2020. április 10.
Időpont
4 nap
Időtartam

Szőlődombok és festői várromok és a Duna szalagja mellett gurulunk Ausztriában, az Osztrák-Dunakanyarnak is nevezett vidéken, megnézzük Dürnstein várát, a Göttweigi Apátságot, áttekerünk Bécsen, római romvárost is nézünk, majd a fantasztikus fekvésű Hainburg városa után Dévény és Pozsony váránál ér véget tekerésünk – gyere és fedezd fel ezt a kellemes bringautat a Csamborgo Adventures-szel.

Túravezetők: Barna Béla és Fekete Mona – safety car és technikai segítség: Asszonyi Evelin és Fekete Zsolt – tervezett létszám: 20 fő. Hiányzás a munkahelyről: 0 nap (nagypéntek és húsvéthétfő)!

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest-Melk vonattal oda, Hegyeshalom-Budapest vonattal vissza
INDULÁS IDEJE 2020. április 10., péntek hajnal
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éjszaka szállás: 1 éj kastélyszállóban svédasztalos reggelivel, 1 éj modern szállodában bőséges reggelivel és 1 éj egy háromcsillagos szállóban

2 reggelit
technikai segítség, kísérőautó díja
szervezést

magyar nyelvű kerékpáros túravezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a Budapest-Melk és Hegyeshalom-Budapest vonatjegyet és a kerékpárszállítás díját (ez utóbbi kb. 10 euro osztrák területen)
az esetleges kerékpárbérlés árát, ha nem sajáttal jössz
a fel nem sorolt étkezéseket és belépőket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Wachau, az Osztrák Dunakanyar: Melk-Krems

2020. április 10., péntek Indulás Budapestről a hajnali órákban. Délelőtt megérkezés Melk vasútállomására. A melki apátság után 36 kilométer tekerés vár ránk a Duna egyik legfestőibb szakaszán, szőlődombok és várromok között élvezzük a guruló tájat és a tavaszi bringás szellőt: megnézzük Willendorfot, a híres Vénusz faluját, majd a tündéri Dürnsteinben pihenőt tartunk: macskaköves utcák, várromból kilátás és bámulás. Dürnsteinből továbbtekerünk Krems városába, ahol aznapi szakaszunk véget ér. Kremsből a nap végén még vár ránk 12 kilométer, a Dunától északra egy egyszerű kastélyszállóban alszunk, svédasztalos reggelivel. Napi táv: 36 + 12 km.
1

1. nap – Krems – Göttweig – Tulln

2020. április 11., szombat Kremsből tehetünk egy 9 kilométeres kitérőt költészet napján a Göttweigi Apátsághoz, majd folytatjuk utunkat a Duna-menti kerékpárúton. Tulln városában született Egon Schiele osztrák festő, itt van a szülőháza és múzeuma is. Tulln városában egy hotelben alszunk, kétágyas szobákban, bőséges reggelivel hozzá. Napi táv: 12 + 45 km.
2

2. nap – Tulln – Bécs - Carnuntum

2020. április 12., vasárnap Húsvétvasárnap Tullnból indulunk kényelmesreggeli után. Először Klosterneuburgban tartunk egy nagyon rövid pihenőt, hogy megnézhessük az apátságot. Ma egyébként egy kicsit nagyobb tekerés vár minket, de könnyebb terepen, és lesz benne városi biciklizés is: áttekerünk Bécs városán, majd Carnuntum, a Római Birodalom Felső-Pannonia tartományának fővárosa lesz a végcélunk. A római romok után a Marcus Aureliusról elnevezett hotelben lesz a szállásunk. Napi táv: 78 km.
3

3. nap – Carnuntum – Hainburg - Pozsony

2020. április 13., hétfő Carnuntumból Hainburg szépséges kisvárosába tekerünk, ahol felmegyünk a Braunsbergre és a várhoz is, rálátni innen már Dévény várára is. Ausztriában tizenegynéhány kilométer után átgurulunk Szlovákiába, ahol a Duna menti Pozsony koronázza meg bringázásunkat. Napi táv: 24 km.
(Pozsonyból több opció van a hazatérésre, innen is megy nemzetközi vonat a Nyugatiba, vagy az edzettebbek Pozsonyból bevállalnak még 30 kilométert, ekkor Hegyeshalomból belföldi vonatokkal juthatunk vissza Budapestre).

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    37000.- forintot
  3. Velünk konzultálj az odajutásról és hogy van-e biciklid.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 56160 Ft-ot 2020. február 10-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.

A távolság Melk és Pozsony között csupán 211 kilométer, ez négy napra leosztva nem is olyan sok ám, szintkülönbség a főútvonalban nincs, az esetleges kitérőkben van egy kevés. A csapat átlagsebessége hyggés-kényelmes 15 km/órás élménybiciklizés lesz, amit még a kezdő bringások is tudnak tartani. Ráadásul a túrát többször is megszakítjuk frissítővel (akár fröccsözéssel), kávézással, pihenővel, illetve különböző látnivalók megtekintésére, esetleges plusz kis gyalogtúrákra is lesz idő. A kerékpártúra végig kiépített bicikliúton vezet, távol az autóforgalomtól, csak egy-egy nagyon rövid szakaszon haladunk közúton az egyik szállás, illetve az apátság felkeresésekor. A kerékpárutak burkolata aszfalt, bármilyen egyszerű biciklivel teljesíthető a táv.