2020. május 30.
Időpont
3 nap
Időtartam

Fedezzük fel a piros szív jelzést követve Délvidék (Vajdaság) rejtett kincsét, melyet közelsége ellenére sok magyar kiránduló és túrázó sem ismer. Nevezzük bár Álmos-hegynek (Mons Almus), Köles-hegynek, Tarcal-hegységnek vagy Fruška Gorának (szerbül Фрушка Гора), ez a kis hegység szép lezárása a Kárpát-medence Alföldjének dél felől. Ezen kívül több délvidéki várost, Újvidéket, Péterváradot, Karlócát – Horvátországban pedig Eszéket és Vukovárt is felfedezzük.

Túravezetők: Fekete Mónika, Barna Béla, Asszonyi Evelin és Rúfusz – 0 nap szabadság szükséges! 

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Újvidéken találkozunk
INDULÁS IDEJE 2020. május 30., szombat, reggeli órákban
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállás 2-3 ágyas szobákban
1 délvidéki szerb vacsorát
belépőt a Fruska Gora Nemzeti Parkba
szervezést
és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást (telekocsis rendszerben, de igény szerint szervezünk kisbuszt is)
egyéb belépőjegyeket
a további étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Újvidék és a péterváradi vár

2020. május 30., szombat Indulás Budapestről a hajnali/reggeli órákban. Az induláshoz vegyük figyelembe, hogy a szerbiai Újvidék 300 kilométerre fekszik Budapesttől, végig autópályán elérhető, de van közben egy határ. A találkozó helyszínét és pontos idejét majd e-mailben küldjük. A délután folyamán a Bácska legdélibb pontján, a Duna bal partján fekvő, 180 ezer lakosú Újvidéket (latinul Neoplanta, szerbül Novi Sad), majd a Duna túloldali, már szerémségi dombhátán magasodó péterváradi várat fedezzük fel. (Pétervárad részletes leírásáért kattints ide). A várnézés után indulunk a 13 kilométerre lévő szállásunkra. Mindkét éjszakát Cserög (Čerević – Черевић) faluban, egy hangulatos Dunához közeli vendégházban töltjük.  
2

2. nap – Túra a szív jelzésen a Fruška Gorában és Karlóca

2020. május 31., pünkösd vasárnap, A Vajdaság egyetlen nemzeti parkja a 25525 hektár területű Fruška Gora Nemzeti Park (Национални парк Фрушка гора), melyet 1960-ban hoztak létre. A hegység egyik sajátossága az illír gyertyános-tölgyes, melyre a mediterrán flóraelemek jelenléte jellemző. A hegység nyugat-keleti hosszúsága egyébként mintegy 80 km, szélessége mindössze 15 kilométer. Legmagasabb pontja a Vörös-bérc, azaz a Crevni Čot (539 m). Nem csak a magasság számít azonban: ha a Fruška Gorát választjuk túracélul, egy nagyon különleges és egyedi hangulatú, erdő borította délvidéki középhegységben túrázhatunk, ahol az erdők között rengeteg ortodox kolostor is megbúvik, de érintjük a közelmúltbeli titói Jugoszlávia partizán-emlékművét, sőt az 1999-es NATO-bombázások nyomaival is találkozhatunk, úgy, hogy mindehhez rengeteg magyar művelődéstörténeti emlék kapcsolódik. (A hegység részletes leírásáért kattints ide).
3

3. nap – Horvátország: Vukovár és Eszék

2020. június 1., pünkösd hétfő A Duna melletti szállásunkról, Szerbiából átmegyünk Horvátországba, ahol újabb érdekes kisvárosokat ismertetnek meg velünk túravezetőink (akik öt évet Szegeden élve otthonosan mozogtak még a délszláv háború alatt is ezen a tájon). Vukovár és Eszék után a kora délutáni órákban elindulunk hazafelé.

Jelentkezés menete:

  • Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
    A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    11600.- forintot
  •    Velünk konzultálj, hogy mivel jönnél, van e saját kocsid, stb.
  • A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 17400 Ft-ot 2020. március 30-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.