2020. március 12.
Időpont
5 nap
Időtartam

S bár a vik-vok szócskát már a székelyek sem nagyon használják, azért érdemes megtanulni: hepehupás, hegyes-völgyes vidéket jelöl. Ilyen hegyes-völgyes Székelyföld vidéke: felmegyünk a havas Hargitára, az Egyes-kőre, de Udvarhely kulturális látnivalóit is megnézzük ezen a hétvégén – gyere és fedezd fel Székelyföld vik-vok vidékét a Csamborgo Adventures-szel.

Túravezető: Kacsó Péter és Barna Béla A túra maximális létszáma 16 fő. Hiányzás a munkahelyről: 3 nap. A túrán végig lesz velünk helyi székelyföldi vezető is.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest Ferihegy / Marosvásárhely
INDULÁS IDEJE 2020. március 12., csütörtök 14.15
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás: 3 éj hargitai faházakban, 1 éj udvarhelyi belvárosi motelben
utazást 5 napon át mikrobusszal a marosvásárhelyi reptértől reptérig a traktoros utazást Ivóból a Hargitáraa helyi székelyföldi idegenvezető díját

szervezést és magyar nyelvű túravezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a nemzetközi repülőjegy árát (ez 2019 októberében 19000.- forint volt oda-vissza)
egyéb belépőjegyeket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Repülés Marosvásárhelyre

2020. március 12., csütörtök. Találkozó Ferihegyen: 12.15-kor. Indulás Budapest Ferihegyről (BUD Budapest) a WizzAir W62485-ös számú járatával 14.15-kor, mely helyi idő szerint 16.15-kor landol Marosvásárhely (TGM) repterén. Ott vár ránk mikrobuszunk, amivel a 90 kilométerre lévő Székelyudvarhelyre utazunk. Útközben megállunk Tamási Áron sírjánál Farkaslakán. Este szállás egy udvarhelyi belvárosi motel kétágyas szobáiban.
1

1. nap –Székelyföld szíve: Udvarhely, Szejke, Farkaslaka és Ivó

2020. március 13., péntek. A szépséges, 477 méter magasan fekvő „székely anyaváros”, Székelyudvarhely rengeteg művelődéstörténeti látnivalóval bír. Megnézzük a belváros látnivalóit, és teszünk egy bennfentes látogatást a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnáziumban is. Ezt követően kimegyünk Szejkefürdőre. A petróleumos borvizéről is híres kis üdülőtelep a Szejke-patak vagy Sós-patak kies völgyében búvik meg. Szejkefürdő neve mindörökre összeforrt Orbán Balázs (1829-1890) nevével, akit itt temettek el: sírjához a Borvízoldalban elhelyezett székelykapu-sor vezet. Szejke után az Udvarhelytől 25 kilométerre fekvő Ivó szórványtelepülésre utazunk, ahol egymás után 3 éjszakát töltünk. Szállás: erdőszéli, hargitai 3 személyes faházakban Ivóban.
2

2. nap – Székelyföld teteje: a Madarasi Hargita (1800 m)

2020. március 14., szombat E szó, Hargita, jelkép is egyben, jelképe az erdélyi magyarságnak. A Hargita a székelyek „szent hegye”, a magyar turizmus egyik „kultikus hegysége”, mely számos magyar irodalmi mű (Ábel a rengetegben, stb.) legendás színhelyéül szolgál. És ki ne hallotta volna már a „Hargitai fenyveserdő aljába” kezdetű dalt, mely mű ugyan, de azért magunkban dúdolhatjuk, amikor felgyaloglunk Székelyföld legmagasabb csúcsára, az 1800 méter magas Madarasi Hargitára. Szállás: erdőszéli, hargitai 3 személyes faházakban Ivóban.
3

3. nap – Túra az Egyes-kőre és az Öcsém-tetőre

2020. március 15., vasárnap A Hagymás-hegység (Munții Hășmaș) két szép csúcsa, a világszép Egyes-kő (1608 m) s az Öcsém-tető (1706 m) lesz mai téli túránk helyszíne. Szállás: erdőszéli, hargitai 3 személyes faházakban Ivóban.
4

4. nap – Hazarepülés Budapestre

2020. március 16., hétfő Ivóból a délelőtt folyamán elindulunk a reptérre, útközben megállunk Szovátán a Medve-tónál s a sószikláknál egy rövid nézelődésre: 14.45-re kell kinn lennünk, 16:45-kor indul a W62486-os járatszámú gépünk Marosvásárhelyről (TGM) és az időeltolódás miatt ugyanakkor landol Budapesten.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    32960.- forintot
  3. Konzultálj a túravezetőkkel.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 49440 Ft-ot 2020. január 12-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.