünk egy szép kis strandot, kitaxizunk Playa Ancon-ba, a beach-en koktélozunk és zárjuk a napot a naplementével. Szállás: Trinidad

8

8. nap – Varadero

2024. december 31., kedd A  sziget teljes keresztmentszetén átverekedve magunkat megérkezük Varaderoba, de előbb útba ejtjük Che Guevara mauzóleumát is. Szállás: Varadero
9

9. nap – Varadero trópusi partja

2025. január 1., szerda  Szabad programunk van, lehet lazítani, összegezni az elmúlt napok történéseit, és élvezni a forró téli napsütést és a kellemesen meleg óceán habjait. Szállás: Varadero

10

10. nap – Havanna újra

2025. január 2., csütörötök Utazunk Havannába, ahol eltöltünk még egy napot és egy éjszakát.

11

11. nap – Hazaindulás

2025. január 3., péntek A túravezető 08:40-kor indul a Turkish Airlines TK195-ös járatával Caracas-on és Isztambulon keresztül Budapestre.  (Éjszaka a repülőn) .
12

12. nap – Hazaérkezés

2024. január 4., szombat Gépünk  12:50-kor landol  Budapesten.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    696.- eurót vagy ennek megfelelő forintot!
  3. Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – Havanna – Budapest útvonalon!
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 1044 eurót 2023. október 23-ig. Kártyás fizetés nem lehetséges!!

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.