2020. november 20.
Időpont
3 nap
Időtartam

Hogy-hogy nem szalonnáztál még a Szalonnai-hegységben? És túráztál már ott? Bizony ez létező hegység, és keresztülmegy rajta a kéktúra is. Szóval várjuk azt aki csak úgy túrázna, s azt is, aki pecsételne, vagy azt is aki egy hangulatos hétvégét töltene egy bódvai, tornácos parasztházban – gyere és fedezd fel a csereháti, szalonnai lankákat a Csamborgo Adventuresszel: nem csak a Világban, Szalonnán is otthon vagyunk. #slow #green #local A túra kutyabarát. Meg gyerekbarát. 
Pecsételőfüzetedet ne hagyd otthon. A túra létszáma: 18 fő.

Túravezető: dr. Szabó Zsuzsa és Asszonyi Evelin

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Bódvarákó
INDULÁS IDEJE 2020. november 20., péntek 16.00-21.00 között találkozó Bódvarákón
AZ ÁR TARTALMAZZA 2 éjszaka szállást egy tornácos parasztházban
péntek esti szalonnasütés szombati bográcsos paprikáskrumpli
sziapia (welcome-drink) és csúcscsoki
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Érkezés Bódvarákóra

2020. november 20., péntek Indulás Budapestről (vagy bárhonnan) munka után, érkezés Bódvarákóba délután-este. Bódvarákón találkozunk, egy kis tornácos parasztházban várjuk 16.00-21.00 között a távolabbi vidékről érkezőket egy jó kis szalonnasütéssel (mátraaljiaknak csurdítással, más tájegységbelieknek nyársalással). Szállás Bódvarákón (Budapestről a szállás 240 km, 2 óra 50 perc autóval), a telekocsikat próbáljuk összehangolni.
2

2. nap – Felsővadász – Irota – Rakacaszend – Tornabarakony kéktúra (19 km)

2020. november 21., szombat Felsővadászon született 1544-ben Rákóczi Zsigmond erdélyi fejedelem és itt is halt meg 1608-ban. Miután megnéztük a Rákóczi-kastélyt, Felsővadászból a Cserehát lankáin 19 kilométert gyalogolunk a hangulatos őszi tájban Rakacaszenden (Árpád-kori templom) át Tornabarakonyba. Onnan visszaautózunk szállásunkra, ahol Zsuzsa és Lini finom bográcsos paprikáskrumplit főz nekünk.
3

3. nap – Szalonnai-hegység átszelése

2020. november 22., vasárnap A Bódva folyó Perkupa és Szalonna közötti áttörésétől északkeletre, a folyó bal partján emelkedik a Szalonnai-hegység. Ezt a hegységet a Tornabarakony – Martonyi kolostorrom – Bódvarákó (13 km) szakasszal szeljük át. Fő látnivalónk itt a magyar pálos rend egykori kolostorának meglehetős épségben megmaradt romja lesz. A két nap alatt egyébként 4 kéktúra-pecsétet szerzünk be a 32 megtett kilométer alatt. A délutáni órákban érünk vissza Bódvarákóra, ahonnan hazaindulunk autóinkkal.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
    A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél 11200.- forintot
    A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 16800 Ft-ot 2020. szeptember 20-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.