2020. október 16.
Időpont
7 nap
Időtartam

Fantasztikus hegyvidék, cédruserők a 3000 méter magas Libanon lankáin, alatta pedig a Mediterráneum történelmi emlékekben nagyon gazdag föníciai partvidéke, itt találták fel az ABC-t és a pénzt, sok-sok UNESCO világörökséggel, keleti hangulatú óvárosokkal (Büblosz, Türosz, Szidón). És a világ egyik leghíresebb római romja, Baalbek is itt van – gyere és fedezd fel ezeket a szép levantei tájakat a Csamborgo Adventures-szel. Különleges, ténylegesen nem “ipari turizmus” által sújtott területekre vezető túráink között kiemelkedik a libanoni utazásunk.

Figyelem: Libanon után folytathatod az utat Jordánia utunkra is, a túravezetők innen repülnek át Jordániába.

Túravezető: Herpai Imre és Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Bejrút (BEY) reptere
INDULÁS IDEJE 2020. október 16.,
AZ ÁR TARTALMAZZA utazást reptértől reptérig
öt éjszaka szállást (1 éj Bejrút mellett reggelivel, 2 éjszakát hegyi szállodában a Libanon hegységben, 1 éjszaka Bübloszban és 1 Bejrútban)
a harisszai kabinos felvonózás árát
az anjari és a baalbeki belépőjegyet
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA repülőjegy árát, illetéket
egyéb belépőjegyeket
az étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, Athén városnézés, repülés Bejrútba

2020. október 16-án, pénteken az Aegean Airlines A3877-es járatával 9:55-kor elrepülünk Budapestről Athénba (ATH Athén E Venizelos Intl) ahol 12:50-kor landolunk. Itt lehetőség van Athén városnézésre, mert a gépünk (A3946) csak 23:55-kor indul tovább, és másnap (szombat) hajnal 1:50-kor landolunk Bejrútban (BEY). Az út garantált, a túravezetőknek erre a járatra van meg a repjegyük. Éjszaka a repülőn
1

1. nap – Anjar romvárosa

2020. október 17., szombat A mai napon elindulunk és elutazunk Anjar-ba. Itt egy különleges romvárost, az Omajjád-kalifák által épített Anjar boltíveit és oszlopsorait fotózzuk (itt tért meg Szent Pál is!), majd gyönyörű dombok között kanyarogva érjük el szálláshelyünket; ha úgy adódik az időnk, útközben megállunk egy borászatnál is, megkóstolni a Közel-Kelet finom boraiból néhányat. Szállás Farayában, egy Village Club kétágyas szobáiban.
2

2. nap – Baalbek, Isteni cédruserdők

2020. október 18., vasárnap Farayából reggeli után egy másfél órás utazás után érjük el utunk egyik leglegleg látnivalóját, a Nap Városát, Baalbeket. A Csontváry által is megfestett több ezeréves romok a Libanon és az Antilibanon hegységek között vágódott Bekaa-völgyben felejthetetlen látványt nyújtanak. Baalbek után átkelünk a hegyek gerincén, és áttesszük kicsit székhelyünket a cédruserdők közepébe, ahol a fenséges és egyéb eposzi jelzőkkel illetett cédrusok között, 2000 méter magasan két éjszakát töltünk egy egyszerű hegyi hotelben, s innen csillagtúrázzuk be a környéket. Szállás egy egyszerű szállodában 2000 m magasan a Libanon-hegységben, kétágyas szobákban.
3

3. nap – Libanon-hegység

2020. október 19., hétfő Egész nap a libanoni hegyekben kirándulunk: a cédruserdőség (Bsharri, az Istenek cédrusainak erdeje) mellett barlangokkal teli szent völgyeket, gyönyörű karsztformákat (Baloue Balaa) keresünk fel. Itt van az 1952-ben felfedezett Baatara-vízesés, Libanon egyik különleges látványossága, a világ talán egyik legkülönlegesebb vízesése. Ha az időjárás is kegyes lesz, kirándulunk még egyet a hegyekben, este pedig újra 2000 m magasból a Libanon-hegységből nézzük a mediterrán égboltot. Szállás egy egyszerű szállodában 2000 m magasan a Libanon-hegységben, kétágyas szobákban.
4

4. nap – Quadisha-völgy, Batroun, Büblosz

2020. október 20., kedd Hegyi szállásunkról és a cédrusoktól a híres Quadisha-völgybe (arámi nyelven Szent-völgyet jelent) ereszkedünk le a tenger irányába, mely völgyben maronita keresztények élnek és sok itt a szépséges kolostor és templom. Innen a tengerparti Batroun városába megyünk, ahol a Makaad el Mir a fő fotótémánk. Nem hallottál még róla? Na, azért megyünk lefényképezni. A tengerparti romok után még nincs vége a napnak: a híres föníciai kikötőváros, Büblosz utcáin teszünk egy sétát: ez a világ egyik legősibb városa! Szállás Büblosz városában egy belvárosi szállodában kétszer kétágyas lakosztályokban
5

5. nap – Harissa, Jeita Grotto

2020. október 21., szerda Az öbölre való reggeli panorámánk után újabb panoráma-vadászatra indulunk: kabinos felvonóval Harissa városában a part menti hegyek egyikére 9 perc alatt fellibegünk, ahol egy jó nagy Mária-szobortól nézünk le a Földközi-tengerre. Ezen a napon még a Föld alá is alászállunk cseppkőbarlangot (Jeita Grotto) nézni, ha a vízállás úgy engedi, kis csónakokkal is. Ezután a fővárosba utazunk. Szállás Bejrútban, háromcsillagos egyszerű szállodában.
6

6. nap – Bejrúti városnézés / Hazaút vagy továbbutazás Jordániába

2020. október 22., csütörtök Pihenés, szabadprogram vagy városnézés (Galamb-sziklák, nagymecset) Bejrútban. A repülőjárattól függően ezen a napon vagy hazaút, vagy ha jössz a Jordánia utunkra, akkor továbbrepülés Bejrútból Ammanba. Beirutból 20:15-kor indul a gépünk a Royal Jordanian RJ404-es számú járata, mely 22:05-kor landol Ammanban. (Mindkét út garantált, a túravezetőknek erre a járatra van meg a repjegyük). Ha jönni akarsz Libanon után Jordániába is, ide kattintva jelentkezz.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    89600.- forintot
  3. Velünk konzultálva vedd meg a repjegyet a Budapest – Bejrút (BEY) – Budapest útvonalon (vagy ha továbbmész Jordániába akkor a Budapest – Bejrút – Amman – Budapest útvonalon (a teljes kör most 2020 januárjában 140- 180 ezer forint körül van).
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 134400 Ft-ot 2020. augusztus 16-ig.

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.