2023. október 13.
Időpont
3 nap
Időtartam

A Kab-hegy a Déli-Bakony legmagasabb hegye, Úrkút és Nagyvázsony között helyezkedik el, tengerszint feletti magassága 600 méter. Ezt is felkeressük ezen a szép októberi hétvégén, melyen 25 kilométert gyalogolunk a kéktúra mentén is, Városlődtől-Nagyvázsonyig, a Kinizsik nyomában. A Kinizsi-kilátóba is felmegyünk, lesz időnk a Kinizsi-várra is, és az Úrkúti Csárdahegyi Őskarszt hat hektáros kiterjedésű védett területetéről is mesél nektek Béci. Két éjszakát pedig Pécsely faluban alszunk egy szép tornácos házikóban. 

Pecsételőfüzetedet ne hagyd otthon. A két nap alatt egyébként 4 kéktúra-pecsétet szerzünk be. A túra létszáma: 14 fő.

Túravezető: Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Városlőd, Nagyvázsony
INDULÁS IDEJE 2023. október 13., péntek találkozó e-mailben elküldött helyen
AZ ÁR TARTALMAZZA sziapia (welcome-drink) és csúcscsoki
két éjszaka szállást egy tornácos bakonyi ház 2-3 ágyas szobáiban
a szervezést
és a magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazást a helyszínre
egyágyas felár: 60 EUR
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap – Érkezés a Déli-Bakonyba

2023. október 13., péntek Érkezés a Déli-Bakonyba, Pécsely településre, a szállásra. 130 kilométerre fekszik Budapesttől, tehát ha munka után ültök kocsiba, kényelmesen másfél óra alatt odaérünk. A telekocsikat összeszervezzük. A szálláson összesen 5 szoba van, tehát érdemes gyorsan jelentkezni, van lehetőség 1 ágyas és 3 ágyasra is a kétágyasok mellett.

2

2. nap – Úrkút - Kab-hegy - Nagyvázsony 17 km

2023. október 14., szombat A pécselyi szállásunkról elautózunk a 26 kilométerre, húsz percre lévő Úrkútra, majd onnan a Kab-hegyen át túrázunk összesen át Nagyvázsonyra a szépséges őszi erdőben. Ha van kedvünk fakultatíve megnézhetjük a Kinizsi-várat is. Táv: 17 km, szintemelkedés mindössze 255 m, menetidő: 8 óra. Utazás: telekocsikkal.

3

3. nap – Városlőd - Úrkút 8 km

2023. október 15., vasárnap A pécselyi szállásunkról ma reggel is elautózunk a félórára lévő Városlődre, ahonnan a délelőtt folyamán kényelmesen eltúrázunk Úrkútra.  A pecsételés után megnézzük a fantasztikus úrkúti őskarsztot is. Táv: 8 km, szintemelkedés 200 m, menetidő: 3 óra. Utazás: telekocsikkal.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
    A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a 140 urót vagy az annak megfelelő forintot 2023. október 1-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.