2023. április 28.
Időpont
4 nap
Időtartam

Erdészlakban töltünk három éjszakát a május elsejei hosszúhétvégén és onnan átgyalogolunk a Keleti-Bakony kéktúráján Bodajktól Zircig a tervek szerint. A ház nagyon jó helyen van, de limitált a befogadóképessége, úgyhogy 14 fő tud erre a túrára velünk tartani.  

Pecsételőfüzetedet ne hagyd otthon. A négy nap alatt egyébként 9 kéktúra-pecsétet szerzünk be. Várhatóan 59 kilométert gyalogolunk. 

Túravezető: Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Bodajk, Zirc
INDULÁS IDEJE 2023. április 28., péntek, találkozó e-mailben elküldött helyen
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállást egy erdészlakban
egy tokaszalonnás nyársalást zöldségekkel, kenyérrel és vörösborral
sziapia (welcome-drink) és csúcscsoki
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Csókakő - Fehérvárcsurgó 15,3 km

2023. április 28., péntek Reggel találkozunk Csókakőn, kávé és pecsételés után korán nekiindulunk várnézéssel. Az izgalmas vár után egy laposabb szakasz következik Bodajkig, majd ismét izgalmak, a Gaja-szurdokban túrázunk. Fehérvárcsurgón fejezzük be az aznapi szakaszunkat, innen megyünk az erdészlakba. Aki nem tudja ezt a szabadnapot kivenni, az délután/este is csatlakozhat hozzánk a szálláson.  Táv: 15,3 km, szintemelkedés mindössze 243 m, menetidő: 5-6 óra, plusz várnézés . Utazás: telekocsikkal.

2

2. nap – Fehérvárcsurgó - Kisgyón 20,6 km

2023. április 29., szombat Reggel szépen elgyalogolunk a 327 m magas Bogrács-hegyen át Bakonykútiba, majd még onnan tovább Kisgyónig. Táv: 20,6 km, szintemelkedés 540 m, menetidő: 6-8 óra.

3

3. nap – Kisgyón - Bakonynána 17,2 km

2023. április 30., vasárnap Kisgyóntól ma a Tési-fennsíkon gyalogolunk végig Bakonynánáig. Táv: 17,2 km, szintemelkedés 490 m, menetidő: 6-7 óra.

4

4. nap – Bakonynána - Zirc 10,2 km

2023. május 1., hétfő Május elsejei rövidebb túránk a Bakonynána – Zirc szakaszt tesszük meg.  Itt aki szeretne még marad kis idő délután Zircen, a Bakony fővárosában sétálni egyet, a távolabbiak hazaindulhatnak. Táv: 10,2 km, szintemelkedés 220 m, menetidő: 3-4 óra.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
    A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél velünk egyeztetve 150 eurónak megfelelő forintot 2023. február 28-ig. De természetesen euróban, angol fontban vagy USA-dollárban is tudsz utalni, ehhez vedd fel velünk a kapcsolatot.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.