2021. október 30.
Időpont
1 nap
Időtartam

Csodálhatjuk az őszi színekben pompázó tájat és az elénk táruló Dunát a Szentendrei-szigettel és a túlparton magasodó Börzsöny és Cserhát vonulataival. A túrát a Kis-Bükk-tető felé kitérve Tahin fejezzük be. A túra során a helytörténet mellett a gombák világával is megismerkedtet benneteket Zsófi, a túravezető. 

A túra max. létszáma: 12 fő

Túravezető: Marosfalvi Zsófi 

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Leányfalu
INDULÁS IDEJE 2021. október 30., szombat
AZ ÁR TARTALMAZZA csúcscsokit
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Leányfalu - Vörös-kő - Tahi

2021. október 30-án (szombat) Leányfaluról indulva meghódítjuk a Vörös-kőn található egykori Felszabadulási emlékművet, ahonnan egyszerre csodálhatjuk az őszi színekben pompázó tájat és az elénk táruló Dunát a Szentendrei-szigettel és a túlparton magasodó Börzsöny és Cserhát vonulataival. A túrát a Kis-Bükk-tető felé kitérve Tahin fejezzük be, ahonnan pár perces buszúttal visszaérkezünk a kocsikhoz. A túra során a helytörténet mellett a gombák világával is megismerkedünk.
A kocsikhoz visszaérve igény esetén lesétálunk a Duna-partra is.

A túra hossza: 12 km (szintemelkedés kb. 450 m)
Találkozó: 9:30-kor Leányfalun, a Pócsmegyeri-révnél található Coop előtt. A túra kezdő- és végpontja is megközelíthető tömegközlekedéssel, de mindenképpen megpróbáljuk a telekocsikat összeszervezni.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    2700.- forintot

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

A túrát Marosfalvi Zsófi vezeti.

Zsófi az Alpokalja szülötte, meghatározó élmény volt számára nagyszülei határmenti, erdőszéli kis háza Bozsokon, ott vált örök szerelemmé a túrázás, a gombászás és a természet szeretete. A gimnázium biológia tagozatáról egyenes út vezetett Gödöllőre, ahol elvégezte a környezetgazdálkodási-agrármérnök szak természetvédelem és tájökológia szakirányát. Az egyetemi évek alatt kezdett el érdeklődni a környezeti nevelés iránt, lelkes önkéntesként szervezett gyerekprogramokat és táborokat. Ez a szenvedélye azóta is tart, immár saját cégen keresztül valósítja meg ötleteit és szervez táborokat gyerekeknek. Zsófi az erdőben, hegyek között érzi a legjobban magát, legyen szó szervezett túráról vagy sátrazós kalandról, a lényeg az úton levés. Ha nem túrázik, akkor kenuval hódítja meg a hazai vizeket, gombát gyűjt és komfortosan érzi magát a hazai és európai via ferrátákon is.