2019. december 30.
Időpont
4 nap
Időtartam

“Ami úgy fogad még, mintha hazamennék…” szól Charlie rekedt hangján a dal. Ha át akarod élni ezt az élményt töltsd velünk a szilvesztert Kárpátalján!  Magas hegyek, magyarlakta települések és viharos történelmünk nyomai. Négy nap alatt bevesszük Munkács, Nevicke és Szerednye várát, túrázunk a Borzsovai-havasokban, meglátogatunk egy medveotthont valamint egy csodálatos vízesést. Fontos: a túra árában benne van minden reggeli és vacsora is, a szilveszteri vacsorával együtt!

Túravezető: Dr. Szabó Zsuzsanna és Asszonyi Evelin A túra maximális létszáma 26 fő, mivel egyénileg autókkal bonyolultabb utazni, ezért Budapestről (egri megállóval) egy 30 fős nagybuszt indítunk Kárpátaljára, ez lesz velünk a négy nap alatt, ennek árát (90 EURO. -) a buszon szedjük. A túrán végig lesz velünk helyi kárpátaljai vezető is.

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Budapest/ Eger
INDULÁS IDEJE 2019. december 30., a reggeli órákban
AZ ÁR TARTALMAZZA 3 éj szállás falusi vendéglátás keretében
3 kétfogásos vacsora, bőséges szilveszteri vacsorával
3 bőséges reggeli

a belépőt a munkácsi várba

a helyi kárpátaljai idegenvezető díját

szervezést és magyar nyelvű túravezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA az utazás költségét (90 EURO, ezt a buszon szedjük)
egyéb belépőjegyeket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
1

1. nap –Indulás, Munkács vára

Kora reggeli indulás busszal Budapestről (Egerben felszállási lehetőséggel), majd Beregsuránynál határátkelés (Figyelem! Ukrajnába jelenleg csak érvényes útlevéllel lehet beutazni!). Elsőként felkeressük a Rákócziak sasfészkét, a munkácsi várat. A város mellett található vulkanikus dombon magasodó munkácsi vár elődje már a honfoglalás korában állt. Zrínyi Ilona életéről, hősi helytállásáról és az ehhez kapcsolódó történelmi eseményekről is hallunk tájékoztatást Zrínyi Ilona és a gyermek Rákóczi Ferenc szobránál, amit 2006-ban állítottak emlékül. A határátkelés hosszától függően belvárosi séta Munkácson. A szállás elfoglalása Nagymuzsalyban, vacsora a vendéglátó családoknál.
2

2. nap – Borzsa-havas túra, Árpád-vonal, Sipot-vízesés

A bőséges reggeli után a Keleti-Kárpátok vadregényes tájaira indulunk, útközben láthatjuk az Árpád-vonal egyik fennmaradt bunkerét. Délelőtt a Borzsa-havas (Polonina Borzsava – Полонина Боржава) tömbjére egy modern felvonóval emelkedünk közel 1500 méterre, itt kezdjük meg gerinctúránkat. Időjárástól függően indulunk tovább, a túra felénél elérjük a Magas Tető nevezetű csúcsot. Innen további 4 kilométerrel érjük el az Asztag (Sztij) csúcsát 1681 méteres tengerszint fölötti magasságban. A csúcsról ugyanazon az útvonalon ereszkedünk vissza a felvonóhoz. Ha marad idő, elmegyünk a Sipot-vízesés felkeresése kb. 2 km sétát jelent oda-vissza. Mindössze 14 méter magas, de kétségtelenül Kárpátalja legszebb vízesése. A fárasztó nap után buszunk Nagymuzsalyra visz vissza, ahol kiadós szilveszteri vacsorával várnak bennünket!
3

3. nap – Nevicke, Szerednye, Ungvár

2020. január 1., szerda. Az újév napján reggeli után egy könnyedebb várnéző kirándulásra indulunk: az Ungvár melletti Nevicke várát és Szerednye várát is felkeressük, sétálunk egyet Ungvár belvárosában, s megnézzük a helyi skanzent is. Este szállás Nagymuzsalyban, vacsorával s reggelivel.
4

4. nap – Beregszász, hazautazás

2020. január 2., csütörtök. A falusias reggeli után városnézésre indulunk Beregszászon. Kárpátalján itt él a legnagyobb magyar közösség, jelentős magyar kulturális központ. Ha elég korán kelünk helyi különlegességeket tudunk vásárolni a város híres piacán. Innen a közeli határhoz indulunk, s remélhetőleg rövid várakozás után folytatjuk utunkat hazafelé!

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    37800.- forintot
  3. Konzultálj a túravezetőkkel.
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 25200 Ft-ot 2019. október 30-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.