2022. július 27.
Időpont
5 nap
Időtartam

Medveles és szekerezés, túra a Keleti-Kárpátok ikonikus szép hegyére, az Egyes-kőre, ellátogatunk a Gyimesekbe, ott is túrázunk a Széphavasra, de nem maradhat ki a híres Szent Anna-tó és Mohos sem, no meg a torjai Büdösbarlang sem. Útközben Tordai sóbánya, korondi kerámia, és mindehhez egy helyi születésű túravezető – gyere és fedezd fel Csíkországot, Székelyföld keleti végeit: a Csamborgo Adventures számára a túrát a Zsókaland dolgozta ki.

Túravezető: Császár Zsóka A túra maximális létszáma 16 fő (minimum 5 fő jelentkezése esetén indul)

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest/Eger
INDULÁS IDEJE 2022. július 27., szerda
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás panzióban
4 bőséges reggeli, kávéval
4 vacsorát (háromfogásos)
sziapia, medveles, csúcscsoki
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást (telekocsikat szeretnénk szervezni)
az esetleges sütögetést, micsezést és szekerezést
egyéb belépőjegyeket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap – Odaút, Tordai sóbánya

2022. július 27., szerda. Ez a nap az utazás napja. Szerencsénkre utunkba esik a Tordai Sóbánya, ahol sok-sok lépcsőn áttrappolva felfrissítjük az utazás alatt esetlegesen megmacskásodott végtagjainkat. A galériákon, tárnákon végighaladva futurisztikus világba csöppenünk, ahol a bánya mélyén feketén csillogó csónakázó tó és óriáskerék vár ránk. A modern berendezés szépen ellensúlyozza a nehéz munkát bizonyító csákány nyomát és az évszázadok során megkövesedett bányászlépcsőt. Estére érkezünk a szállásunkra, ahol házias vacsorával várnak minket. Vacsora után pálinka, séta a faluba, ismerkedés jöhet szóba.


.

1

1. nap – Egyes-kő túra

2022. július 28., csütörtök Egész napos túra fent a Egyes-kő szikla alatt szalonna/kolbász sütögetés jó idő esetén. Reggel időben elfogyasztjuk a reggelinket, majd rögtön útnak indulunk, hogy egy csodás egész napos túrában leljük meg a napi örömeinket. Az ösvényünk öreg fenyők között vezet, gyökérzetük lesz a lépcsőnk a folyamatos emelkedőt így segítve. Ha szép időnk lesz, akkor sütögetünk valamit, ha nem lesz szép időnk, akkor szendvicset eszegetünk, amint felértünk. Az Egyes-kő sziklája alatt pihenünk egy kicsit, aztán tovább indulunk az Öcsém tetőre vagy a Nagyhagymásra. Kiadós vacsorára érünk haza.

2

2. nap – Széphavas, Gyimesek

2022. július 29., péntek Könnyű túra a Csíki havasok tetején: Pogány-havas, Széphavas érintésével. A gyimesek vidéke sajátos és különleges ezen a környéken. Ezt az egyediséget igyekszünk minden szempontból a lehető legjobban megközelíteni. Pont emiatt a délelőtti órákban (közvetlenül reggeli után, természetesen 😉 ) a Csíki havasok tetőit vesszük talpunk alá, könnyű, szinte emelkedő nélküli könnyed sétát ejtve. Ez azért is lesz nagyon klassz, mert jobbra-balra csodás kilátásban lesz részünk végig. A Széphavasi kápolnáig megyünk, hogy a délutáni program is beleférjen. Szekérre ülünk vagy lovaskocsira, ha affektálni akarunk és megnézzük lentről azt, amit fentről már láttunk.


.

3

3. nap – Recharge és Chill a vulkáni erők segítségével

2022. július 30., szombat Székelyföldi túránk utolsó napjára hagytam a feltöltődés lehetőségét, hogy a fantasztikus vulkáni erők, mesés legendás helyek és a vadon legtisztább atmoszférájával telten induljunk haza. Ellátogatunk a torjai Büdösbarlanghoz, megtapasztaljuk a kén hatását, aztán sétálunk a Mohosban, majd a Szent Anna tónál gyönyörködünk kicsit. Napnyugta előtt 2 órával lebattyogunk a medveleshez és megnézzük a medvék játékát, ami valószínűleg falatozásból és fetrengésből áll majd, de lenyűgöző a Kárpátok királyát látni ilyen meghitt, intim pillanatokban. Késő estére érünk haza.

4

4. nap – Hazaút, Korond

2022. július 31., vasárnap Szerény tapasztalatom szerint, a csapat ilyenkor alig várja, hogy hazaérjen, ezért erre a napra külön programot nem terveztem. Ám, ha kalandos kedvű csapat verődik össze, semmi jónak elrontója nem vagyok. 😉 A korondi bevásárlást nem hagyjuk ki, csak abban az esetben, ha már kész gyűjteményünk van otthon festett agyagedényekből és fonott kosarakból. 🙂

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    39440.- forintot
  3. Konzultálj a túravezetőkkel.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 59160 Ft-ot 2022. május 27-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

Az út  túravezetője: Császár Zsóka (Zsóka)
Zsóka Székelyföld, azon belül is a Hargita megyei Madéfalva szülöttjeként az erdők, mezők szerelmese. Kalandos úton került Egerbe, ahol természetesen turizmust tanult, amit Lisszabonban és Budapesten továbbfejlesztett. Az utazások mellett a szülőföldje, a lovaglás, a tánc és maga az élet is a hobbija, a főzés sem áll tőle távol, mindenek mellett a zakuszka és a vinette nagymestere is, ehhez persze nem könnyű hozzájutni, de elmeséli neked a saját receptjét. Szeret vendégül látni és szereti az embereket, így adott volt, hogy szeretett szülőföldjét, a Csíki havasok világát megismertesse mindenkivel, aki csak az útjába kerül. Évek óta túravezet már csoportokat Zsókaland néven medvelesre, kutyaszánozásra, sajtkészítő műhelybe. A túrázás mellett az utóbbi időben a női energiák és a coaching került tevékenységének fókuszába.