2021. június 22.
Időpont
5 nap
Időtartam

Anglia legkülönlegesebb grófságában, a cornwalli Lelant városkából származó brit írónő, Rosamunde Pilcher (1924-2019) a Kagylókeresők című regényével futott be. Cornwallt, ahol legtöbb romantikus regénye játszódik, közkedvelt úti céllá tette, ezért eredünk mi is a nyomába: furcsa táj ez a hosszúra nyúlt partvonalú, változatos sziklákkal övezett, festőien szép öblökkel megtört partvonalú grófság. Túrázunk a világ végén (Land’s End), túrázunk Anglia legdélebbi pontjára, sétálunk a Szent Ágnes parti túraútvonalon, egy hídon átmegyünk Arthur király várába (Tintagel), nézünk világítótornyot és csodaszép nyáreleji brit-kelta vidéki bukolikus tájat.

Túravezető: Barna Béla A túra garantáltan indul, maximális létszám 14 fő!

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS London HEATHROW
INDULÁS IDEJE 2021. június 22.,  – London
AZ ÁR TARTALMAZZA 4 éjszaka szállás (2 éj *** csillagos szállodában, 2 éj tóparti luxusfaházakban)
2 reggelit
az összes szárazföldi utazást reptértől reptérig (mikrobusz bérleti díj, benzinköltség, parkolás, útdíjak)
szervezést
és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA a repülőjegy árát
belépőjegyeket
az étkezést
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Londonba

2021. június 22., kedd Indulás 9:45-kor Budapestről a Liszt Ferenc Repülőtér 2A Terminálról a lengyel légitársaság LO534-es járatával Varsóba (landol: 11:05) majd Varsóból tovább 15:35-kor a LO279-es járattal LONDON HEATHROW repterére, ahol 17:20-kor landolunk (az út garantált, a túravezetőnek erre a járatra van meg a jegye!). Ha fapadossal szeretnél jönni, arra is van lehetőség. Londonból még egy 482 kilométeres (bő hatórás) transzferre van szükségünk ahhoz, hogy eljussunk a Világ végére (Land’s End), szállás elfoglalása várhatóan éjfél után. Az első két éjszakát Newquay-ben, egy háromcsillagos szállodában töltjük.
1

1. nap –Arthúr király vára Tintagelben és Szt. Ágnes-túraútvonal

2021. június 23., szerda Newquayből a part menti úton fel Tintagelbe, a drámai fekvésű, sziklákra épült várromjához látogatunk. A festői romokhoz egy hídon megyünk át, Arthúr király nyomában. Közben világítótorony-nézés (Godrevy Lighthouse) és St. Agnes Heritage Coast tengerparti túraútvonalon fedezzük fel Cornwall partjait.
2

2. nap – Túra a világ végére (Land's End)

2021. június 24., csütörtök Newquayből St. Ives, hangulatos művészvároskájába látogatunk, illetve Lelant városába, mely Rosamunde Pilcher (1924-2019) szülővárosa. Felkeresünk az út folyamán több regényes helyszínt is, illetve műveiből közel 100 tévéfilm készült, azok forgatási helyszíneiből is keresünk fel néhányat. A városkák után elindulunk Anglia legnyugatibb pontjára, a Land’s End-re – a „világ végére”, itt túrázunk egyet a drámaian szép tengerparti sziklákon; akik a tündöklően türkiz óceán és a mohás túraösvények szerelmesei, azoknak kötelező sétálnia itt. Szállás Falmouthban, egy üdülőhelyen, ahol tüneményes tóparti 2-3 személyes faházakban szállunk meg.
3

3. nap – St. Michael’s Mount sziget és Angia legdélebbi pontja

2021. június 25., péntek Falmouthból indulva a mai délelőttön megtekintjük Penzance-t, illetve ellátogatunk a St. Michael’s Mount szigetre, ahol felkeressük a Benedek-rendi apátságot és a kastélyt. Igen, kevéssé ismert titkos hely a St Michael’s Mount: egy mesebeli kastély és egy zordonszép kápolna ül a Szent Mihály domb tetején, a sziget csak apály idején közelíthető meg száraz lábbal. Híres francia társa helyett ez sokkal unikálisabb, s kevesebb a turista is. A Kelta-tengerben lévő sziget után még mindig tenger: túrázunk egyet Anglia legdélebbi pontján (Lizard Point) fekvő sziklákhoz is. Szállás Falmouthban, egy üdülőhelyen, ahol tüneményes tóparti 2-3 személyes faházakban szállunk meg.
4

4. nap – Esőnap

2021. június 26., szombat Esetleges látogatás a Glastonbury Tor dombnál, ami az ország egyik legspirituálisabb helye, ismerkedés Avalon legendájával. A távolság miatt este 21-22 óra körül el kell indulnunk Cornwallból, hogy hajnal 4-re a reptérre érjünk.
5

5. nap – Vissza Londonba és Varsón át hazarepülés

2021. június 27., vasárnap Falmouthból egy hatórás utazás következik. Hajnal 4:00 kell a reptérre (LONDON HEATHROW ) érni, a LOT LO286-os számú járata 06:30-kor indul és varsói átszállással (LO535-ös járat 14.00) 12:15-kor landol BUD 2A terminálon.  
burst

Jelentkezés menete:

– Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
– A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
78000.- forintot

– Velünk konzultálva vedd meg a nemzetközi repjegyet a Budapest – London (vagy Bristol) – Budapest útvonalon.

A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 117000 Ft-ot 2021. április 23-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.