2019. augusztus 18.
Időpont
3 nap
Időtartam

A csámborgók két kedvenc túráját időzítettük az augusztusi ünnepre: az egyik egy Alacsony-Tátra gerinctúra, a másik pedig a Bélai-Tátra keresztezés. Mindkettő a nyár két legszebb túrája címkét kapja majd szerintünk ha hazaérkezel, de emellett megnézzük az új lombkorona ösvényt Zárban, illetve kultúrprogramként a kevéssé ismert Liptóújvár várát keressük fel.

Túravezető: Asszonyi Evelin és Fekete Mona – Maximális létszám: 18 fő. Nulla nap szabadság szükséges. Az augusztus 20-a a Tátrában főszezon, jelentkezz mielőbb, hogy legyen helyed.

 

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest, Eger
INDULÁS IDEJE 2019. augusztus 18., a reggeli órákban, pontosat majd a tájékoztató levélben.
AZ ÁR TARTALMAZZA két éjszaka szállás egy jó panzióban
két mesés reggelikét meleg vacsoraa kabinos felvonó árát a Chopokra

szervezést és magyar nyelvű túravezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást (telekocsikkal és/vagy kisbusszal tervezzük)
a lombkorona-tanösvény belépőt (felnőtt: 9 €, felvonó a Lombkorona tanösvényhez: 11 €)
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap –Túra a Chopok-Gyömbér gerincen

2019. augusztus 18-án, vasárnap Egerből és Budapestről indulunk kora reggel telekocsikkal és kisbusszal, majd az Alacsony-Tátra legszebb részéig meg sem állunk. Felvonóval felmegyünk az Alacsony Tátra második legmagasabb csúcsa, a 2023,6 méter magas, gránittömbökből álló Chopokra, onnan egy fantasztikus kilátású ösvényen pedig a hegység tetejére, a 2043,4 méter magas Gyömbérre (Ďumbier) túrázunk; egy 1576-os oklevél „Hideghavas” néven emlegeti a hegyet. A Gyömbér gránitcsúcsáról fantasztikus a kilátás Közép- és Észak-Szlovákia minden hegyére, látszik innen az egész Liptói-havasok, a Magas-Tátra, sőt jó időben a távolban a Mátra és a Bükk is felsejlik óvatosan! Alacsony-Tátra gerinctúránkat követően továbbutazunk szállásunkra, egy zári panzióba, ahol már meleg vacsorával várják a csapatunkat.
2

2. nap – Bélai-Tátra keresztezés

A Magas-Tátra árnyékában kevesen ismerik a Bélai-Tátrát, vagy a Bélai-havasokat. Pedig a híres testvérétől teljesen elkülönül eltérő földtani szerkezete, s az ebből adódó domborzati képe okán is. De pont ezen szerkezete miatt szépsége is páratlan, Mona kedvenc túrái közé tartozik tájképileg. Ráadásul ez a terület évtizedekig le volt zárva, ma is csak egyetlen túraösvény vezet át a Bélai-Tátrán. Reggeli után rögtön elindulunk egész napos túránkra, hogy felfedezzük ezt a hegységet. Az egész napos túra után ismét csak közös vacsora zári panziónkban.
3

3. nap – Lombkorona-tanösvény és Liptóújvár

A két kemény túranap, s a panzióban elköltött reggelink után ma könnyedebb napot iktattunk be: egyrészt megnézzük a nemrégen átadott Lombkorona-tanösvényt a Zár mellett található Bachleda-völgyben (szállásunk közvetlen közelében). Ehhez hasonlót még nem nagyon építettek Szlovákiában: a fából épített turistaút a fák lombkoronái felett 24 méter magasan kanyarog. A turistaút legérdekesebb pontja a fatorony, ahonnan egészen lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre. Innen a kis váráról híres ősi városka, Liptóújvárba (Liptovsky Hrádok) a Liptói-havasok lejtőiről alázuhanó, bővizű Béla (Belá) és a Vág folyók összefolyásánál 637 méter magasan települt városba utazunk. A település legjelentősebb és leghangulatosabb látnivalója a vár, melyet 1262-ben említenek először „castro Lippo” néven. A hangulatos vár megtekintse után feltöltjük liptói sajt és túrókészletünket, majd elindulunk haza.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    20000.- forintot
  3. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 25700 Ft-ot 2019. július 18-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.