2024. szeptember 19.
Időpont
4 nap
Időtartam

A Triglav Nemzeti Park Szlovénia egyetlen, azonban számtalan szebbnél szebb látnivalóval és lehetőséggel rendelkező nemzeti parkja. Nevét az ország legmagasabb csúcsáról kapta (2864m), területén számos 2000 méteres magasság feletti csúcs található, mely változatos természeti jelenségeknek, növény- és állatvilágnak ad otthont. Az utazás során elkalauzolunk benneteket a környék legszebb vízeséseihez és kanyonjaihoz, valamint megnézzük a gyönyörű panorámát két hágóról. Megcsodáljuk a Zlatorogok őshazájának számító Kranjska Gora meseszép környékét és az extrém sportok szerelmesei által méltán kedvelt Soca folyó völgyét. Körülnézünk a Slemenova Spica meseszép fennsíkjáról, felkirándulunk a Krnsko-tóhoz, kinézünk a Mangart tetejéről, illetve akinek kedve tartja, kipróbálhatja magát raffting, canyoning, vadvízi kajak vagy zipline túrákon.

Túravezető:  Moskovits Gergő  Tervezett maximális létszám: 11 fő +  túravezető, az út min. 5 fő jelentkezésével indul.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Kranjska Gora
INDULÁS IDEJE 2024. szeptember 19.
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállást
3 reggelit
sziapiát, csúcscsokit
szervezést
magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást, a parkolásokat, benzint, a telekocsik szervezésében segítünk
egyágyas felár: 200.- EUR
belépőket, az extrém sportok költségeit
egyéb étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Utazás, Pericnik és Martuljski vízesések, Jasna-tó

2024. szeptember 19., csütörtök Találkozás Budapesten 8:30-kor, majd indulás 9:00-kor a varázslatos Kranjska Gorába, várható érkezés 18:00 körül. Útközben megállunk és megcsodáljuk a térség két nevezetességét, a Pericnik és Martuljski vízeséseket. Az estét a lélegzetelállító hegyek közt megbúvó Jasna-tó kristálytisza vize mellett töltjük, ahol az autentikus vacsora mellett kipróbálhatjuk Szlovénia leghíresebb desszertjét, a prekmurska gibnicát. Szállás: Kranjska Gora.

2

2. nap – Túra a Slemenova Spica fennsíkjára

2024. szeptember 20.,  péntek  Reggeli után megcélozzuk a Vrisic-hágó 50 hajtűkanyarját. A nyeregben leparkolunk, majd elkirándulunk a lélegzetelállító panorámával és hatalmas sziklafalakkal rendelkező Slemenova Spica fennsíkjára. A túra nem nehéz, azonban nem is túlzottan rövid, összesen kb. 4 óra alatt teljesíthető. Az autókhoz visszaérve folytatjuk utunkat Bovec, a szlovén extémsportok mekkája felé. Útközben megnézzük a Soca folyó forrását képző barlangot, Trenta gyönyörű faluját és a Soca folyó két meseszép kanyonját. Szállás: Bovec

3

3. nap – Túra a Krnsko-tóhoz

2024. szeptember 21.,  szombat Egésznapos túra a gyönyörű Krn-hegyen, cél a szigorúan védett állat és növényfajoknak otthont adó Krnsko-tó és partja. Útközben megállunk és megcsodáljuk a Lepena-völgyben található Sunik – vízeséseket. A túra hossza kb. 7 óra, kiegészülve a fent töltött idővel. Akik nem készültek szendviccsel, azoknak a gleccsertó partján található turistaházban lehetőségük van helyi ételek, italok kipróbálására. Szállás: Bovec

4

4. nap – Soca-völgy panoráma kirándulás, vízesésles, Predil-tó

2024. szeptember 22., vasárnap Délelőtt opcionális rafting, canyoning, kajak vagy zipline túrák az adrenalinra vágyó résztvevőknek. A többiekkel megnézzük a Soca völgyének meseszép kilátását a Svinjak első dombján található erőd romjainak tetejéről, majd felkeressük a Virje és Boka- vízeséseket. Délután útnak indulunk haza, a Predel-hágón átkelve elérjük és megcsodáljuk az Olaszországban található Predel-tavat. Útközben minden irányból lőállások és erődök figyelnek minket, emléket állítva a térségben több, mint 100 évvel ezelőtt húzódó háborúknak. Innen nagyjából 6 óra alatt, várhatóan 20:00-ra érünk vissza Budapestre.


Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva, majd a visszaigazoló után utald el a részvételi díjat (395.- EURO vagy ennek megfelelő HUF)!

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.