2024. április 17.
Időpont
7 nap
Időtartam

Fantasztikus hegyvidék, cédruserők a 3000 méter magas Libanon lankáin, alatta pedig a Mediterráneum történelmi emlékekben nagyon gazdag föníciai partvidéke, itt találták fel az ABC-t és a pénzt, sok-sok UNESCO világörökséggel, keleti hangulatú óvárosokkal (Büblosz, Szidón). És a világ egyik leghíresebb római romja, Baalbek is itt van – gyere és fedezd fel ezeket a szép levantei tájakat a Csamborgo Adventures-szel. Különleges, ténylegesen nem “ipari turizmus” által sújtott területekre vezető túráink között kiemelkedik a libanoni utazásunk.

Túravezető:  Barna Béla

INDULÁS/VISSZAÉRKEZÉS Bejrút (BEY) reptere
INDULÁS IDEJE 2024. április 17.,
AZ ÁR TARTALMAZZA utazást reptértől reptérig
hat éjszaka szállást (2 éj Bejrútban reggelivel, 2 éjszakát Batrunban, 2 éjszaka Jounieh városában)
a harisszai kabinos felvonózás árát
az anjari és a baalbeki belépőjegyet
szervezést és magyar nyelvű túravezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA repülőjegy árát, illetéket
egyéb belépőjegyeket
az étkezéseket
Utasbiztosítás
Túrakiírás letöltése
0

0. nap –Indulás, repülés Bejrútba

2024. április 17-én, szerdán a Lufthansa LH 1343-as járatával 6:30-kor elrepülünk Budapestről Frankfurtba (FRA) ahol 08:15-kor landolunk. Átszállás után gépünk (LH 1306) csak 10:40-kor indul tovább, és 15:30-kor landolunk Bejrútban (BEY). Az út garantált, a túravezetőknek erre a járatra van meg a repjegyük. Természetesen bármilyen más járatkombinációt választhatsz. Este szállás Bejrútban, egy egyszerű négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban, reggelivel (kettőt alszunk ezen a helyen).

1

1. nap – Anjar romvárosa

2024. április 18., csütörtök A mai napon elindulunk és elutazunk Anjar-ba. Itt egy különleges romvárost, az Omajjád-kalifák által épített Anjar boltíveit és oszlopsorait fotózzuk (itt tért meg Szent Pál is!), majd gyönyörű dombok között kanyarogva visszamegyünk Bejrútba; ha úgy adódik az időnk, útközben megállunk egy borászatnál is, megkóstolni a Közel-Kelet finom boraiból néhányat. Este szállás Bejrútban, egy egyszerű négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban, reggelivel.

2

2. nap – Baalbek, Isteni cédruserdők

2024. április 19., péntek Szállodánkból reggeli után egy bő másfél órás utazás után érjük el utunk egyik leglegleg látnivalóját, a Nap Városát, Baalbeket. A Csontváry által is megfestett több ezeréves romok a Libanon és az Antilibanon hegységek között vágódott Bekaa-völgyben felejthetetlen látványt nyújtanak. Baalbek után átkelünk a hegyek gerincén, és áttesszük kicsit székhelyünket a cédruserdők közepébe, ahol a fenséges és egyéb eposzi jelzőkkel illetett cédrusok között, 2000 méter magasan két éjszakát töltünk egy egyszerű hegyi hotelben, s innen csillagtúrázzuk be a környéket. Szállás egy vendégházban Büblosztól északra két hálószobás apartmanokban, reggelivel (kettőt alszunk itt is).

3

3. nap – Libanon-hegység

2024. április 20., szombat Egész nap a libanoni hegyekben kirándulunk: a cédruserdőség (Bsharri, az Istenek cédrusainak erdeje) mellett barlangokkal teli szent völgyeket, gyönyörű karsztformákat (Baloue Balaa) keresünk fel. Itt van az 1952-ben felfedezett Baatara-vízesés, Libanon egyik különleges látványossága, a világ talán egyik legkülönlegesebb vízesése. Ha az időjárás is kegyes lesz, kirándulunk még egyet a hegyekben, este pedig újra 2000 m magasból a Libanon-hegységből nézzük a mediterrán égboltot. Szállás egy vendégházban Büblosztól északra két hálószobás apartmanokban, reggelivel.

4

4. nap – Quadisha-völgy, Batroun, Büblosz

2024. április 21., vasárnap Hegyi szállásunkról és a cédrusoktól a híres Quadisha-völgybe (arámi nyelven Szent-völgyet jelent) ereszkedünk le a tenger irányába, mely völgyben maronita keresztények élnek és sok itt a szépséges kolostor és templom. Innen a tengerparti Batroun városába megyünk, ahol a Makaad el Mir a fő fotótémánk. Nem hallottál még róla? Na, azért megyünk lefényképezni. A tengerparti romok után még nincs vége a napnak: a híres föníciai kikötőváros, Büblosz utcáin teszünk egy sétát: ez a világ egyik legősibb városa! Szállás Jounieh városában, jó hotel kétágyas szobáiban.

5

5. nap – Harissa, Jeita Grotto

2024. április 22., hétfő Az öbölre való reggeli panorámánk után újabb panoráma-vadászatra indulunk: kabinos felvonóval Harissa városában a part menti hegyek egyikére 9 perc alatt fellibegünk, ahol egy jó nagy Mária-szobortól nézünk le a Földközi-tengerre. Ezen a napon még a Föld alá is alászállunk cseppkőbarlangot (Jeita Grotto) nézni, ha a vízállás úgy engedi, kis csónakokkal is. Ezután a fővárosba utazunk. Szállás Jounieh városában, jó hotel kétágyas szobáiban.

6

6. nap – Hazaút

2024. április 23., kedd Pihenés, szabadprogram vagy városnézés (Galamb-sziklák, nagymecset) Bejrútban. Beirutból 13:10-kor indul a gépünk (Swiss International Air Lines, LX 223) Zurich Airport (ZRH) felé,  ahol 16:20-kor landol. Innen tovább 17:40-kor száll fel a Helvetic Airways LX 2258-as járata és 19:15-kor landolunk Budapesten.

Jelentkezés menete:

  1. Foglald le az utat a túraleírás melletti oszlopban található Foglald le most! gombra kattintva.
  2. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utalj át a jelentkezésnél
    512 eurót (vagy annak megfelelő forintot).
  3. Velünk konzultálva vedd meg a repjegyet a Budapest – Bejrút (BEY) – Budapest útvonalon
  4. A Csámborgó visszaigazoló e-mailjében található számlaszámra utald el a maradék 768 eurót 2024. február 17-ig. Kártyás fizetés nem lehetséges!!

Figyelem! Biztosítás kötelező!

A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. A Csámborgó partnereként az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig, ha IDE KATTINTASZ.