2019. május 17.
Időpont
3 nap
Időtartam

Háromnapos májusi portya a Délvidék legszebb helyeire: Nándorfehérvár vára, Galambóc vára az Al-Dunánál és a Pétervárad Újvidéknél, túra a Vaskapu és a Kazán-szoros legszebb titkos szikláira, de megnézzük azt a helyet is, ahol a Duna és a Tisza összefolyik.
Háromnapos délvidéki kiruccanás.

Túravezető: Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest (BUD)
INDULÁS IDEJE 2019. május 17., pénteken 10:00-10.30 között találkozunk Szerbiában az OMV Beška nevű autópálya melletti benzinkútnál (Pestről ide kb. 4 órás az út)
AZ ÁR TARTALMAZZA három éjszaka szállást 3 reggelivel (háromcsillagos vidéki kis villában)
két este helyi vacsorát
szervezés
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az autózást (telekocsikkal)
belépőjegyeket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap –Indulás, Duna-Tisza összefolyás

2019. május 17-én, pénteken elindultok Budapestről Szerbia irányába. A túravezetővel délelőtt 10.00-10.30 között találkoztok Szerbiában az OMV Beška nevű autópálya melletti benzinkútnál (Pestről ide kb. 4 órás az út). Innen Európa második leghosszabb folyója, a Duna partjához sietünk. Mégpedig oda, ahol a széles folyamba ömlik bele a Tisza, Közép-Európa legfontosabb folyóinak egyike. A Kárpát-medencei nagy katlan fenekének számító délvidéki, vajdasági tájon megnézünk egy várromot is, vízállástól függően esetleg csónakázunk egyet, majd Belgrádon át szállásunkra utazunk, mely egy Duna melletti fenyőliget kis villájában van. Szállás Galambóc
2

2. nap – Vaskapu - Kazán-szoros túra

2019. május 18., szombat A villában elfogyasztott reggeli után az egész napot kirándulással, túrázással töltjük. A Kárpátok hegyvidékét a Balkán-hegységtől a Duna felsőszakasz-jellegű, fantasztikus áttöréses völgyszakasza választja el. Az Al-Dunának is nevezett folyószakasz legszebb, legizgalmasabb része a Kazán-szoros, itt mászunk meg szépséges mészkősziklákat a szerbiai oldalon, melyet Djerdap (Gyerdáp) néven nemzeti parkká nyilvánítottak. Galambóc (szerbül Golubac) vára a délvidéki, az al-dunai várak közül talán a legjobb állapotban megmaradt, de mindenképpen a legmonumentálisabb erődítmény. Szépségét és különlegességét fokozza, hogy a vár falai az egyik oldalon a Dunába nyúlnak. Szállás Galambóc vacsorával a villában
3

3. nap – Galambóc vára

2019. május 19., vasárnap Újabb reggeli után Belgrád felé vesszük az irányt. Szerbia fővárosa, a másfél millió lakosú Belgrád a magyar történelemkönyvekben Nándorfehérvár néven szerepel. A hely Hunyadi János 1456-os győzelméről ismert és arról, hogy e fényes győzelemnek köszönhetjük a déli harangszót. Itt teszünk egy várnéző sétát. Hazaúton, ha időnk úgy engedi, az Újvidék melletti Pétervárad várát is megnézzük. Érkezés az esti órákban Budapestre. (választható alternatíva: Fruska Gora hegységben kis túra)

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    18000.- forintot
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 39 000 Ft-ot 2019. február 26-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.