2020. július 1.
Időpont
5 nap
Időtartam

Italia mia – Itália történelmének fontos, érdekes és különleges városait (Duino, Ferrara, Modena, Bologna, Orvieto, Pitigliano) keressük fel buszos körutazásunk során. A városok mellett két tenger partját is érintjük: az Adriai-tengerét, illetve hajózunk a Ligur-tengeren, sétálunk kicsit a Trieszti-karszton, illetve a fantasztikus Cinque Terre tájékán. És nem hagyhatjuk ki a festői Toszkánát sem, fürdünk hőforrásban és tengerparton is.

Túravezető: Barna Béla és Fodor Beáta

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Eger, Budapest
INDULÁS IDEJE 2020. július 1., 4.00 Eger, dr. Nagy János utca
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállást (3 éj ***csillagos hotelekben és 1 éj mobilházban)
üdülőhelyi díjakat2 reggeli
az utazást kényelmes autóbusszal Egertől Egerig
szervezést és magyar nyelvű túravezetéstUtasbiztosítás
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA belépőjegyeket (ezekről majd küldünk tájékoztató e-mailt)

+45 eurót készpénzben a buszon szedünk

 

Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, Duino

2020. július 1., szerda Indulás hajnali 4.00-kor Egerből, ahonnan budapesti megállással 730 kilométernyi (Szlovénián át tartó) buszozás után érkezünk meg a déli, kora délutáni órákban első városunkhoz, Duinóba. Duino mesés hely: tengerbe szakadó sziklák és a tenger fölé büszkén magasodó vár is van itt, de ez még mind semmi: van itt egy fantasztikus panorámájú túraút, a Rilke-ösvény. Ugyanis a vár leghíresebb vendége a német nyelvű szimbolista költészet talán legnagyobb költője, Rainer Maria Rilke volt, aki itt írta a híres Duinói elégiáit. Az ösvény végigjárása és a vár megtekintését követően folytatjuk utunkat Ferrara környékére. Szállásunk Ferrarában, egy háromcsillagos szálloda 2-3 ágyas szobáiban lesz, reggelivel.
1

1. nap – Ferrara, Bologna, Orvieto

2020. július 2., csütörtök Reggeli után a Pó asszonyaként emlegetett Ferrara városában sétálunk, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család vára (Castello Estenze) áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Érdekes és fontos egri vonatkozás, hogy az egri várban a Hippolit-kapu a vár egykori uráról, Estei Hippolit (Ippolito d’ Este) püspökről kapta a nevét. Hippolit egyébként Mátyás király második feleségének, Beatrixnek volt a rokona. Püspökségének 22 éve alatt azonban mindössze kétszer (!), 1508-ban és 1517-ben „látogatott” el Egerbe, egyébként az itáliai Modenában és Ferrarában lakott. Ferrarából átmegyünk Emilia-Romagna tartomány székhelyére, a híres tésztája miatt „kövér városnak” (La Grassa) is csúfolt Bolognába, ott töltjük a délután egy részét. Itt működik Európa legrégibb egyeteme! A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun-kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Sétánk során látjuk a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat, melyek Bologna nevezetességei. Bolognából a délutáni esti órákban egy hosszabb (268 km, bő 3 órás) buszozással Orvieto fantasztikus városába utazunk. Szállásunk Orvietoban, egy 3 csillagos szállodában lesz 2-3 áágyas szobákban, kontinentális reggelivel.
2

2. nap – Saturnia, Pitigliano

2020. július 3., péntek Orvietóban megreggelizünk, majd egy pillantást vetünk a méltóságteljes székesegyházra, Olaszország egyik legszebb gótikus épületére. Innen alig 50 km (egy órás buszút) Dél-Toszkána legszebb városa: a festői szépségű toszkán Pitigliano egy sziklafalra épült. Az egykor itt élt zsidó kisebbség miatt Kis-Jeruzsálemnek is nevezett városka valódi gyöngyszem. A tufa városának is nevezett Pitiglianót is Olaszország legszebb települései között tartják számon (I borghi piú belli d’Italia). Az etruszk alapú Pitigliano igazi építészeti látványosság: a tufába rengeteg kis barlangot, alagutat is vájtak, melyeket többek között olívaolaj és bor tárolására használtak. A közel fél évezreden keresztül jelen lévő zsidó közösség is sok látnivalót hagyott maga után: a város szívében megtekinthető a Ghetto: ha lesz időnk, ellátogatunk a zsinagógába és a Zsidó Múzeumba is. Pitigliano több középkori és reneszánsz műemlékkel is büszkélkedik. Leghíresebb a főtere, a Piazza della Repubblica, ahol egy hét folyócsöves szökőkút is van. A Medici család által építtetett Medici vízvezeték a maga korának építészeti remekműve. A városnézést követően Saturnia mésztufa csodáihoz látogatunk el: egy-két órát fürdünk a termálfürdő lépcsős területén. Innen egy közel 3 órás buszúttal észak felé tartunk. Szállásunk Montopoli in Val dʼArnóban, egy Holiday Village 2-4 személyes superior mobilházaiban lesz, ellátás nélkül.
3

3. nap – Cinque Terre

2020. július 4., szombat Szállásunktól egy rövid kis órányi útra van La Spezia. Elérjük a Ligur-tenger vidékét: a Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso) és az őket övező tengerpart egysége. Évente több százezer ember keresi fel az UNESCO világörökségi listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidékét. Terveink szerint La Speziaból fogunk egyet hajózni Monterossoba, ott sétálunk, pihenünk a tengerparton (esetleg rövid fürdés) majd Monterossoból vonattal utazunk vissza buszunkhoz La Speziaba. Folytatjuk utunkat Modena környéki háromcsillagos szállodánkhoz, ahol 2-3 ágyas szobákban lesz elhelyezés.
4

4. nap – Modena és hazaút

2020. július 5., vasárnap Délelőtt először Modenaba, a zene városába megyünk, itt született és itt élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazza Grandén a világörökség része. Megtekintjük a monumentális nagyhercegi palotát is. A délután folyamán megkezdjük hazautunkat Eger felé, érkezés az esti órákban.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    43600.- forintot
  3. Figyelem, jelentkezhetsz Fodor Beáta tanárnőnél is!
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 65 400 Ft-ot 2020. május 1-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.